Disney’s tekenfilms zijn magisch, en ook haar ‘live-action’-films krijgen de handjes doorgaans op elkaar. Beauty And The Beast was de op één na succesvolste film van 2017, na Star Wars: The Last Jedi (ook van Disney, trouwens). What's next?

More content below the advertising

Natuurlijk slaat Disney hier en daar een commerciële miskleun, zoals A Wrinkle In Time, The Lone Ranger en Tomorrowland. Zolang men zich houdt aan bekende verhaallijnen en series staat niets een megasucces in de weg.

Dat komt goed uit, want dit zijn de live-action-films die we nog tegemoet kunnen zien. Kunnen we 2019 alvast uitroepen tot het ‘Jaar van Disney’?

The Nutcracker And The Four Realms

1 november

Eind dit jaar is het verhaal van De Notenkraker aan de beurt. Mackenzie Foy ontdekt in haar een kledingkast een magisch koninkrijk, dat is gemaakt door… haar overleden moeder!

Het meisje blijkt dus ook nog de nieuwe koningin van de Four Realms. Ze moet meteen aan het werk, want de boze Peperkoekdame (Helen Mirren) pleegt een staatsgreep, geholpen door de Muizenkoning (Lil Buck). Gelukkig helpen Morgan Freeman en Keira Knightley een handje mee!

Mary Poppins Returns

20 december

Mary Poppins is de tamelijk voortreffelijke, magische oppas van de Banks-kinderen. De kids zijn inmiddels zelf volwassen en hebben hun eigen gezinnetjes.

Als de vrouw van Michael (Ben Whishaw) overlijdt, kan hij de hulp van Mary (Emily Blunt) prima gebruiken.

Dumbo

27 maart 2019

Dumbo het olifantje heeft gigantische oren, waar hij mee wordt gepest. Het lachen vergaat de klieren als blijkt dat Dumbo ermee kan vliegen!

Dumbo is gebaseerd op de ontroerende animatiefilm uit 1941. Losjes, want het origineel draaide vooral om het zelfvertrouwen van Dumbo zelf. In deze remake zit een extra verhaallijn over het kwakkelende circus waar het olifantje verblijft. Nog niet overtuigd? Dit is waarom de Dumbo-remake fantastisch is en je 'm meteen op je watchlist moet zetten!

Aladdin

Mei 2019

Van de live-action-versie van Aladdin wordt steeds meer bekend. We kregen een eerste teaser en weten hoe Will Smith eruitziet als de geest uit de wonderlamp. Mena Massoud en Naomi Scott spelen Aladdin en prinses Jasmine.

De Nederlands-Tunesische acteur Marwan Kenzari speelt ook een gave hoofdrol: die van de boze vizier Jafar. Ten opzichte van de animatiefilm uit 1992 is die er dus een stuk op vooruit gegaan. Het internet ging in elk geval los toen ze zagen hoe heet onze halfgod eruitziet

#Hotjafar

 

The Lion King

Juli 2019

Als je van Aladdin al enthousiast wordt, vormt The Lion King misschien wel de overtreffende trap. Donald Glover is gestrikt als Simba, terwijl Beyoncé zijn vriendin Nala speelt. James Earl Jones is de wijze koning Mufasa, en Scar wordt vertolkt door Chiwetel Ejiofor. Ook is het duidelijk geworden dat de remake wat gaat verschillen van het origineel. Wij zijn benieuwd! 

Publiekslievelingen Timon en Pumbaa worden gespeeld door de komieken Billy Eichner en Seth Rogen. En sinds die epische eerste trailer, die ook nog eens een record brak, zitten wij op de hype-trein. 

Artemis Fowl

Augustus 2019

Artemis Fowl zal de meeste mensen waarschijnlijk niet zo bekend in de oren klinken. De film is gebaseerd op de boeken van Eoin Colfer, en vormen een soort humoristische ‘tegenhanger van Harry Potter’.

Artemis Fowl is een steenrijke, verveelde jongeman die jacht maakt op toverelfen. In plaats van magie zet hij high-tech-gereedschap en zwaar wapentuig in. Veel weten we nog niet over de film, alleen dat Judi Dench meedoet en Nonso Anozie Butler speelt; Artemis’ dodelijke bodyguard.

Jungle Cruise

Oktober 2019

Disney maakt van een pretparkattractie al eens een megasuccesvolle filmserie, met Pirates Of The Caribbean. Men hoopt dat Jungle Cruise, met The Rock en Emily Blunt, dit succes nog eens kan herhalen.

Disney pakt in elk geval groots uit met deze jumboset, gebaseerd op één van de eerste Disneyland-attracties.

Mulan

Maart 2020

De Chinese Mulan gaat in het leger, als de boze Hunnen het land binnenvallen. Ze neemt de plaats in van haar vader, die te oud is om te kunnen vechten.

De Chinese actrice Liu Yifei zal de hoofdrol spelen in de nieuwe Mulan-film. Actiefilmlegende Jet Li heeft een een kleine rol als de keizer van China. 

Maleficent II

Mei 2020

Over het vervolg op Maleficent weten we nog verdraaid weinig. Angelina Jolie vertolkt weer de rol van de gekrenkte tovenares, en Elle Fanning keert terug in de rol van Aurora. Daarnaast zien we Michelle Pfeiffer en Sam Riley, maar hoe het verhaal precies loopt is onbekend.

Disney heeft natuurlijk ook nog even: de film staat pas gepland voor mei 2020!

There's more!

Daarnaast verschijnt eind 2018 nog het vervolg op Wreck-It Ralph. In juni volgend jaar komt Toy Story 4, waar we al verschillende trailers van zagen, ein-de-lijk uit, waarna we vooruit kunnen kijken naar Frozen 2 (november). U wilt Disney? U zal het in 2019 krijgen!

 

 

More content below the advertising

Regisseur Bryan Singer mag dan wel geweldige films gemaakt hebben, er komen steeds meer verhalen naar boven dat hij als persoon verre van geweldig is. Al langere tijd deden er geruchten de ronde dat de man achter topfilms als The Usual Suspects, Valkyrie, Bohemian Rhapsody én meerdere van de X-Men films zich schuldig gemaakt zou hebben aan misbruik van tienerjongens. Het Amerikaanse blad The Atlantic heeft deze week een doortimmerd stuk gepubliceerd waarin vier slachtoffers van de regisseur gedetailleerd beschrijven wat hij met hen gedaan heeft. De producent van zijn nieuwste film staat echter achter zijn regisseur.

More content below the advertising

 

Gedetailleerd beschuldigend stuk

Onlangs werd bekend dat Singer zich mag wagen aan een nieuwe reboot van de jaren tachtig-actiefilm Red Sonja. Deze film met Brigitte Nielsen in de titelrol en Arnold Schwarzenegger als publiekstrekker was in 1985 gemaakt om in te haken op het succes van Arnie's Conan The Barbarian-films. Toen het gedetailleerde stuk van The Atlantic deze week verscheen was het wachten op het ontslag van de regisseur, maar het tegendeel blijkt het geval: Singer beschuldigt de journalisten ervan hem zwart te maken, en producent Avi Lerner neemt het op voor zijn regisseur.

 

“Nepnieuws”

“Ik ga gewoon door met de voorbereidingen voor Red Sonja en Bryan Singer is gewoon nog aan de film verbonden. De $800 miljoen die Bohemian Rhapsody heeft opgebracht is het bewijs van zijn geweldige visie. Ik herken het verschil tussen nepnieuws en werkelijkheid, en ik sta achter mijn beslissing. In Amerika zijn mensen onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”, aldus de producent.

Onhandelbaar tijdens opnames

Op zich zou Lerner er goed aan doen het stuk van The Atlantic toch even te lezen, niet alleen vanwege de aantijgingen van misbruik, maar ook omdat nogmaals uit de doeken wordt gedaan waarom Singer door 20th Century Fox ontslagen werd als regisseur nadat  de film al grotendeels was opgenomen. Naar verluidt viel met de filmmaker werkelijk geen land te bezeilen tijdens de opnames, als hij al kwam opdagen. En dan zou hij ook nog continu knallende ruzie hebben gehad met hoofdrolspeler Freddie Mercury. Malek gaf gisteren nog aan dat hij niets wist van de geruchten over Singer.

Eerdere reboot geschrapt

Toch moeten we nog maar zien of deze Red Sonja-reboot er echt gaat komen. In 2009 probeerden Robert Rodriguez en zijn toenmalige geliefde Rose McGowan het ook al, maar nadat de Conan-reboot uit 2011 met Aquaman himself Jason Momoa flopte, werden deze plannen geschrapt. Gelukkig hebben we de promotiefoto's nog.

 

Radio 2-dj's Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte zijn in de ochtend van vrijdag 25 januari een petitie gestart om Loeki de Leeuw terug op de televisie te krijgen. De vrolijke leeuw dook vroeger op de NPO-kanalen op in geinige filmpjes tussen de STER-reclameblokken door. Daarmee zorgde Loeki er eigenhandig voor dat reclame weer leuk werd. Sinds 2004 is de onhandige en immer verbaasde leeuw niet meer te zien. Daar moet dus verandering in komen.

More content below the advertising

 

10.000 handtekeningen

De dj's van het ochtendprogramma Jan-Willem Start Op zijn ervan overtuigd dat Loeki "nog altijd onverminderd populair is onder de Nederlandse bevolking". Zij hopen meer dan 10.000 handtekeningen te verzamelen. De STER liet in de uitzending weten dat ze niks garanderen, maar dat er in elk geval over gepraat zal worden als de dj's hun beoogde aantal handtekeningen weten te verzamelen. Op moment van schrijven gaat het helaas nog niet zo hard; drie uur na de lancering was de petitie pas dertienhonderd keer ondertekend.

 

Frekkel de Hond wint Loeki de Leeuw-award

Loeki de Leeuw was van 1972 tot en met 2004 te zien op de Nederlandse tv. Alle filmpjes werden met de hand gemaakt dus de STER zou puur vanwege de kosten niet al te happig zijn om Loeki terug te laten keren. Natuurlijk is de populaire Leeuw ook de naamgever voor de Gouden Loeki, de Award voor beste reclame van het jaar. Die werd gisteren nog gewonnen door het hartverwarmende hondje Frekkel.