Jason Momoa

Uiteraard wist je al dat Jason Momoa de sexiest man alive is! Wij durven echter met zekerheid te zeggen dat er ook nog best wat dingen zijn die je nog niet wist over de Game of Thrones-acteur. Let maar eens op!

Het liefdesleven van Jason Momoa

1. Jason Momoa was al sinds zijn achtste heimelijk verliefd op actrice Lisa Bonet (The Cosby Show). In 2005 kreeg Jason eindelijk de kans om haar te ontmoeten. En de rest is geschiedenis: Jason en Lisa zijn inmiddels namelijk alweer drie jaar getrouwd!

2. Jason en Lisa hebben twee kinderen: een jongen en een meisje. Vooral het jochie heeft een enorm bijzondere naam, komt-ie: Nakoa-Wolf Manakauapo Namakaeha Momoa. Een hele mondvol! De naam is echter niet zomaar gekozen, zo betekent Nakoa krijger en staat Mana voor kracht. Kaua en Po zijn verwijzingen naar het weer op het moment van de geboorte.

3. Lisa Bonet was eerder getrouwd met Lenny Kravitz. Samen kreeg het stel een dochter: Zoë Kravitz (Fantastic Beasts). De oplettende lezer heeft het vast al in de gaten: Jason is dus de stiefvader van Zoë!

Article continues after the ad

Jason Momoa Zoë Kravitz

 

Pride of Gypsies

4. Je vindt Jason op Instagram onder de naam ‘Pride of Gypsies‘, een verwijzing naar zijn productiebedrijf. Pride of Gypsies produceert onder meer reclame, bijvoorbeeld voor kledingmerk Carhartt, maar ook films! Neem Road to Paloma, die Jason schreef en regisseerde.

5. Jason en Lisa zijn ook nog eens als geliefden te zien in Road to Paloma. Jason wilde altijd al eens met zijn vrouw werken. Schattig genoeg maakte haar aanwezigheid op de set hem echter flink nerveus!

 

Jasons kenmerkende litteken

6. Op 15 november 2008 werd Jason aangevallen door een man. Dat gebeurde tijdens een ruzie in het Birds Cafe, Californië. Jason hield er 140 hechtingen en het litteken over zijn wenkbrauw aan over. Door het littekenweefsel groeit daar namelijk geen haar meer. Gelukkig werd de dader veroordeeld tot vijf jaar cel!

Jason Momoa litteken

 

Zijn voorliefde voor sci-fi en geintjes

7. We kennen Jason natuurlijk allemaal als Aquaman uit het DCEU. Hij had echter ook zomaar onderdeel kunnen zijn van Marvels MCU! Jason heeft namelijk auditie gedaan voor een rol in Guardians of the Galaxy. Jason wil zelf niet vertellen om welke rol het ging, maar het zou ons in ieder geval niet verbazen als het om Drax the Destroyer (nu gespeeld door Dave Batista) ging.

8. In de serie Stargate Atlantis was Jason te zien Ronon Dex. Kenmerkend voor het personages was de enorme bos dreadlocks! Jason liep zodoende een aantal jaar met hetzelfde kapsel rond, totdat het toch echt te zwaar werd. Tussen twee seizoenen in liet hij zijn de dreads daarom afknippen. Toen het draaien weer begon, moesten de dreads echter weer vastgenaaid worden. Een pijnlijk proces dat maar liefst negen uur duurde!

9. Iedereen die gelezen heeft over die beroemde tackle op Emilia Clarke weet dat Jason wel van een geintje op de set houdt! Ook Aquaman-tegenspeelster Amber Heard (ja, die van die pijnlijke scheiding met Johnny Depp…) bleek niet veilig! Om Jason te vermijden, zat Amber tussen de opnames door vaak te lezen. Als plagerij scheurde Jason vervolgens de laatste 10 pagina’s uit haar boek, zodat ze het einde niet kon lezen…

Stargate Atlantis

 

Khal Drogo in Game of Thrones

10. Nu lijkt Jason ons ondanks al die plagerijen in het echt een schat! Zijn GoT-personage was dat echter allerminst… Neem het moment waarop hij Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) verkracht. Jason vond de opname van die scène een van moeilijkste dingen die hij ooit heeft moeten doen.

11. Veel acteurs nemen wel een leuke rekwisiet van de set mee naar huis. Die Jason scoorde op de set van Game of Thrones is echter vrij uniek… Weet je nog hoe Khal Drogo de tong van een kerel eruit trok? Je raadt het al: die tong heeft Jason mee naar huis genomen.

12. En nu we het toch over GoT hebben: Jason zijn auditie voor de serie was geniaal! Hij voerde namelijk een Haka uit; een ceremoniële dans van de Maori. Een Haka wordt vaak uitgevoerd voorafgaand aan de strijd. Onderstaand filmpje maakt meteen duidelijk waarom Jason de rol van Khal Drogo wel móést krijgen!

 

Jason Momoa <3 Guinness

13. Jason heeft een aantal unieke hobby’s: van bergbeklimmen tot pastelschilderen en sleutelen aan Harley-Davidson-motoren. Wat we echter misschien wel het meest bijzonder vinden, is zijn voorliefde voor Guinness. Het biermerk is uiteraard op de hoogte van hun bijzondere fan en creëerde in 2016 een eigen biertje voor Jason: de Mano Brew.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hahahahaa. Words of wisdom @wfmft

Een bericht gedeeld door Jason Momoa (@prideofgypsies) op

 

Diep in de zee

14. Jason studeerde mariene biologie, werkte een poos in een surfwinkel en was strandwacht. De rollen in Aquaman én Baywatch waren hem dus letterlijk op het fantastische lijf geschreven. Jasons liefde voor zee en strand uit zich echter ook in zijn inzet voor het milieu. Zo kreeg hij het bijvoorbeeld aan de stok met Chris Pratt, die flesje van wegwerpplastic gebruikte. Ook was hij te gast bij Ellen DeGeneres om de Plastic Oceans Foundation te promoten, een organisatie die strijdt tegen overtollig plastic.

15. Dat Jason zijn activisme serieus neemt, blijkt ook wel uit het feit dat hij er zelfs de opnames van Aquaman 2 voor in gevaar wil brengen!

 

We weten dat jullie de hele dag wel naar Jason kunnen kijken, maar helaas waren dat (voor nu...) al onze feitjes over de acteur… Om het goed te maken, laten we je graag achter met wat andere toplijstjes vol partyfeitjes. Lees snel meer over Pokémon, GTST en Outlander!