"De millenial" weet meteen waar we het over hebben als we de gouden periode van MTV bespreken. Juist: tussen 2000 en 2010 kwam er geen einde aan de stroom (achterlijke) programma's op de muziekzender die stiekem erg vermakelijk waren. Zeg eerlijk: je zou de huidige fan-favourites, zoals Teen Mom en Catfish, zonder pardon verruilen voor deze gouwe-ouwe-pareltjes!

Article continues after the ad

Room Raiders

Niemand die geloofde dat de kandidaten zó onverwacht uit hun huis ontvoerd werden en niet tegenstribbelden, maar dat mocht de pret niet drukken. Eenmaal in een busje gegooid, konden de kandidaten meekijken hoe hun potentiële date hun slaapkamers doorspitte en daarbij de meest genante ontdekkingen deed (cue the black-light!) De eigenaar van de mooiste slaapkamer mocht mee op date. Geniaal format, niet?

Pimp my ride

Een hot-tub achterin je pick-up? Een inbouwbioscoop in je cabrio? Een champagnemachine in je bestelbusje? Geen probleem voor de mannen van Pimp My Ride. Moest je wel eerst even hélemaal uit je plaat gaan als Xzibit voor je deur stond, maar goed: daar kreeg je wel een belachelijk waggie voor terug. 

Cribs

Vaste zinnetjes als "welcome to my crib" en "this is where the magic happens" zijn nog steeds vaste prik als je iemand een rondleiding in je bescheiden rijtjeshuis geeft. Terwijl wij op koopzondag nog een rondje door de Ikea maken op zoek naar het perfecte tv-meubel, moeten we toch af en toe denken aan de miljoenen die tijdens een aflevering van Cribs op je beeldscherm voorbij kwamen...

Punk'd

Misschien wel het beste programma op MTV ooit: hyperactieve Ashton Kutcher verzon elke afleveringen de grootste pranks om je favoriete supersterren te grazen te nemen. De opluchting op hun gezichten bij de onthulling van de grap, was ontbetaalbaar. 

Life of Ryan

Eén van de vele real life-soaps die MTV rijk was. Beroepsskateboarder (ja, dat was toen een ding) Ryan Scheckler en zijn familie werden dagelijks gevolgd door een cameraploeg. Het duurde niet lang voor de skaterboy in postervorm aan menig slaapkamermuur geplakt werd. Na zijn show hebben we echter weinig meer van hem vernomen...