De remake van It draait vanaf vandaag eindelijk in de bioscoop en de recensies liegen er niet om: het is een verdienstelijke horrorfilm, met een flinke dosis schrikmomenten. Klaar met It en inspiratie nodig? Hier nog vijf remakes van horrorfilms die je gezien moet hebben.

Article continues after the ad

5. The Evil Dead

2013

Je hebt flink wat lef nodig om een klassieker als The Evil Dead (1981), over een groep vrienden die wordt opgejaagd door demonen, opnieuw te verfilmen. Regisseur Alvarez krijgt het echter voor elkaar en trekt alle registers open. De film is een regelrechte rollercoaster van bloed, ingewanden en gruwelijkheden, maar we zouden zo nog een kaartje kopen.

4. Piranha 3D

2010

Joe Dante van Gremlins stond aan het roer van het origineel uit 1978, in 2010 was het de beurt aan Alexandre Aja. Bloed en lichaamsdelen vliegen je om de oren in deze remake over een slaperig stadje dat ruw wordt verstoord door vleesetende vissen. Campy, ranzig en over-the-top, maar juist deze overmaat (gecombineerd met een gezonde dosis zelfkennis) maakt Piranha 3D dik de moeite waard.

3. The Ring

2002

Net als zijn Japanse tegenhanger Ringu, wist ook de Amerikaanse versie ons effectief de stuipen op het lijf te jagen. Een vrouw vindt een tape en wanneer ze ‘m bekijkt wordt ze gebeld: nog 7 dagen heeft ze te leven. Je hoeft maar één blik op putwijf (letterlijk!) Samantha te werpen en je gooit zonder pardoes al je videobanden het raam uit. Geen wonder dat de DVD na 2002 zo succesvol is geworden.

2. Let Me In

2009

De zin ‘krijgt een Amerikaanse remake’ gaat meestal niet gepaard met veel enthousiasme. Toch verbaasde regisseur Matt Reeves vriend en vijand met een aandoenlijke, maar ijzingwekkende verfilming van het Zweedse pareltje Låt Den Rätte Komma In, over een gepest jochie dat een vampierenmeisje ontmoet.

1. The Thing

1982

The Thing? Een remake? You betcha. Het origineel uit 1951 was al lofwaardig, maar de remake doet daar nog eens een schepje bovenop. De film, over een buitenaards monster dat op de koude vlaktes van Antartica gehakt maakt van een groep wetenschappers, wordt veelal gezien als één van de beste films van 1982.