Je weet het nooit met GTST, maar we waagden een gokje

Zo. We zijn alweer een week onderweg met een nieuw seizoen Goede Tijden Slechte Tijden en we moeten zeggen: de spanning zit er al lekker in. We weten dat Nina nog leeft, dat Loes dood is, dat Rik in het ziekenhuis ligt en Aysen zoals we haar kennen over haar liefdesverdriet heen probeert te komen. Maar… hoe nu verder? Wij deden enkele voorspellingen over wat GTST-fans dit seizoen mogelijk te wachten staat…

More content below the advertising

1. Aysen

Aysen stond centraal in de verhaallijn rondom de afgelopen cliffhanger van GTST. Ze werd door haar grote liefde Sjoerd achtergelaten bij het altaar en ontdekte de verborgen agenda van Loes, die dankzij haar uiteindelijk te pletter viel van een stapel zeecontainers. Pittige tijden (ha!), kun je wel zeggen. Voor Aysen kan de het dus eigenlijk alleen maar beter worden, de komende maanden.

We gokken dat - hoewel ze á la Aysen natuurlijk keihard handelt en allesbehalve geïnteresseerd doet - als een blok gaat vallen voor nieuwkomer Daan, met wie ze in scène 1 van de nieuwe reeks in bed lag. Natuurlijk zal die romance niet zonder slag of stoot opbloeien (het blijft natuurlijk wel GTST), want laat het nu nét zo zijn dat Daan ervandoor gaat met de baan bij de politie die Aysen op het oog had. De twee komen heus bij elkaar - daar twijfelen we niet aan - en worden gelukkig samen. En wie weet… wíe weet wordt de tough girl van de serie dit seizoen éindelijk wel moeder?

2. Zoë en Rik

Althans, dan moet Zoë geen roet in het eten gooien, natuurlijk. Die stort zich momenteel vol overgave op haar geliefde Rik en zijn herstel - hij ligt na een ‘fijne’ actie van Loes met een gebroken nekwervel in het ziekenhuis. Hij kijkt tegen een maanden- of zelfs jarenlange revalidatie aan; niet bepaald de ideale situatie voor de prille liefde tussen de twee. 

We geloven dat Zoë er alles aan gaat doen om Rik er weer bovenop te helpen, maar denken ook dat er de nodige gevaren voor hun relatie op de loer liggen. Het ziet er niet naar uit dat Rik op korte termijn naar huis mag en dus is Zoë alleen thuis, met enkele lege kamers tot haar beschikking. Alle ruimte dus - letterlijk én figuurlijk - voor een andere love interest. Tja, Rik hoeft maar lang genoeg weg te blijven en zijn gezondheidssituatie te uitzichtloos, dat het wachten is op ellende…

3. Nina en Bing (en Carlos)

Dan hebben we Nina, die in de cliffhanger ternauwernood aan de dood ontsnapt is. Het bijna geplet worden in de kofferbak van een auto op een autosloperij moet zo traumatisch geweest zijn, dat Nina geen andere uitweg zag dan zo snel mogelijk zo ver weg mogelijk van Meerdijk en vijand Loes (van wie zij dus niet weet dat ze dood is) vandaan komen. 

In het nieuwe seizoen blijkt Nina in Spanje beland te zijn, waar ze inmiddels nieuwe liefde Carlos tegen het lijf is gelopen. Het lijkt alsof ze niets meer weet van haar verleden in Meerdijk en wat er gebeurt is, maar wij denken dat de angst voor Loes bij de getraumatiseerde Nina groter is dan het samen willen zijn met haar gezin. Als Nina er uiteindelijk achterkomt dat Loes geen gevaar meer vormt, zal ze 'het juiste' doen en terugkeren naar Bing en de kinderen. Maar ja, zo’n tijd in het zonnige Spanje met een tall, dark & handsome man die je aanbidt… dat doet tóch wat met je. Zullen de schrijvers de boel weer eens op scherp stellen en Nina - die vlak voor de cliff zwanger bleek - na een aantal ‘gelukkige’ jaren met Bing alles laten opgeven voor een kersverse lover?

4. Sjors & Amir

Over nieuwe liefde gesproken: er hangt al (veel te) lang iets in de lucht tussen Sjors en Amir, en het is hoog tijd dat daar wat mee gaat gebeuren. Vorig seizoen stonden de twee op het puntje om elkaar de liefde te verklaren, maar plots stond Amir’s verloren vriendin op de stoep. Hij besloot met haar te trouwen, maar luttele momenten na het jawoord aan elkaar gegeven te hebben, sloeg het noodlot toe en overleed Farrah door een val van een balkon. Na haar dood groeiden Sjors en Amir langzaam weer naar elkaar toe. Gaat het dit seizoen dan éindelijk gebeuren tussen de twee (die in het echte leven inmiddels ook een setje vormen)?

Wij durven te wedden van wel. Maar Goede Tijden zou Goede Tijden niet zijn als er niet geen kink in de kabel zat. Wij denken dat Sjors en Amir nóg verliefder op elkaar worden dan ze al zijn. Ze worden the perfect couple dat alles en iedereen aankan. Ze besluiten hun liefdesgeluk te bezegelen met een kindje van hen samen, maar hun droom breekt in stukken wanneer blijkt dat Sjors geen kinderen meer kan krijgen. Maar hé, kreeg Amir niet al een kind? Nina gebruikte immers Amir’s zaad omdat manlief Bing haar daar niet aan kon helpen. Man, man, man, dit wordt nog wat…

More content below the advertising

Goed nieuws voor iedereen die na het zien van Bohemian Rhapsody trek heeft in meer rockbiopics: 2019 wordt opnieuw een topjaar voor muziekfilms. Zo krijgen we eind mei de Elton John-film Rocketman, en volgende maand al trakteert Netflix ons op The Dirt. Dit is de verfilming van de gelijknamige biografie over hardrockband Mötley Crüe.

More content below the advertising

 

Legendarische lomperiken

Ook al had deze uit L.A. afkomstige rockband een paar best wel briljante nummers (met Kickstart My Heart dat in de trailer te horen is als absolute topper), toch had de hele band bij elkaar eigenlijk net zoveel talent als Freddie Mercury in z'n kleine teen. Dat gemis maakten deze legendarische lomperiken echter meer dan goed met een extravagante levensstijl; geen enkele band waarvan alle leden nog in leven zijn heeft het ooit zo bont gemaakt als Mötley Crüe.

Drama

Het verhaal van de groep biedt daarnaast zoveel drama dat het een klein wonder is dat The Dirt nog niet eerder is verfilmd. Zo veroorzaakte zanger Vince Neill een dodelijk ongeluk, terwijl bassist Nikki Sixx een drugs-overdosis overleefde waarbij hij een paar minuten klinisch dood is geweest (waarover hij later dat prijsnummer Kickstart My Heart schreef). Drummer Tommy Lee was de grote dekhengst van de band, en hij was door de jaren heen zowel getrouwd met Heather Locklear als met Pamela Anderson. Gitarist Mick Mars was de enige van de vier die het tegen wil en dank kalm aan deed, omdat hij aan een zeldzame botziekte bleek te lijden. Mars wordt trouwens gespeeld door Iwan Rheon, beter bekend als die engerd van een Ramsey uit Game of Thrones.

The Dirt kan vanaf vrijdag 22 maart ook jouw hart kickstarten, want vanaf die dag is deze nu al beruchte hardrockbiopic te zien bij Netflix.

Regisseur Bryan Singer mag dan wel geweldige films gemaakt hebben, er komen steeds meer verhalen naar boven dat hij als persoon verre van geweldig is. Al langere tijd deden er geruchten de ronde dat de man achter topfilms als The Usual Suspects, Valkyrie, Bohemian Rhapsody én meerdere van de X-Men films zich schuldig gemaakt zou hebben aan misbruik van tienerjongens. Het Amerikaanse blad The Atlantic heeft deze week een doortimmerd stuk gepubliceerd waarin vier slachtoffers van de regisseur gedetailleerd beschrijven wat hij met hen gedaan heeft. De producent van zijn nieuwste film staat echter achter zijn regisseur.

More content below the advertising

 

Gedetailleerd beschuldigend stuk

Onlangs werd bekend dat Singer zich mag wagen aan een nieuwe reboot van de jaren tachtig-actiefilm Red Sonja. Deze film met Brigitte Nielsen in de titelrol en Arnold Schwarzenegger als publiekstrekker was in 1985 gemaakt om in te haken op het succes van Arnie's Conan The Barbarian-films. Toen het gedetailleerde stuk van The Atlantic deze week verscheen was het wachten op het ontslag van de regisseur, maar het tegendeel blijkt het geval: Singer beschuldigt de journalisten ervan hem zwart te maken, en producent Avi Lerner neemt het op voor zijn regisseur.

 

“Nepnieuws”

“Ik ga gewoon door met de voorbereidingen voor Red Sonja en Bryan Singer is gewoon nog aan de film verbonden. De $800 miljoen die Bohemian Rhapsody heeft opgebracht is het bewijs van zijn geweldige visie. Ik herken het verschil tussen nepnieuws en werkelijkheid, en ik sta achter mijn beslissing. In Amerika zijn mensen onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”, aldus de producent.

Onhandelbaar tijdens opnames

Op zich zou Lerner er goed aan doen het stuk van The Atlantic toch even te lezen, niet alleen vanwege de aantijgingen van misbruik, maar ook omdat nogmaals uit de doeken wordt gedaan waarom Singer door 20th Century Fox ontslagen werd als regisseur nadat  de film al grotendeels was opgenomen. Naar verluidt viel met de filmmaker werkelijk geen land te bezeilen tijdens de opnames, als hij al kwam opdagen. En dan zou hij ook nog continu knallende ruzie hebben gehad met hoofdrolspeler Freddie Mercury. Malek gaf gisteren nog aan dat hij niets wist van de geruchten over Singer.

Eerdere reboot geschrapt

Toch moeten we nog maar zien of deze Red Sonja-reboot er echt gaat komen. In 2009 probeerden Robert Rodriguez en zijn toenmalige geliefde Rose McGowan het ook al, maar nadat de Conan-reboot uit 2011 met Aquaman himself Jason Momoa flopte, werden deze plannen geschrapt. Gelukkig hebben we de promotiefoto's nog.