Om tijdens te kerstvakantie in te halen!

Als je ook maar een beetje bent zoals wij, ben je in het bezit van een goed georganiseerde kijklijst met films die je dit jaar gezien moet hebben. Nu het einde van 2017 in zicht is, lopen we die lijst nog even na. De knallers als Wonder Woman en Guardians of the Galaxy Vol. 2 heb je vast al kunnen wegstrepen. Maar wij zouden Superguide niet zijn als we je niet op een aantal gemiste pareltjes zouden wijzen. Kun je mooi in de kerstvakantie inhalen!

More content below the advertising

Lost city of Z

De release van Lost City of Z viel een beetje in het water door het achtste deel van The Fast and the Furious, die hetzelfde weekend in de bioscoop verscheen. Maar deze film hengelen we met alle liefde terug op je kijklijst. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit begin 19e eeuw, volgt de film de Britse ontdekkingsreiziger Percy Fawcett. Hij trekt door de Amazone, vastbesloten (lees: geobsedeerd) om een verborgen stad te vinden. Dit wordt aan alle kanten afgeraden en loopt dan ook anders af dan hoe Percy het voor ogen had.

Grote avonturenfilms á la Indiana Jones worden zelden meer gemaakt in Hollywood. Oké, als ze ufo's en lightsabers bevatten misschien. Maar The Lost City of Z is groots, inzichtvol en rete-goed geacteerd.

Girls Trip

Zorgen de feestdagen bij jou vooral voor zwaarmoedigheid en irritante verplichtingen? Dan biedt een goede lachpartij misschien een fijne uitkomst. Zie daar: Girls Trip. Onder anderen Jada Pinkett-Smith en Queen Latifah besluiten een girls trip te organiseren. De dames vermaken zich prima en het loopt uit op een weekend waar de mannen van The Hangover 'U' tegen zouden zeggen. Eerlijk: dit is misschien wel één van de grappigste films van 2017.

Colossal

Met een knap koppel als Anne Hathaway en Jason Sudeikis in de hoofdrol, snappen we eigenlijk niet hoe deze film ons een beetje ontgaan is. Het verhaal is misschien wat bizar (Gloria keert terug naar haar geboortestad, drinkt te veel en komt erachter dat ze de macht heeft over een enorm monster dat Seoul terroriseert?!), maar dat maakt de film eigenlijk wel sterk. In plaats van de plank compleet mis te slaan, is Colossal een slimme en grappige film over de gevaren van alcoholmisbruik. Laat je vooral verbazen door dit kunstwerkje.

The Beguiled

Een wat serieuzer exemplaartje in deze lijst. The Beguiled gaat over een soldaat die tijdens de Civil War neerstort in een school voor meisjes in Virginia. Misschien onverwacht, maar al snel ontstaat er een groot web van jaloezie en verraad. Heis een aantal flinke namen als Colin Farrell, Nicole Kidman en Kirsten Dunst in kostuums en wacht tot het meesterwerkje zich vanzelf vormt. The Beguiled is zéker de moeite waard. 

The Big Sick

Deze film heeft eigenlijk alles wat een goéde romcom moet hebben. Waarom deze film onder de radar is gebleven? Misschien moeten we even wennen aan een romcom waar niet om de haverklap een opgepoetste sixpack en een zoetsappige kwijl-monoloog voorbij komt. The Big Sick is een stuk meer down to earth. Scherpe humor, échte gesprekken en een zéér geloofwaardig liefdeskoppel. 

De uit Pakistan afkomstige Kumail (gespeeld door Kumail Nanjiani. Hadden we al gezegd dat deze film op een waargebeurd verhaal is gebaseerd?) wordt verliefd op Emily. De relatie houdt geen stand, maar wanneer ze ziek wordt, haast hij zich naar haar zijde. Geloof ons: deze film verwarmt je hart binnen no time tijdens de koude kerstdagen.

More content below the advertising

Elke week worden er nieuwe titels toegevoegd aan het aanbod van Netflix. Deze titels verschenen de afgelopen week op de streamingservice. Met onder meer Woody Harrelson als LBJ, het laatste seizoen van Bates Motel en een nieuw seizoen van Rebellion

Films

LBJ
Over enkele weken is Woody Harrelson op Netflix te zien in de thriller The Highwaymen, waarin hij samen met Kevin Costner een stel Texas Rangers speelt dat jacht maakt op Bonnie en Clyde. Wellicht heeft Netflix nu LBJ aan de programmering toegevoegd om Woody alvast weer een beetje in de spotlights te zetten. In deze biopic speelt de gerenommeerde acteur de rol van president Lyndon Johnson.
 

More content below the advertising

 

Sinister II
Horrorliefhebbers kunnen voor hun wekelijkse dosis griezelwerk terecht bij Sinister II uit 2015. Dit vervolg op het doodenge Sinister uit 2012, waarin tekeningen tot leven komen, was dan misschien niet zo best ontvangen als het eerste deel, toch valt er voor horrorfans nog genoeg te genieten.

My Big Fat Greek Wedding 2
De eerste My Big Fat Greek Wedding-film was toen deze uitkwam één van de meest onverwachte successen ooit in Amerika. Een vervolg kon dan ook niet uitblijven. Het succes van deze tweede film haalde het niet bij dat van de eerste, maar de feelgood-factor is absoluut weer aanwezig.

Rundskop
Dit uiterst rauwe en harde drama van de Vlaamse regisseur Michael Roskam sleepte in 2012 een Oscarnominatie voor Beste Buitenlandse film in de wacht. Ook maakte de film van hoofdrolspeler Matthias Schoenaerts een internationale ster.

De Verbouwing
Regisseuse Will Koopman is vooral bekend als de dame achter de razend succesvolle Gooische Vrouwen-films, maar tussen deze twee kassuccessen door maakte ze in 2012 ook nog deze thriller. Tjitske Reidinga speelt de succesvolle zakenvrouw Tessa van Asselt, die door een al te ingrijpende verbouwing aan huis afstevent op een huwelijkscrisis en financiële rampspoed.
 

Series

Bates Motel
Freddie Highmore is tegenwoordig vooral bekend als de autistische arts Shaun Murphy uit The Good Doctor, maar zijn eerste grote rol was natuurlijk die van Norman Bates in Bates Motel. Deze serie was natuurlijk gebaseerd op Alfred Hitchcock’s klassieker Psycho uit 1960. Het vijfde en laatste seizoen uit de serie is nu ook te zien op Netflix.

Rebellion
De Ierse serie Rebellion vertelt over de nasleep van de gewelddadige Paasopstand die in 1916 plaatsvond in Dublin. Een groep Ierse revolutionairen komt in opstand tegen de strijdkrachten van de Britse bezetters. Het eerste seizoen dateert uit 2016, en nu is daar ineens het tweede seizoen. Beide seizoenen bestaan elk uit slechts vijf afleveringen, dus goed te doen voor wie een serie zoekt om in één weekend te bingen.

 

 

Het hele overzicht van wat er deze maand allemaal uitgekomen is kun je hier terugzien.

Goed nieuws voor iedereen die na het zien van Bohemian Rhapsody trek heeft in meer rockbiopics: 2019 wordt opnieuw een topjaar voor muziekfilms. Zo krijgen we eind mei de Elton John-film Rocketman, en volgende maand al trakteert Netflix ons op The Dirt. Dit is de verfilming van de gelijknamige biografie over hardrockband Mötley Crüe.

More content below the advertising

 

Legendarische lomperiken

Ook al had deze uit L.A. afkomstige rockband een paar best wel briljante nummers (met Kickstart My Heart dat in de trailer te horen is als absolute topper), toch had de hele band bij elkaar eigenlijk net zoveel talent als Freddie Mercury in z'n kleine teen. Dat gemis maakten deze legendarische lomperiken echter meer dan goed met een extravagante levensstijl; geen enkele band waarvan alle leden nog in leven zijn heeft het ooit zo bont gemaakt als Mötley Crüe.

Drama

Het verhaal van de groep biedt daarnaast zoveel drama dat het een klein wonder is dat The Dirt nog niet eerder is verfilmd. Zo veroorzaakte zanger Vince Neill een dodelijk ongeluk, terwijl bassist Nikki Sixx een drugs-overdosis overleefde waarbij hij een paar minuten klinisch dood is geweest (waarover hij later dat prijsnummer Kickstart My Heart schreef). Drummer Tommy Lee was de grote dekhengst van de band, en hij was door de jaren heen zowel getrouwd met Heather Locklear als met Pamela Anderson. Gitarist Mick Mars was de enige van de vier die het tegen wil en dank kalm aan deed, omdat hij aan een zeldzame botziekte bleek te lijden. Mars wordt trouwens gespeeld door Iwan Rheon, beter bekend als die engerd van een Ramsey uit Game of Thrones.

The Dirt kan vanaf vrijdag 22 maart ook jouw hart kickstarten, want vanaf die dag is deze nu al beruchte hardrockbiopic te zien bij Netflix.