Let's talk about de mega-populaire Young Adult-reeks The Hunger Games. De boeken- en film reeks was een enorm succes. Het zou goed kunnen dat jij ze ook allemaal hebt gezien, maar zelfs de grootste fan weet deze feitjes misschien niet! 

Na de feitjes over de Harry Potter- en Twilight-films, hebben we nu een aantal feitjes op een rijtje gezet over The Hunger Games. 15 stuks wel te verstaan. Hoeveel kende jij er al?

1.  Het idee

Auteur Suzanne Collins kwam met het idee voor de boeken door te zappen tussen beelden van de invasies in Iraq en realityshows die op dat moment op verschillende kanalen te zien waren. Ze combineerde de twee onderwerpen voor The Hunger Games. “These who things began to sort of fuse together in a very unsettling way.”

2. Het hart van het verhaal

Toen Collins zes jaar oud was, vocht haar vader in de oorlog in Vietnam. Ze zei dat haar vader altijd het gevoel had dat hij een verantwoordelijk had om alle kinderen bewust te maken over de oorlog, over de kosten, de gevolgen en consequenties. Dit is het hart van The Hunger Games-verhaal.

3. Safe and Sound

Taylor Swift, The Civil Wars en producent T-Bone Burnet schreven het liedje Safe and Sound binnen een dag en namen het meteen op voor The Hunger Games-soundtrack.

4. Warm weer!

The Hunger Games-set was bijna 40 graden warm, om het zo authentiek mogelijk te maken voor de cast en crew.

5. De zoenscènes

Liam Hemsworth vertelde in een aantal interviews dat Jennifer Lawrence expres knoflook en tonijn at voor het filmen van de zoenscènes. Poor Liam!

6. Heftige dubbele oorinfectie

Jennifer Lawrence was een week lang doof aan één oor tijdens het filmen van Catching Fire. Ze kreeg een dubbele oorinfectie door een stunt in het water. Ouch!

7. Improvisatie

Nathalie Dormer, ook wel bekend van Game Of Thrones, improviseerde meer dan 30 procent van haar scènes. Ze haalde haar inspiratie uit het beluister van de gesprekken die regisseur Fracis Lawrence hield met de camera crew tussen de opnames door.

8. Verboden

Vietnam verbande de eerste Hunger Games-film.

9. Pretty dramatic 

Liam Hemsworth zei tegen zijn agenten dat hij zijn huis zou afbranden als de rol van Gale naar een andere acteur ging. Dramatic much!

10. Nog een ongeluk...

Tijdens haar laatste trainingsdag rende Jennifer met volle snelheid tegen een muur aan. Haar trainer was bang dat ze haar milt had gescheurd en kreeg daarom een CAT-scan. Ze heeft wel veel ongelukken op de sets…

11. PTSD

Twee psychiaters analyseerden Katniss’ personage en geloofde dat ze serieuze indicatoren van post-traumatic stress disorder vertoonde. Nou JLaw, die kun je mooi in je zak steken als actrice!

12. It's called fashion, darling!

Er werkte 35 fulltime make-up-artiesten op de set en er waren 450 verschillende pruiken voor alleen de eerste film.

13. Slowly starving...

Josh Hutcherson’ personage Peeta moest eruitzien alsof hij mishandeld was door meerdere mensen. Om die reden volgde Josh een extreem dieet, maar uiteindelijk gebruikten ze ook CGI om zijn gezicht dunner te maken.

14. Foxface

Jaqueline Emerson, die Foxface speelde, gaf haarzelf per ongeluk een blauw oog tijdens het trainen voor de rol. Omdat nog niemand mocht weten dat zij in de film speelde, moest ze liegen tegen haar vrienden op school over hoe dat zo was gekomen.

15. Bathsheba Everdene

Katniss’ achternaam, Everdeen, is een ode aan Bathsheba Everdene van Far From The Madding Crowd. Collins zei dat de twee personages erg verschillen van elkaar, maar ze beide worstelen met het kennen van hun hart.

Sinds die epische eerste Spider-Man: Far From Home trailer dinsdag dropte, vragen Marvel-fans zich eigenlijk maar één ding af: is dit een vervolg óf een prequel op Avengers: Endgame?

Screenrant ging op onderzoek uit en concludeerde dat het wel die eerste optie moet zijn. Maar eerst: hoezo is hier verwarring over? Iedereen weet toch wel dat alle helden die in Infinity War doodgingen, in Avengers: Endgame weer op een of andere manier terugkomen?
 


Nou, die verwarring kwam doordat de trailer ons keihard zat te teasen. De makers lieten bovenstaand shot zien van Peter Parkers paspoort. Aan zijn foto te zien, gaat het om een nieuw exemplaar. De datums op het paspoort laten echter alleen dagen zien, géén jaartallen – die zijn er vakkundig uit geshopt. Dus... misschien ging Peter wel tussen Homecoming en Infinity War op schoolreisje door Europa?
 

Toch een vervolg?

Het moet haast wel dat vele, zo niet álle, ‘gesnapte’ dode helden in Avengers: Endgame terug tot leven komen. Of misschien wist de film – door middel van timetravel – de gebeurtenissen uit Infinity War en gingen de helden in eerste instantie niet dood?
 

 

In ieder geval komt Spidey wel écht terug. MCU-opperbaas Kevin Feige zei in 2017 namelijk dat Spider-Man: Far From Home zich direct na – toen nog getiteld – Avengers 4 zou afspelen. Mede doordat Peter Parker de komende jaren steeds meer de hoofdpersoon van het Marvel-universum wordt. Eindelijk duidelijkheid! Al zijn we nu toch wel érg benieuwd naar het supergeheime verhaal van Avengers: Endgame

Spider-Man: Far From Home draait vanaf`4 juli in de bios. Hiervoor komen eerst nog Avengers: Endgame (24 april) en Captain Marvel (6 maart) uit.
 

Nederland krijgt geen genoeg van Bohemian Rhapsody: de Queen-biopic draait nog altijd in verschillende bioscoopzalen. Gitarist Brain May zet de hype nog even flink aan en zegt dat er misschien wel een vervolg komt. Wow!

“Who knows, there might be a sequel” zijn de letterlijke woorden van May, zo meldt Cinemablend. Hij reageert in een interview op het gerucht dat er ooit een Bohemian Rhapsody-script bestond waarin Freddie ergens in het midden dood zou gaan.
 


Complete bullshit

Onzin. Of zoals May zelf zegt: “Complete bullshit”. “This is all about Freddie, and I think Live Aid is a good point to leave it”, zegt de gitarist over het magistrale einde van de film. Sinds de release leeft May waarschijnlijk op een roze wolk: hij gaat weer toeren met Queen en zanger Adam Lambert, die stiekem een rolletje speelde in Bohemian Rhapsody, gaat weer mee.
 

Vervolg?

Ook al neemt deze biopic het niet altijd even nauw met de échte Queen-geschiedenis, er blijven genoeg feiten overeind. Een mogelijk vervolg heeft overigens genoeg om uit te putten: na Live Aid knalde Queen nog wel even door, voordat Freddie uiteindelijk overleed aan de gevolgen van aids. Nog genoeg (verdrietig) materiaal dat we moeten zien dus laat die sequel maar komen!