Gisteravond werd in Amerika de 300ste aflevering van Grey's Anatomy uitgezonden. En die zat vól verwijzingen naar eerdere afleveringen en vooral personages die helaas niet meer in de serie te zien zijn. We kunnen ze je niet onthouden!

Article continues after the ad

Waarschuwing: dit artikel bevat spoilers.

De 300ste aflevering van Grey's Anatomy is uiteraard niet zomaar een aflevering. De makers hebben er dan ook alles aan gedaan om zoveel mogelijk verwijzingen naar het verleden van de serie in de aflevering te proppen. Dat begint al vrij snel, wanneer er na een ongeluk in een pretpark drie patiënten het ziekenhuis worden binnengerold, die aardig wat weg hebben van Christina, Izzie en George (die door de chirurgen al snel worden omgedoopt tot baby-Izzie, baby-George en baby-Christina). En vanaf dit moment is het nostalgie-feest niet te stoppen.

This is Derek speaking

Ook Amelia Shepherd lijkt mee te doen aan deze 'blast from the past'. Wanneer haar patiënt niet direct een CT-scan kan ondergaan, trekt ze alles uit de kast en laat ze een CT-scanner de operatiezaal inrijden. Wellicht een verwijzing naar haar broer Derek, die overleed omdat zijn doktoren niet direct na zijn ongeluk een CT-scan van zijn hoofd maakten?

McSteamy

Aan de andere kant van het ziekenhuis raakt Arizona verwikkeld in een flinke flashback naar de vader van Sofia: Mark Sloan (beter bekend als Dr. McSteamy). Na een lang, emotioneel verhaal over wat een fantastische vent hij was, wordt er bij thuiskomst langzaam ingezoomd op een familiefoto met Mark, Arizona en Callie. Probeer het dan maar eens droog te houden.

Uiteraard hielden de makers het niet bij dit schamele lijstje throw-backs: je kunt ze állemaal hier terugvinden.

Helaas moeten we in Nederland nog even wachten tot januari 2018 voordat seizoen 14 van Grey's Anatomy weer op Net5 te bewonderen is. 

* UPDATE! *

The drama is real

ABC heeft een video het web opgeslingerd waarin alle 300 afleveringen van Grey's Anatomy binnen 300 seconden voorbijkomen. Prachtige video! Maar... Waar zijn George, Izzie, Burke en Derek? Klein gokje: ze zijn uit de video gelaten omdat ze door ruzie of onenigheid met schrijfster Shonda Rhimes uit de serie vertrokken. Je begrijpt: fans van de serie zijn WOEDEND! Jammer dat de makers van deze video daar niet langs konden kijken... Want Grey's Anatomy zonder deze personages is geen Grey's Anatomy, toch?