Archie Yates als Max in Home Sweet Home Alone

Home Sweet Home Alone speelt zich af in hetzelfde universum als Home Alone, maar dan een flink aantal jaren later. De Disney+ Original zit daarom ook vol met leuke verwijzingen naar het origineel!

Dit is Home Sweet Home Alone

Voordat we ingaan op die verwijzingen naar Home Alone, eerst even korte reminder over het plot van Home Sweet Home Alone

Jeff en Pam zitten diep in de schulden. Hun huis verkopen lijkt de enige oplossing… Maar dan ontdekken ze een waardevolle pop op zolder, die kort daarna gestolen wordt door Max. Door een reeks misverstanden zit er voor Jeff en Pam niets anders op dan de pop terug proberen te stelen. Anders dan in de eerdere Home Alone-films zijn Jeff en Pam dus eigenlijk geen criminelen...

 

Miskleun met leuke momenten

En dat is precies wat wij zo irritant vonden aan Home Sweet Home Alone! We omschreven de film in onze recensie als een ongemakkelijke miskleun over een snotjoch dat een sympathiek stel het leven zuur maakt. Toch kent de film ook best een paar leuke momenten. Dat geldt in het bijzonder de verwijzingen naar Home Alone! We zetten ze hieronder graag voor je op een rijtje.

home sweet home alone max

Article continues after the ad

 

1. De terugkeer van Buzz

Home Sweet Home Alone is duidelijk verbonden aan de originele films. Er zit zelfs een personage uit de eerste twee films in: Buzz McCallister, de oudere broer van Kevin (Macaulay Culkin), gespeeld door Devin Ratray! We zien Buzz als politieagent, die een kijkje komt nemen als Jeff en Pam het alarm laten afgaan bij het huis van Max. Het koppel weet Buzz ervan te overtuigen dat het eigenlijk hun huis is en dat ze gewoon de verkeerde code hebben ingetoetst.

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

 

2. 'Een McAllister-alarmsysteem'

Even later krijgt Buzz een telefoontje van het bureau. Aangezien Max hen gebeld heeft, vragen ze Buzz het huis nóg eens te controleren. Daar wil Buzz echter niets van weten! Hij is ervan overtuigd dat het een grap moet zijn van zijn broertje Kevin. Huh? Hoe zit dat? Wat heeft Kevin ermee te maken? Buzz legt uit: "Toen ik klein was, ging mijn familie op vakantie. We vergaten toen mijn kleine broertje Kevin. Twee keer. Hij heeft over de inbraak gebeld om me te sarren. De idioot doet dat elk jaar.” En dan komt de aap uit de mouw: “Het huis had een McAllister-alarmsysteem."

 

3. Kevin doet aan woningbeveiliging

Kevin blijkt dus inmiddels een bedrijf te hebben in woningbeveiliging! Eigenlijk best een logische carrièrestap na wat hem overkwam in de eerste twee films… Extra leuk is dat Kevin zijn familie dus nog niet vergeven heeft, of ze in ieder geval jaarlijks herinnert aan het feit dat ze hem tot twee keer toe vergeten zijn.

home sweet home alone gif max jeff

 

4. Aaaaaaaaahhhh!

Jammer genoeg is Macaulay Culkin niet echt te zien in Home Sweet Home Alone. Wel zitten er nog wat andere verwijzingen naar Kevin in de film. Op een gegeven moment zien we Max namelijk zijn handen tegen zijn wangen slaan en schreeuwen – net als Kevin toen hij aftershave probeerde.

Macaulay Culkin in Home Alone 1990

 

5. Angels With Filthy Souls-remake

Ook leuk: Jeffs broer Hunter kijkt op een gegeven moment naar een remake van Angels With Filthy Souls, de fictieve gangsterfilm waar Kevin in de eerste film naar kijkt! Hunter beklaagt zich vervolgens over het feit dat er een remake gemaakt is: "Dit is rotzooi, ik weet niet waarom ze altijd proberen om de klassiekers te remaken. Die zijn nooit zo goed als de originele films."

 

Komt er een Home Sweet Home Alone 2?

Zie je? Er is best wat te genieten in Home Sweet Home Alone. We vroegen ons na het kijken daarom toch af of er ooit nog een zevende film gemaakt gaat worden… Aangezien Home Sweet Home Alone een happy einde kent, waarbij Jeff, Pam en Max het goed hebben gemaakt, lijkt een tweede deel met deze cast uitgesloten. Maar goed, is een zevende deel überhaupt nodig? Ondanks alle leuke verwijzingen gaat er volgens ons toch niets boven het origineel, dat natuurlijk een topnotering heeft in onze lijst met beste kerstfilms ooit

home-sweet-home-alone jeff pam

 

Gelukkig is Home Alone, dé beste kerstklassieker ooit, dit jaar gewoon weer op tv te zien – hier lees je waar en wanneer! Ben je van plan om dit jaar Home Sweet Home Alone eens een kans te geven? Hier vind je alle belangrijke informatie over de Disney+ Original.

Home Sweet Home Alone check je nu op Disney+.