Trial of the Chicago 7

The Trial of the Chicago 7 kan je vanaf vandaag exclusief kijken op Netflix! Hier zijn 5 dingen die je moet weten over de historische dramafilm met een gigantische sterrencast.

1. Het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal

The Trial of the Chicago 7 is gebaseerd op een waargebeurde rechtszaak uit 1968. Tijdens de nationale conventie van de Democratische Partij van Chicago, stroomde de stad vol met verschillende groepen die willen protesteren. Er breken gewelddadige betogingen uit en 7 mensen worden aangeklaagd als de ‘leiders’ die de groepen hebben opgejut.

Maar is dat wel zo? Een lange, explosieve rechtszaak volgde en de kranten raakten er niet over uitgeschreven! The Trial of the Chicago 7 laat zien hoe de protesten uit de hand liepen en hoe het interessante verhaal zich ontvouwde tot een gevecht tegen de overheid.

 

2. Netflix en Paramount wilden de film vóór de presidentsverkiezing uitbrengen

Oorspronkelijk zou Paramount de film in de VS in de bioscopen uitbrengen, maar een zeker virus stak daar een stokje voor. Daarom gooide Netflix het op een dealtje en mogen zij nu exclusief de film online streamen. Lekker!

Article continues after the ad

Dat Paramount en Netflix het coronavirus niet uitzitten, komt ook door de komende presidentsverkiezing. Donald Trump strijdt momenteel om herkozen te worden op 3 november, dus de Amerikanen hebben trek in politiek en zetten graag hun tanden in een historisch drama zoals deze.

 

3. Critici zijn dol op de film

The Trial of the Chicago 7 scoort momenteel boven de 90% op Rotten Tomatoes en ook onze eigen filmrecensent is een groot fan. “Schrijver Aaron Sorkin staat bekend om zijn scherpe scenario’s maar zat hier natuurlijk vast aan de originele teksten die in de rechtbank werden genoteerd. Gelukkig zitten daar juweeltjes tussen waar deze acteurs met plezier hun tanden in zetten.”

We belonen de film met maar liefst 4 sterren! Lees hier de hele Chicago 7 recensie.

 

4. Sacha Baron Cohen is de showsteler

De cast is zo huge, ze hadden wel twee films kunnen maken! *haalt diep adem* Jeremy Strong, Joseph Gordon-Levitt, Eddie Redmayne, Yahya Abdul-Mateen II, Frank Langella, Mark Rylance, Ben Shenkman, Michael Keaton *hapt opnieuw naar adem* en dan hebben we het nog niet eens Sacha Baron Cohen gehad.

Waarschijnlijk steelt Cohen nog het meest de show als een van de Chicago 7-leden. Zijn verbale schermpartijen met de rechter en advocaten bewijzen nog maar eens dat je geen vuurexplosies nodig hebt voor een explosieve scène.

Sacha Baron Cohen is sowieso op de politieke toer, want hij speelt op Amazon Prime deze maand ook Borat. In zijn tweede Borat-film drijft hij opnieuw de spot met de Amerikanen en zelfs president Donald Trump.

 

5. Steven Spielberg probeert de film al jaren te maken

Het is eigenlijk een wonder dat The Trial of the Chicago 7 eindelijk gemaakt is. Steven Spielberg en Aaron Sorkin zijn al bezig met de film sinds 2006! Sacha Baron Cohen zat vrijwel meteen in de film, maar voor de andere rollen werden Philip Seymour Hoffman, Kevin Spacey, Taye Diggs en Adam Arkin overwogen.

Uiteindelijk stapte Spielberg uit de regisseursstoel en besloot Sorkin om dan maar zelf erin te gaan zitten. En nu zijn we eindelijk hier en kan je The Trial of the Chicago 7 meteen kijken op Netflix!

Voor meer Netflix filmtips bekijk ook onze Top 10 die maandelijks vernieuwd wordt. We hebben ook een lijst van de beste series en natuurlijk brengen de andere streamingdiensten net zoveel nieuwe titels uit in oktober.