Je bent pas een échte BN'er als je een keer meedoet met een onzinnig tv-spelletje. En daar zijn er genoeg van. Oh boy, méér dan genoeg. Drone's besturen, schoonspringen, met elkaar op de vuist gaan; de BN'er draait er zijn hand niet voor om. Wat ze niet zo goed kunnen? Ophouden. We nemen een kijkje in de roemruchte geschiedenis van de gefaalde BN'er-shows.

Drone Masters

Bekende landgenoten, zoals boerin Bertie en tv-kok Rudolph van Veen, die dronepilootje gaan spelen. Tja, een nogal moeilijk te verkopen idee. Blijkbaar vond SBS6 Drone Masters wél oké want het programma kreeg een primetimeplek op de donderdagavond.

Het faalde hopeloos. Op het dieptepunt keken er nog maar 98.000 kijkers. Om het geheel nóg pijnlijker te maken, rukte SBS6 de show halverwege van zijn prominente plek en kreeg 'ie een een tijdslot dat je de herhaling van een herhaling nog niet gunt: zondagavond, 23:30... Au!

Adam Zkt. Eva VIPS

RTL 5 doet met Adam Zkt. Eva VIPS een hopeloze poging om ons oerinstinct te misbruiken. Sex sells, dus: laten we BN'ers naakt op een of ander exotisch eiland droppen en kijken wat er gebeurt!

Nou, niet zo bijster veel. De afleveringen schommelden zo rond de 300.000 kijkers. Olympisch turner Jeffrey Wammes en zijn wammes deden het met 271.000 kijkers vorige maand het minst goed, maar hé: nog altijd beter dan RTL Late Night!

BN'ers in Therapie

Dat BN'ers werkelijk álle schaamte zijn verloren, bewees het RTL 5-meesterplan BN'ers in Therapie. Zelfs intieme gesprekken bij de psychiater moeten blijkbaar op de beeldbuis. Opper-BN'er Patty en Patricia Paay waren ook van de partij. Scoren deed het echter niet.

More content below the advertising
Zo dook de aflevering met treitervlogger Ismail Ilgun zelfs onder de 100.000 kijkers. Uiteindelijk zagen slechts 85.000 mensen hoe Ilgun zijn hart luchtte. Pijnlijk!

Mijn Zaak Is De Beste

In Mijn Zaak Is De Beste gingen drie gewone Nederlandse ondernemers hun eigen bedrijfjes showen. Wie heeft zijn zaakjes het beste op orde? Klink oké, en geen BN'ers... toch? Jawel hoor, want elke aflevering kwam er een bekende kop de zaken keuren.

De aflevering met zanger Charly Luske, voor de gelegenheid omgetoverd in fitnessexpert die sportscholen beoordeelt, was een dieptepunt: 166.000 kijkers. Op RTL 4. Primetime. Moet je nagaan...

Sterren Springen

Eentje uit de oude (en hopelijk vergeten) doos: Sterren Springen van SBS6 (2012 en 2014). De zender trok een blik met c-bekenden open en liet ze van een duikplank springen. Het was niet alleen figuurlijk pijnlijk, maar ook letterlijk: Ralf Mackenbach liep een hoofdwond op, Jody Bernal kreeg een hersenschudding en Patty Brard maakte de smakker van de eeuw.

We doen elke avond een schietgebedje en blijven eeuwig duimen dat deze draak van een show nooit meer terugkomt. Gelukkig houdt Patty zich tegenwoordig met hele andere zaken bezig. Overigens: deze show was zéker geen kijkcijferflop: er keken wekelijks gemiddeld een miljoen kijkers. Maar dit willen we nu toch niet meer terug?
More content below the advertising

We genieten al jaren van fantastische optredens uit The Voice of Holland en natuurlijk ook van de ‘momentjes’ (zoals deze onvergetelijke nippleslip) en Anouks snoeiharde opmerkingen. We zitten momenteel middenin de liveshows, maar: wat zijn nu de beste liveoptredens van de afgelopen jaren?

10. Jennie Lena – I’ll Be There

Haar auditie – waarin ze Who’s Loving You zong – ging kneiterviral en Jennie Lena stelde ook in The Liveshows niet teleur. Absoluut niet zelfs! Ze knalde er in de eerste liveshow keihard in met haar intens vrolijke versie van Mariah Careys I’ll Be There.
 

 

More content below the advertising

9. Ben Saunders – If You Don’t Know Me By Now

Natúúrlijk mag Ben Saunders niet ontbreken in een Voice-lijstje en daarom pakken we zijn live-vertolking van If You Don’t Know Me By Now er graag bij. We zijn zijn superauditie in het eerste Voice-seizoen nog lang niet vergeten. Ben ging viral in een tijd dat het woord nog niet eens bestond!
 

 

8. Pleun Bierbooms en Waylon – From This Moment

Net als bij Ben Saunders hoor je ook van deze winnaar niets meer… Pleun won het 2017-seizoen en zette in de finale een paar puike performances neer. Samen met coach Waylon deed ze ook nog even een prachtige ballade. From This Moment van Shania Twain. Aww…
 

 

7. Dwight Dissels – I Won’t Give Up

De man met de hemelse stem en de loepzuiver uithalen. Hij waagde zich in de tweede liveshow van zijn seizoen aan de hitballade van Jason Mraz. Vooral ook zo goed door de discussie die hierna losbarstte. Waylon vond het maar niets en coach Ali gaf een 10!
 

 

6. O’G3NE – Change Will Come

Lisa, Amy en Shelley kennen we nu vooral van het Eurovisiesongfestival 2017, waarin de meidengroep het… ja, redelijk deed met een elfde plek. Hiervoor braken ze snel door na hun deelname aan The Voice. Deze versie van Change Will Come kwam nog vóórdat ze uiteindelijk wonnen in de finale.
 

 

5. Marco Borsato met Maan – Voorbij

Maan bewijst (net als O’G3NE overigens) dat je na The Voice niet per se in een zwart gat van vergetelheid hoeft te vallen. Kiezen uit één van haar liveperformances is best moeilijk, maar dan gaan we toch voor haar duet met coach Marco uit de finale. Lekker janken!
 

 

4. Romy Monteiro – I Will Always Love You

Op 1:16 bewijst de toen nog niet zo bekende Romy Monteiro met een power-uithaal van jewelste waarom ze nu zo’n grote musicalster is. Fan-tas-tisch!
 


 

3. Shirma Rouse – End Of The Road

Bewees vóór haar deelname aan The Voice in 2013 natuurlijk al dat ze de pannen van het dak kon zingen. Zo was ze jarenlang achtergrondzangers voor Anouk. Met dit spetterende optreden in de liveshow bewees ze voor eens en voor altijd dat ze prima op eigen benen kan staan. Genieten!
 

 

2. Jim van der Zee – Vincent

Al vanaf de eerste liveshow wist alles en iedereen het eigenlijk al zeker: die Jim, die gaat gewoon winnen. Zijn sublieme vertolking van Don McLeans Vincent katapulteerde hem meteen tot topfavoriet van het seizoen. Vier tienen!
 

 

1. Kimberly – Earth Song

Om één of andere onbegrijpelijke reden belandde Kimberly niet in de finale vorig seizoen. Hoe het ook komt (volgens Anouk omdat Nederlanders een idioot volk zijn), haar versie van Earth Song blies iedereen omver. Om bij Anouk te blijven: “Het is bizar goed!”
 

 

Showbizzkoning Albert Verlinde gaat stug door met roddelprogramma 6 Inside, ondanks intens slechte kijkcijfers. “We zijn ontzettend fijn bezig!”

More content below the advertising

Zo vertelde Verlinde gisteren bij de perspresentatie van zijn nieuwe musical Anastasia. Uiteraard weet hij ook dat het écht beter moet: “Kijk, natuurlijk wil ik dat er meer mensen kijken dan nu doen.” Het kijkersaantal zit in een vrije val: het begon met ruim 300.000 kijkers, maar zakte al snel naar iets meer dan 217.000 kijkers.
 

 

Nieuw laagterecord

En die 217.000 was nog érg veel vergeleken met de cijfers van vorige maand. Toch kan het nóg erger want ook gisteren keek er weer bijna niemand naar de SBS6-show. Er zaten slechts 108.000 mensen voor de buis, zo bewijzen cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Een nieuw dieptepunt.

Eerder gingen de heren van VI al helemaal los op de eigen collega's van 6 Inside.
 

 

Komt goed!

Verlinde is er tóch van overtuigd dat het nog wel goedkomt met 6 Inside. Hij en zijn crew gaan hoe dan ook door. “Wat ik belangrijk vind, is dat iedereen ervoor gaat en er ook in gelooft.” Ook geeft hij toe dat het tijdstip (18:00) gewoon moeilijk is en dat mensen gewend zijn dan eerder naar RTL of NPO 1 te kijken.

De Mol houdt vol

6 Inside komt uit de doorgaans geniale koker van John de Mol. Verlinde benadrukt dat ook de grote baas nog altijd in het programma gelooft. “Dus wij bouwen vrolijk door. Wij geven absoluut de moed niet op.”