In de hoop het gemiste EK te vergeten, begon Oranje vol goede moed aan de interland tegen Griekenland. Maar bondscoach Danny Blind moest weer een teleurstelling incasseren: Nederland verloor met 1-2. SBS6 trok 1,6 miljoen kijkers met deze teleurstellende wedstrijd.

Article continues after the ad

Slechte start voor WK-kwalificatie

De interland tegen Griekenland was voor Oranje de laatste test voor de start van de WK-kwalificatie. Georginio Wijnaldum bracht het Nederlands elftal in de veertiende minuut nog wel op voorsprong, na goed voorbereidend werk van Vincent Janssen. Griekenland kwam in de 29e minuut op gelijke hoogte door Konstantinos Mitroglou. De Grieken sloegen opnieuw toe vlak nadat Wesley Sneijder, Kevin Strootman en Wijnaldum waren gewisseld. Giannis Gianniotas tekende in de 74e minuut voor de 1-2.

Nederland - Zweden

Blind baalde van de nederlaag, maar hield ook de moed erin. "Dit is een tik, maar dit is een vriendschappelijke wedstrijd. Het gaat er om hoe we dinsdag tegen Zweden spelen. In deze wedstrijd konden we geen punten winnen of verliezen, tegen Zweden wel. Dan moeten we er staan.''

Wisselen?

Alle wedstrijden in eigen land onder leiding van Blind leverden zodoende een nederlaag op. De 55-jarige trainer schoof vorig jaar door naar de positie van bondscoach, nadat Guus Hiddink was ontslagen door de KNVB. Twitteraars denken na deze zoveelste nederlaag sterk aan een trainerswissel.