The notebook
The notebook

Zin om een potje te janken tot de mascara over je knieën loopt en je ogen permanent dichtzitten van puffyness? Dan ben je bij Nicholas Sparks aan het juiste adres. De levende legende pompt er aan de lopende band boeken uit, die razendsnel omgezet worden in een romantische tranentrekker voor het witte doek. Meestal levert dat onmiddellijk een klassiekertje op, maar soms moeten we onze braakneigingen onderdrukken. Wij vertellen je welke 3 Nicholas Sparks-films op repeat mogen en welke drie snel vergeten mogen worden.

Goed

The Notebook

Wellicht de meest bekende Nicholas Sparks-film is bij ons ook een absolute favoriet. The Notebook volgt het verhaal van Allie (Rachel McAdams) en Noah (Ryan Gosling) zoals verteld door een oude Noah aan zijn grote, dementerende liefde in een bejaardentehuis. Het acterende duo werd op de set verliefd op elkaar, waardoor de romantiek van het scherm afspat. In plaats van een voorspelbaar, soppig liefdesverhaal wordt het daardoor een sexy lovestory vol twists en een einde waardoor je in foetushouding op de bank achterblijft. 

Dear John

Geen enkel verhaal uit de pen van Nicholas Sparks is eenvoudig. Zo ook het verhaal van John (Channing Tatum) en Savannah (Amanda Seyfried) in Dear John. Het jonge koppel wordt gescheiden door oorlog, maar houdt de romantiek levend met brieven. Toch is deze film verrassend omdat het een behoorlijk realistische kijk geeft op jonge liefde: het leven staat nu eenmaal soms een bloeiende liefde in de weg. En hoewel we erg lekker gaan op de eind-goed-al-goed-verhalen die we van Sparks kennen, is het ook wel eens goed om te leren dat de 'power of love' niet altijd genoeg is om een sprookje in leven te houden. 

The Lucky One

Op het niveautje super-zwijmel-film vinden we The Lucky One. Logan (Zac Efron) vindt tijdens zijn uitzending naar Irak een foto van Beth (Taylor Schilling) en hij besluit haar te zoeken als hij terug in Amerika is. Als hij haar eenmaal heeft gevonden, besluit hij niets te zeggen over de foto, waardoor je je eigenlijk de hele film afvraagt waarom hij dat niet gewoon kan opbiechten. Toch zit het ons niet in de weg! Misschien kun je het gemakkelijk uit je hoofd zetten omdat Zac Efron je behoorlijk bezighoudt met zijn uiterlijk of omdat het duo een belachelijk goede chemie heeft. 

More content below the advertising


Slecht

The Choice

The Choice is een slap aftreksel van alle Sparks-films bij elkaar. Geneeskundestudente Gabby (Teresa Palmer) wordt verliefd op haar buurman Travis (Benjamin Walker), waardoor het duo hun huidige partners moeten bedriegen om samen te kunnen zijn. En waar je bij de meeste Sparks-films een dergelijk vreemdgang-festijn zou aanmoedigen, voelt het in The Choice als een onnodig en egoïstisch partijtje moraliteits-moord. Wat ons betreft kun je deze voorspelbare 111 minuten best overslaan. 

The Best of Me

In The Best of Me zien twee middelbare school-liefjes elkaar na jaren weer terug, wat direct een golf aan gevoelens losmaakt. Klinkt bekend? Jep. De film is eigenlijk een slap aftreksel van The Notebook, inclusief dramatische zoen-scène in de regen. Maar alles wat de film van The Notebook heeft gestolen, was tóch beter in de Notebook. Bovendien wordt de oude Dawson gespeeld door James Marsden en de jonge versie door Luke Bracey, die absoluut niet op elkaar lijken en waar we ons toch een beetje aan storen. Maar vergis je niet: grote kans dat je ook bij The Best of Me weer met tissues op je schoot zit.  

Save Haven

Save Haven verdient een plekje tussen de slechtste Sparks-films door het rare einde. In de film vlucht Katie (Julianne Hough) uit haar gewelddadige huwelijk naar een klein stadje, waar ze een rustig leventje leidt en verliefd wordt op haar buurman. Als er gezocht-posters met haar gezicht erop overal in de stad opduiken, blijkt dat haar echtgenoot nog best dichtbij is. En dat verhaal leidt tot een belachelijke twist met een bizar einde, waardoor je niet (zoals gewenst bij een Nicholas Sparks-film) in tranen je kussen knuffelt, maar lachend je schouders ophaalt. Oh, en twee B-acteurs als hoofdrollen inhuren, was misschien ook niet een best idee. 
 

More content below the advertising

Speelgoedgigant Hasbro maakte deze week op de mega-Toy Fair in New York bekend dat Bumblebee toch géén prequel is op Michael Bays Transformers-films. Nee, het is een reboot van de hele franchise!

More content below the advertising

Toch opmerkelijk: eerder gingen we er met zijn allen vanuit dat Bumblebee, dat zich afspeelt in 1987, een prequel was op alles van Michael Bay (die Bumblebee wél mede produceerde). Er zaten ook genoeg subtiele hints in die refereerden aan zijn Transformers-verhalen.
 

 

Hoe dan?

Misschien dacht Paramount Pictures na de deceptie die Transformers: The Last Knight heet, dat de franchise wel toe was aan een, euhm, frisse start. Wel raar dat je dat blijkbaar past beslist nadat Bumblebee een hit bleek. Sommige critici noemden het zelfs de beste Transformers-film ooit!  

Sequel

Dit plotselinge nieuwe Transformers-filmuniversum dendert overigens lekker door. Bumblebee krijgt namelijk een sequel. Hierin wil regisseur Travis Knight de relatie tussen Charlie (Hailee Steinfeld) en ‘Bee verder uitdiepen.
 

Na Avengers: Endgame (die bijna zeker 3 uur duurt), moet ook horrorkraker IT: Chapter Two eraan geloven: de huidige versie van de film tikt al bijna de 3 uur aan.

More content below the advertising

Dat zegt althans een twitteraar die bij één van de test screenings mocht zijn. Neem het dus met een korreltje zout. Alhoewel: verschillende media pikken het verhaal nu op, dus dat geeft deze beste man wat meer credibility.
 

 

Slechter dan 1

Ook zegt hij nog even doodleuk dat het eerste deel uit 2017 beter is. Maar, er is nog hoop. Deze versie is al “pretty good”, maar er moet volgens deze man nog wel het nodige veranderen om ‘m nog beter te maken. Hmmm, we zijn érg benieuwd. Sowieso gaan er na test screenings nog de nodige minuten af, maar bereid je in ieder geval voor op een vrij lange zit.

Losers Club 2.0

Zoals Stephen King-fans waarschijnlijk al weten, maken we in het IT-boek niet alleen kennis met de tienerversies van de Losers Club. Het verhaal speelt zich namelijk ook deels in de toekomst af. 27 jaar later om precies te zijn. Grote namen als James McAvoy en Jessica Chastain spelen in Chapter Two de oude versies Bill en Beverly (en dit is de volledige cast). De club keert weer terug naar Derry, de plek waar alle ellende begon...
 

 

Helaas moeten we nog flink wat maanden wachten op de glorieuze terugkeer van terrorclown Pennywise (Bill Skarsgard). IT: Chapter Two draait pas in september in de bios.