Oké, we moeten het over de laatste aflevering van Wie is de Mol hebben. Want wat gaat er gebeuren met de drie bussen die van elkaar wegrijden? Wij zochten het samen met een aantal van de grootste Molloten van Nederland uit.

Simon “Siem” van Eek

YouTuber

 

Ken je de opening van seizoen 18 (“Wij zijn niet in Kiev, vriend!”) nog? De kandidaten werden in deze opdracht allemaal in verschillende landen gedropt. Het was heel simpel, vind samen als groep uit waar je naartoe moet. Dit alles doet YouTuber Siem wel heel erg denken aan de aflevering van afgelopen zaterdag:

“Je ziet in de leader busjes wegrijden. Daarna komt er een kaart met Italiaanse straatjes en een kompas in beeld. Ik denk dat de kandidaten verspreid worden door het land en dan een bepaalde locatie moeten zoeken, net als in het seizoen met Jan.”

Article continues after the ad

En dat is best opvallend… “Nu iedereen voor de tweede keer meedoet verwacht je dat er ook verwijzingen zitten naar een oud seizoen, het seizoen waarin de mol meedeed. Er zijn wel meer verwijzingen tot nu toe naar het seizoen met Jan: ‘Achter de Rug’ uit aflevering 1, een afbeelding uit het molboekje met een trein (die nu niet alleen in de leader zit, maar ook in de laatste aflevering van Jans seizoen) en de drie jokers uit de laser-opdracht die JAN spellen.” Hiermee doelt Siem op het moment in de montage waarop de jokers van Jeroen, Nadja en Ron te zien zijn. Als je de eerste letter van de eerste pakt, de tweede van de tweede en de derde van de derde, dan krijg je de naam Jan.

En raad eens wie er (amper) in dit seizoen zat? Ron! “Er zijn dus verschillende aanwijzingen naar het seizoen van Jan, waarin Ron meedeed. Het is zijn wedergeboorte, een renaissance, als mol.” Heel verdacht!

 

Felix

Wie is de Mol-Youtuber

 

Molloot Felix, die elke zondag een video plaatst op zijn YouTube-kanaal, heeft een hele andere theorie. Rik kondigde eerder al aan dat er halverwege het seizoen iets onverwachts ging gebeuren. Iets wat nog nooit eerder is gedaan.

“Oké, je ziet drie busjes rijden toch? Tot nu toe zijn er ook drie afvallers geweest: Tina, Horace en Nadja. Erg opvallend. Wat nou als deze afvallers nog een kans krijgen om terug te komen? Elk groepje komt dan aan bij een ex-deelnemer.”

Er is alleen wel een probleem: “We hebben nog maar vijf afleveringen te gaan, inclusief de finale. Als er iemand terugkomt in deze aflevering, dan moeten er tijdens een andere executie twee mensen afvallen. Er zijn dit jaar maar 8 afleveringen, dus ik heb geen idee hoe ze dit willen oplossen.”

Over afvaller Horace heeft de superfan ook een theorie: “De titel van zaterdags aflevering was ‘Besluit’. Misschien heeft Horace van Rik nog een kans gekregen om te blijven. Dat hij zichzelf terug mocht kopen voor een groot bedrag. Hij moet dan de keuze maken of hij blijft en de groep veel geld verliest, of dat hij weg gaat zonder gevolgen voor de groep.”


Max van den Broek

Telegraaf-Molloot

 

Max is het niet met Felix eens. Hij komt met een andere geniale theorie. Wie is de Mol meets Expeditie Robinson?

“Ik dacht aan de woorden van Rik, dat er iets bijzonders aankomt dat nog nooit is gedaan. Ook bij mij kwam de gedachte op dat alle drie de busjes een afvaller kunnen terughalen. Maar ik geloof dat niet meer zo. Hoe ga je dat doen met de overige afleveringen?”

“Zaterdag beginnen de groepen het spel vast apart. Wat als het een soort Expeditie Robinson wordt, waarin alle teams de strijd met elkaar aan gaan. Uiteindelijk eindigt iedereen op dezelfde plek. Eigenlijk net zoals bij Jans seizoen.”

En Horace? “Hij komt sowieso niet terug. Zijn naam wordt ingetikt bij de executie, je ziet zijn exit-gesprek met Rik en er zijn online extra beelden te zien van het afscheid. Dat zou echt een grote twist zijn.”

 

Nelleke Poorthuis

Trust Nobody Podcast

 

Last but not least: podcastmaker Nelleke. Zij maakt wekelijks de Trust Nobody-podcast over haar zoektocht naar de Mol. Wie dit is weet ze nog niet zeker, maar dat Horace écht weg is durft ze met zekerheid te zeggen.

“Dat kan gewoon niet. We hebben hem gewoon zien vertrekken in de behind the scenes-beelden.”

“Over de volgende aflevering heb ik wel een theorie. De eerste is dat er een heel busje naar huis gaat. Ze spelen wat opdrachten en de slechtste valt dan af. Dan gaan er niet één maar zelfs twee of drie kandidaten naar huis." Nelleke geeft toe dat het geen waterdichte theorie is, want: “Hoe ga je dat doen met de Mol? Die kan nooit naar huis. Wat als hij in het slechtste team zit?”

Nelleke verwacht in elk geval geen saaie aflevering: “Ik hoop op een epische strijd in Florence. Er is vast een opdracht met kunst als ik de teaser zo zie. Ik denk dat de kandidaten zoals altijd geld moeten winnen voor de pot, maar nu zijn er een hoop jokers en vrijstellingen. Het is dan de vraag of ze de verleiding kunnen weerstaan.”

Zo, genoeg om over na te denken dus! Voor meer hints en theorieën kan je onze WIDM 2020-lijst checken. Wij zetten voor nu ons geld in op Nikkie. Verklapt deze foto van haar dat ze in ieder geval in de halve finale zit?