Gek op piraten? Dan mag je Black Sails niet missen! Deze spannende hitserie uit Amerika over bikkelharde piraten wordt komende herfst door tv-zender History Channel naar Nederland gebracht.

Article continues after the ad

Black Sails

In Black Sails gaat piratenkapitein Flint op zoek naar een schip met een hele waardevolle lading. Om het schip te vinden, heeft hij een belangrijk document nodig en dat is nou juist in handen van de dief Long John Silver. Flint wordt gedwongen om met Silver samen te werken en dat brengt zijn geheime plannen in groot gevaar. En dan moet hij ook nog eens voorkomen dat zijn bemanning tegen hem in opstand komt...

Waarom je deze topserie écht moet kijken? Wij zetten 5 redenen voor je op een rij!

1. Geschiedenislesje

Je kunt echt het een en ander opsteken van Black Sails. Piratentrio Charles Vane, Jack Rackham en Anne Bonny zijn gebaseerd op echte piraten die in de 18e eeuw de zeeën onveilig maakten. In het derde seizoen komt de legendarische piraat Blackbeard ook nog even voorbij.

2. Zeeslagen

Een serie over piraten kan natuurlijk niet zonder zeeslagen en die zijn in Black Sails dan ook heel erg spectaculair. Het kanonvuur knalt je om de oren en er gaat geen gevecht voorbij zonder dat er liters bloed worden verspild.

3. Politieke spelletjes

Het is niet alleen actie. Eleanor Guthrie heeft de leiding over pirateneiland New Providence en moet zich in allerlei bochten wringen om de macht te behouden. Ze sluit deals, rekent af met vijanden en speelt politieke spelletjes waar Frank Underwood uit House of Cards nog wat van zou kunnen leren.

4. Geheimen

Kapitein Flint is een man met veel geheimen. In iedere aflevering kom je iets meer over hem te weten en ontdek je dat hij misschien helemaal niet het beste voor heeft met zijn bemanning. Flint heeft er ook geen enkel probleem mee om zijn tegenstanders uit de weg te ruimen om zo zijn doel te bereiken.

5. Cast

De cast is niet heel bekend, al herken je Toby Stephens misschien nog wel uit James Bond-film Die Another Day. Wij garanderen je echter dat je na het zien van Black Sails meer wil zien van femme fatale Jessica Parker Kennedy (Max) en stoere hunk Zach McGowan (Charles Vane).

Black Sails is vanaf donderdag 21 september iedere week om 22.00 uur te zien op History Channel.