Oranjekoorts in Nederland. Maar liefst 2,6 miljoen mensen zagen gisteren hoe Anna van der Breggen de eerste gouden plak binnenfietste.

In diezelfde uitzending van Rio Live huiverde Nederland ook bij de val van Annemiek van Vleuten. De wielrenster moet de komende dag op de intensive care doorbrengen, maar maakt het naar omstandigheden redelijk goed. Naast de wielrensters kwam gisteren overdag ook bokser Enrico Lacruz in actie, alleen was op dat moment in plaats van een live-uitzending een herhaling te zien van het wielrennen van zaterdagavond. Foutje van de NPO.

Ook de andere sportuitzendingen werden goed bekeken. De eredivisie is weer van start gegaan: naar de uitzending van NOS Studio Sport keken bijna 2,3 miljoen mensen. Ook Studio Olympic Park, met Henry Schut en Edith Bosch als presentatieduo, werd op de late avond met bijna 1,4 miljoen kijkers nog goed bekeken.

Article continues after the ad

Naast al het sportgeweld was gisteren ook Arjen Lubach als tweede Zomergast te bekijken. Op Twitter werd er volop gereageerd op de uitzending, die volgens de kijkers een beetje tegen viel. "Is dit nu jongetjestv" en "Gebeurt niet vaak maar ik ben bij deze #zg16 na een uur afgehaakt" werd er onder meer op Twitter geplaatst. In totaal keken er 415.000 mensen naar Zomergasten, wat gepresenteerd wordt door Thomas Erdbrink.