Het is al meer dan 20 jaar geleden sinds J.K. Rowling het eerste Harry Potter-boek uitbracht en nog steeds gaat haar franchise als een op hol geslagen Zweinstein Express. Toch verzint de schrijfster regelmatig dingen over haar tovenaarswereld die fans wereldwijd knettergek maakt. Dit zijn 5 Harry Potter-feiten waarvan wij nu nog pislink worden.

1. Pas achteraf onthullen dat Albus Dumbledore homoseksueel was

Het wijze schoolhoofd van Zweinstein is een van de populairste personages uit de Harry Potter-serie. Toen Snape hem doodde werden pagina’s rond heel de wereld kleddernat gehuild. Maar ook na z’n dood speelde Dumbledore een belangrijke rol in de strijd tegen Voldemort en leerden we veel over zijn verleden met die andere duistere tovenaar: Grindelwald. Rowling durfde echter nooit in de boeken expliciet te melden dat de tovenaars verliefd op elkaar waren. Dat Dumbledore homoseksueel is, leerden we pas nádat de boekenserie af was. Ja lekker belangrijk nu, J.K. Rowling!

More content below the advertising

2. De t in Voldemort spreek je niet uit

VoldemorT, VoldemorT, het is een van de beroemdste schurkennamen ter wereld geworden, samen met Sauron, Darth Vader, Malificent en Joran van der Sloot. Iedereen kent de naam… of toch niet? De schrijfster onthulde in 2015 pas dat je de t in Voldemort eigenlijk niet hoort uit te spreken. Huh? Hoezo is Voldemort… excuus… Voldemorrrrr opeens Frans? Wat hebben we aan deze wijziging J.K. Rowling? Of is jouw echte naam eigenlijk K.J. Worling?

3. J.K. Rowling vindt Harry ook beter bij Hermione passen

Ron Weasley en Hermione Granger samen met een nest vol kinderen, het is een einde waar wij ook even aan moesten wennen. Maar hey, wie zijn wij om de liefde tussen 2 mensen te beoordelen? Dat kan de bedenkster van de 2 personages prima zelf en dat doet ze ook met plezier! Het blijkt namelijk dat ze zelf ook niet helemaal honderd procent achter de relatie staat. In een interview uit 2014 geeft ze eerlijk toe dat het meer ‘wish fulfilment’ was toen ze Ron en Hermione’s romance schreef, omdat ze jaren geleden dat al zo had bedacht. Maar feitelijk passen Harry en Hermione beter bij elkaar en zou hun relatie zeker sterker zijn. En wederom bedankt, tante Rowling, voor het vernietigen van deze prille liefde. Accio scheidingspapieren!

4. Dumbledore heeft een geheime broer

Deze rel vond eind 2018 plaats toen Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald in de bioscopen verscheen. De film zit bomvol nieuwe info over de tovenaarswereld en het meeste schrokten wij naar binnen als een stapel chocokikkers. Maar toen onthulde Rowling dat er nóg een Dumbledore bestaat. Aurelius Dumbledore is de geheime tweede broer van Albus en is apart opgevoed onder de naam Credence Barebone. Uhhhh, okeeee, hoe, wat en waarom precies? Nope! Dat krijgen we allemaal pas te horen in de volgende Fantastic Beasts-film. Hopelijk… we weten het niet meer zeker met Rowling…

5. Tovenaars toverden vroeger hun poep gewoon weg

Weet je wat we nooit hoeven te weten van onze magische helden? Dat ze poepen, dat ze plassen, dat ze weleens diarree hebben gehad van te veel boterbier. Dat de ingang van de Geheime Kamer in een toilet was, dat is letterlijk zo dicht als dat we bij het onderwerp willen zijn. Helaas heeft J.K. Rowling het historische feit bedacht dat de tovenaars van vroeger gewoon in de open lucht poepten en vervolgens met een spreuk hun poep wegtoverden. WAAROM?! WAAROM MOETEN WE DIT WETEN J.K. ROWLING?! Oh man, de vragen die dit oproept. Was overal poepen oké? Kon je het gewoon staand doen in het bijzijn van anderen? Dragen ze daarom gewaden? Is er een groep conservatieve tovenaars die nog steeds weigert Muggle-toiletten te gebruiken? Dit is echt een schijtstreek van Rowling…

Fantastic Beasts 3 komt waarschijnlijk in 2020 naar de bioscoop en J.K. Rowling schrijft nog een vierde en vijfde film. We zetten ons nu al schrap voor de nieuwe knettergekke rellen die gaan ontstaan.

More content below the advertising

Deze editorial is voor alle vrijgezellen van Nederland die vandaag de sociale druk voelen om romantisch te doen. Fuck die shit en fuck Valentijnsdag! Liefde plan je niet, het is abrupt en meedogenloos als een slasher in een horrorfilm. Dus hier zijn 8 horrorfilms voor alle andere Valentijnsdaghaters. Horror is in the air!

1. The Thing

Wat is er nou romantischer dan een onderzoeksstation op Antarctica waar een alien wetenschappers opvreet en nabootst zodat de overlevenden steeds meer paranoïde worden en elkaar beginnen aan te vallen? Alles op de hele wereld ja. Goed geantwoord!

More content below the advertising

2. Bird Box

Alle Netflix-horrors krijgen bonuspunten, want dan hoef je niet naar buiten en zie je niet al die stelletjes Valentijnsdag vieren en je uitlachen wanneer je niet kijkt. In Bird Box kan Sandra Bullock sowieso niet kijken want ze draagt een blinddoek. Dat komt door een monster waarvan je spontaan zelfmoord gaat plegen als je hem ziet.

3. Happy Death Day 2U!

Draait nu in een lege bioscoopzaal want iedereen gaat naar gezellige romantische komedies toe met hun dates. Happy Death Day 2U gaat over een stel tieners die constant de dag herbeleven waarop ze door een gemaskerde man vermoord worden. Het had natuurlijk erger gekund: ze hadden iedere dag Valentijnsdag kunnen beleven!

4. Velvet Buzzsaw

Net als Valentijnsdag is de meeste kunst pretentieuze bullshit en de Netflix-film Velvet Buzzsaw steekt heerlijk de draak met de cynische industrie eromheen. Jake Gyllenhaal speelt een snobberige kunstcriticus die in contact komt met letterlijk levende kunst. De schilderijen vermoorden iedereen die geld probeert te verdienen aan ze.

5. Hereditary

Valentijnsdag kan je het gevoel geven dat de hele wereld gek is geworden. Datzelfde gevoel hebben de mensen in Hereditary. Een extreem griezelige horrorfilm waarin een familie langzaam bezeten raakt van een demon.

6. The Excorcist

Wil je nog meer demonen? The Exorcist is altijd garantie voor een topavond. Dat en “Your mother sucks cocks in hell” is een van dé meest romantische oneliners uit de geschiedenis, zoals je weet.

7. Annihilation

Nog een horrorklassieker die je gelijk op Netflix kan streamen. In Annihilation gaat een groep vrouwelijke wetenschappers een mysterieuze prismazone in, veroorzaakt door een object dat uit de ruimte is neergestort. Daarbinnen gebeurt een aaneenschakeling van prachtige en tegelijkertijd gruwelijk enge taferelen. We houden het vaag maar je kijkt waarschijnlijk nooit meer hetzelfde naar beren…

8. Evil Dead 2

Een groep vrienden die lekker romantisch een weekendje naar een hutje in het bos gaan. Gelukkig worden ze daar op afgerekend en krijgen ze het aan de stok met een stel demonen. Fucking eng maar ook even vaak hysterisch grappig.

Nog een paar uur, dan is Valentijnsdag weer voorbij. We wensen jullie veel sterkte!

Chris Pratt houdt van de Bijbel, zoveel weten we inmiddels wel van de Guardians of the Galaxy-acteur. En actrice Ellen Page heeft daar een probleem mee, specifiek met de Hillsong-kerk waar de acteur graag bidt. In een tweet schreef ze vorige dat die kerk notoir anti-LHBTQ is! Daar heeft Pratt nu ook wat over gezegd op Instagram

More content below the advertising

Op Insta plaatste de acteur een story die tegelijk een statement is. "Onlangs werd gesuggereerd dat ik bij een kerk hoor die een bepaalde groep mensen haat. Niets ligt verder van de waarheid."

Afwijken van de Bijbel

De Jurassic World-ster noemt als voorbeeld zijn scheiding met Anna Faris. In de Bijbel staat dat scheiden verboden is maar zijn kerk steunde hem in de beslissing. Hij beweert ook dat ze hetzelfde doen met mensen uit de LHBTQ-gemeenschap, waartoe Ellen Page behoort. "Ik ben geen woordvoerder van welke kerk of groep mensen dan ook. Mijn normen en waarden bepalen wie ik ben. (…) Ik geloof dat iedereen mag houden van wie hij wil."

Homofobe opmerkingen

Pratt schuift niet onder stoelen of kerkbanken dat hij een religieus persoon is. De clash met Ellen Page kwam naar aanleiding van een tv-interview waarin hij over zijn geloof sprak en de Hillsong-kerk ophemelde (no pun intended). Twee leiders van diezelfde kerk kwamen in 2015 in opspraak na homofobe opmerkingen. Is dit het laatste dat we horen over Chris Pratt vs Ellen Page?