Niets is zo onstabiel als een carrière in Hollywood. Een paar slechte films, een persoonlijk schandaal of een sabbatical kunnen zomaar het einde van je roemrijke Hollywoodcarrière betekenen. Deze vijf sterren staan al een tijdje in de schaduw van hun eigen succes en komen nog maar lastig aan de bak in Hollywood.

Article continues after the ad

Taylor Lautner

The Twilight Saga heeft een hoop tieneridolen de wereld ingeslingerd. En het lijkt erop dat Taylor Lautner zijn imago als knulletje/weerwolf nog niet heeft afgeschud. De film ‘Abduction’ had zijn grote doorbraak tot het serieuze Hollywood moeten zijn, maar de film werd onthaald met een hoop negatieve recensies. Sindsdien is écht Hollywood-succes voor Lautner ver te zoeken en liggen er vooral nietszeggende bijrolletjes in het verschiet. Maar hé! Lautner komt eigenlijk nog maar net kijken: wie weet waar hij zich heen klauwt!

Katherine Heigl

De wereld lag aan de voeten van Heigl toen haar karakter Izzie uit de doktersserie Grey’s Anatomy verdween. Maar al vrij snel stond ze door ruzies met collega’s of belachelijke eisen in Hollywood te boek als een van de lastigste actrices om mee te werken. Haar carrière raakte in het slop en lijkt niet meer te redden…

Nicolas Cage

In 2002 stond Cage nog op de lijstjes om een Oscar binnen te slepen. Vanaf toen ging alles bergafwaarts. Door zijn talrijke slechte actiefilms, slappe plots en vreemde lowbudget-films heeft de acteur inmiddels bijna een cult-status bereikt. Niet alleen zijn carrière, maar ook zijn privé leven is een puinhoop. Door zijn torenhoge schulden heeft hij zelfs zijn geliefde dinosaurusskelet, eiland en kastelen (?!) moeten verkopen.

Cameron Diaz

We horen je denken: “Nu je het zegt! Daar heb ik al een tijdje niets van vernomen!” Correct. Diaz heeft al sinds de live action-film van Annie in 2014 geen nieuwe projecten aan haar IMDB-pagina toegevoegd. Waarom één van Amerika’s meest geliefde actrices niet overladen wordt met filmrollen? Goede vraag… Misschien is ze te druk bezig met bestsellers schrijven!

Jim Carrey

Helaas komt ook de naam van komedie-acteur Jim Carrey op dit lijstje voor. Sinds de hilarische film Yes Man in 2008 is er niet meer zo’n pareltje met  Carrey verschenen. De laatste jaren heeft Carrey het op persoonlijk gebied flink moeten ontgelden. Zijn ex-vriendin pleegde zelfmoord, waardoor de acteur nu verwikkeld is in een lelijke rechtszaak. Hopelijk kan Jim alles snel achter zich laten en de wereld een aantal nieuwe klassiekers schenken!