Dat Angelina Jolie als actrice haar sporen verdiend heeft in de filmwereld weten we allemaal, maar ook regisseren is voor haar een koud kunstje. Op 15 september verschijnt First They Killed My Father; een indrukwekkend drama over de mensenrechtenactiviste Loung Ung, die als jong meisje wist te overleven gedurende het dodelijke Khmer Rouge-regime. Wij hebben vijf films over oorlog, persoonlijk drama en onderdrukking voor je op een rij gezet om je voor te bereiden op Jolie’s Film.

Article continues after the ad

5. Defiance

De film vertelt het verhaal van de joodse Bielski-broers, die ten tijden van de Tweede Wereldoorlog in de bossen van Wit-Rusland een groep oprichtten. Samen vechten ze terug tegen de Duitsers. Daniel Craig acteert uitstekend als de charismatische leider van de groep in deze fraai geproduceerde oorlogsfilm.

4. Oorlogswinter

Michiel verliest in 1945 zijn onschuld door een neergehaalde Engelse piloot tegen Duitsers en verraders te beschermen. Spanning en avontuur zijn onontbeerlijk in dit prachtig gefilmde jeugdverhaal.

3. Hurt Locker

The Hurt Locker gaat over de bommenruimers van het Amerikaanse leger in Irak. Net als de strijd oplaait, krijgt dit team een nieuwe leider, die de ene onbezonnen actie na de andere uithaalt. Eén van de meest intense actiethrillers ooit.

2. 12 Years a Slave

Het waargebeurde 12 Years a Slave gaat over een man die voorafgaand aan de Amerikaanse burgeroorlog gevangen wordt genomen en naar een plantage in het zuiden wordt gebracht. Het resultaat is soms niet makkelijk om naar te kijken, maar blijft je geheid nog weken bij.

1. Beasts of No Nation

Eén van de eerste en beste Netflix Original-films ooit. In Beasts of No Nation volgen we het jochie Agu dat in een door burgeroorlog geteisterd land wordt meegezogen in het geweld. Idris Elba viel flink in de prijzen voor zijn rol als de koelbloedige Commandant.