De voetbalwedstrijd tussen PSV en Atlético Madrid in de Champions League heeft dinsdagavond de meeste tv-kijkers weten te boeien. Bijna 1,6 miljoen voetbalfans stemden af op Veronica en zagen hoe de Eindhovenaren met 0-1 onderuitgingen. Bekijk hierboven de samenvatting van de wedstrijd.

Article continues after the ad

Droomstart

De ploeg van trainer Phillip Cocu leek een droomstart tegemoet te gaan in de groepsfase van de Champions League tegen Atlético Madrid: na drie minuten kopte Luuk de Jong de bal in het doel, maar scheidsrechter Martin Atkinson keurde het doelpunt voor Nederland af. 

0-1

De openingstreffer viel aan de andere kant. Middenvelder Saul Niguez kreeg de bal vanuit een rebound op zijn schoen en hij rondde met een hoogstandje af, onhoudbaar voor de uitblinkende PSV-doelman Jeroen Zoet. PSV werd daarmee in de openingswedstrijd voor eigen publiek met 0-1 verslagen.

Top kijkcijfers

Volgens Mediacourant is het de eerste keer sinds februari 2012 dat Veronica zo goed scoort. Toen keken ruim 2,2 miljoen mensen naar de registratie van het voetbalduel tussen Engeland en Nederland. SBS heeft dit seizoen de Champions League bij Veronica gestald en met succes.

Tegenover het voetbal hadden op prime-time de meeste kijkers hun tv op NPO1 afgestemd. Naar Opgelicht keken 871.000 mensen en Opsporing verzocht trok 752.000 kijkers. De commerciële zenders deden het wat minder gisteravond. Uitstel van executie scoorde 588.000 op RTL 4, terwijl 398.000 mensen naar Holland's Next Top Model op RTL 5 keken. Red mijn vakantie van SBS 6 sluit de kijkcijfer top 25 met 382.000 kijkers.