Piet Paulusma is binnenkort 20 jaar te zien op de buis als één van de favoriete weermannen van Nederland. Maar dat Piet überhaupt weerman zou worden, had hij zelf nooit gedacht.

Article continues after the ad

Dat vertelt Piet in een interview met Veronica Magazine.

Weer als hobby

Voordat Piet Paulusma weerman werd had hij een prima managementfunctie bij KPN. "Ik heb nooit het idee gehad van hé, P.P. wordt weerman." Het weer ging hij doen als hobby. Andere hobby's die hij had was onder andere voetbal.

"En ik was diskjockey in cafés en discotheken.” Tot hij in de zomer van 1996 werd gebeld door SBS en mocht beginnen met Piets Weer.

20 jaar Piets Weer

Inmiddels is hij gewend om elke dag op de buis te zijn. "Soms zijn we tijdens opnames langer bezig met handtekeningen uitdelen en foto’s maken dan met filmen! En als er geen tijd is daarvoor, dan kan ik daar echt mee zitten.”

Zijn contract bij SBS is onlangs voor vier jaar verlengd. Hoe hij dit gaat vieren? "Ik ga een feestje geven voor vrienden en bekenden in het Oant Moarn-café", zei hij.

Oant moarn!

En hoe Piet aan zijn Friese touch, 'Oant moarn', kwam voor in Piets weerbericht? Lees het complete interview met Piet in Veronica Magazine nummer 34.