De enige muziekvideo die officieel als film staat geregistreerd, zal tijdens het filmfestival van Venetië in 3D vertoond worden.

Article continues after the ad

Thriller 3D

Er gingen al lange tijd geruchten rond over de 3D-versie van een van de meest iconische muziekvideo's aller tijden, maar vandaag zijn die geruchten dus bevestigd. De erven van Michael Jackson hebben bekendgemaakt dat Michael Jackson’s Thriller 3D tijdens het filmfestival van Venetië (30 augustus - 9 september) te zien zal zijn.

ComingSoon.net meldt dat het 14 minuten durende origineel qua montage volledig met rust is gelaten, en dus alleen een conversie naar 3D-beelden en betere audio heeft gekregen. John Landis, regisseur van de videoclip in 1983, heeft de afgelopen drie jaar in het geheim aan de nieuwe versie gewerkt. Ook Michaels kinderen Paris en Jackson zouden nauw betrokken zijn geweest bij het project.

Uitverkochte zalen

Landis reageerde zelf al op het nieuws: "Ik ben zo blij dat ik de kans heb gekregen om mee te werken aan deze bewerking van Thriller! We hebben gebruikgemaakt van de bijzondere nieuwe technologische mogelijkheden om de video naar een nieuw level te brengen. (...) Laat me jullie waarschuwen: er zit een schokkende verrassing in!"

Thriller draaide in 1983 als film in het AVCO Theatre in Los Angeles en trok drie weken lang volle zalen. Het is de enige muziekvideo die is opgenomen in de National Film Registry van het Amerikaanse Library of Congress. Naast de 3D-versie van de clip wordt ook de documentaire The Making of Michael Jackson’s Thriller opnieuw uitgebracht. Die making of was tussen 1983 en 1990 beschikbaar op VHS, maar werd daarna in geen enkele vorm meer te koop aangeboden. De première in Venetië zal de eerste keer zijn dat de prijswinnende documentaire in een bioscoop wordt vertoond.