Er mogen dan hier en daar wat programma’s zijn uitgesteld door dat verschrikkelijke coronavirus, maar gelukkig is de tijd van herhalingen binnenkort voorbij. Weten welke programma’s je echt niet mag missen? Wij hebben ze voor je verzameld.

11. Klem (24 september)

De spanning is te snijden in het allerlaatste seizoen Klem. In deze slotreeks biedt de Fiod Hugo (Barry Atsma) een riskante deal aan. Hij moet namelijk als undercoveragent aan het werk om de gevreesde crimineel (Thom Hoffman) achter slot en grendel te krijgen. Hierdoor raakt zijn leven alleen onbedoeld opnieuw verstrengeld met dat van Marius (Jacob Derwig) en zijn vrouw Kitty (Georgina Verbaan) en dat stond nu ook weer niet op de planning.  De nieuwste beelden hebben ons nu al in de tang. Jou ook? De BNNVARA-serie Klem is vanaf donderdag 24 september wekelijks om 21.40 uur te zien op NPO 1.


10. De 3 Sterren Camping (22 september)

Mensen die niets met Nick & Simon hebben, kunnen beter zo snel mogelijk een abonnement op Netflix of Videoland nemen. Dit Volendamse duo is namelijk vanaf september niet meer weg te denken van de tv: ze vervangen Jan Smit in Beste Zangers, duiken op in het nieuwe SBS-programma Hit The Road en ook delen ze een tentje met vriend Kees Tol in De 3 Sterren Camping. Dit laatste programma heeft wel wat weg van het succesvolle format De zomer voorbij. Ze nodigen namelijk diverse artiesten als Edsilia Rombley, Bibian Mentel en rapper Donnie uit om onder het genot van goede muziek, plezier en ontspanning heerlijk tot rust te komen op de camping.

Article continues after the ad


9. Onze Boerderij (6 september)

Een nieuw seizoen Boer zoekt vrouw laat helaas nog even op zich wachten, maar gelukkig hoeven we Yvon Jaspers niet te missen dit aankomende tv-seizoen. In Onze Boerderij gaat de blonde presentatrice voor de derde keer op rij eens de wat serieuzere kant op. Ze mag door haar liefdesprogramma een romantisch kantje aan dat hele boerderijleven hebben gegeven, eigenlijk blijkt het niet zo rozengeur en maneschijn te zijn. Wat moet er gebeuren om te zorgen dat stikstofproblemen verleden tijd zijn? Daar praat ze over met o.a. bekende gezichten als boerin Steffi, boer Riks uit Canada en boer Willem.


8. Frank en Rogier (1 september)

Na hun overstap naar RTL bleef het lang stil rond dit iconische duo, maar gelukkig is er licht aan het einde van de tunnel. Frank en Rogier laten namelijk vanaf 1 september weer vol van zich horen in hun nieuwe programma Frank & Rogier Checken In. Ze helpen B&B-eigenaren, die niet de financiële middelen hebben, een handje om er met hun kringloop- en tweedehandsvondsten toch iets moois van te maken. Na hun eerste inspectie laat dit bevreesde duo in duidelijke bewoording weten wat ze ervan vinden en wat er absoluut beter moet. Het is voor RTL te hopen dat het publiek ze ook bij hen weet te vinden en dat ze daarmee het nieuwe Paleis voor een Prikkie-duo doen vergeten


7. Doodstil (27 december)

De opnames zijn in volle gang, maar ergens dit najaar kunnen we eindelijk de spin-off van Penoza verwachten. In de serie Doodstil krijgen we te weten hoe Luther, die bekend staat om zijn kille en keiharde imago, zo'n meedogenloze killer is geworden. Achter die strenge blik en zijn wraakplannen gaat meer schuil dan je op het eerste oog kunt zien: hij worstelt namelijk in het heden met demonen uit zijn verleden. Terug in de tijd  zien we hoe hij al van jongs af aan moest vechten voor wat hij waard was. Als we een datum weten, dan hoor je het direct van ons!


6. Love Island (31 augustus)

De Bachelorette is inmiddels (na veel bombarie) afgelopen en de reguliere editie van Temptation Island hoeven we voorlopig niet te verwachten. Dat betekent echter niet dat liefhebbers van reality-tv zich hoeven te vervelen. Op 31 augustus worden we namelijk weer verblijd met een nieuw seizoen Love Island. Diverse singles reizen met Holly Mae Brood en Viktor Verhulst (geheel coronaproof) af naar het prachtige Spanje om daar in zes weken tijd diverse matches te maken. Zit hun droompartner er tussen? Dan maken ze – als het stemmende publiek dat ook voor zich ziet – kans op 25.000 euro. Love Island is dagelijks te zien via Videoland en voor de liefhebbers op RTL 5 (al zal daar geen haan naar kraaien).

Love Island, Seizoen 2


5. Chateau Meiland (31 augustus)

Als we voor één knotsgekke familie de televisie aanzetten dan is dat wel voor de Meilandjes! En dat wordt deze tv-periode niet één keer maar wel twee keer in de week. We kunnen namelijk vanaf 31 augustus zowel op maandag als donderdag alle belevenissen van Martien, Erica, Maxime, Claire en Montana volgen. Ze zijn druk bezig met hun verhuizing naar Nederland, dus dat belooft nu al flink wat drama. Al is het alleen maar vanwege huishoudster Nadège... Wij zitten er al klaar voor.

Familie Meiland en Nadège


4. Veronica Inside (11 september)

Ze doen het niet, ze doen het wel, ze doen het niet... en toch weer wel! Het was even spannend of het napraatprogramma Veronica Inside dit najaar nog een vervolg zou krijgen en met welke presentatoren, maar John de Mol zou John niet zijn als hij niet eens flink de teugels heeft aangehaald. Mede daarom zitten Johan Derksen, Wilfred Genee en Renee van der Gijp gewoon weer als iconisch trio aan de bekende tafel. We zijn heel benieuwd of het gezicht van Johan nog net iets zuurder gaat staan dan normaal, maar voor de kijkcijfers is deze ruzie natuurlijk wel een schot in de roos geweest.

Johan Derksen, Wilfred Genee en Rene van der Gijp in studio Veronica Inside


3. Beste Zangers (3 september)

Er zijn wel eens mindere jaren geweest, maar voor het aankomende seizoen Beste Zangers zijn de A-sterren van de Nederlandse muziek uit de kast getrokken om er weer een succes van te maken. Miss Montreal, Diggy Dex, Tabitha, Suzan & Freek, Milow, Wulf en Stef Bos verruilden nog voor de hele coronacrisis Nederland voor Ibiza om muzikaal van zich te laten horen. We kunnen nu al niet wachten op te gekke optredens die vast en zeker de hitlijsten gaan halen, te gekke duetten en het Volendamse gepraat van presentatoren Nick & Simon. Pas op: Beste Zangers is dit jaar te zien op donderdag in plaats van zaterdag!


2. The Masked Singer (25 september)

Vanaf 31 augustus kunnen we eerst nog vier weken lang kijken naar The Voice Senior (waar Imca Marina aan meedoet), maar daarna barst het hele The Masked Singer-spektakel weer los. Wie treden er in de voetsporen van Nienke Plas, Guido Spek, Tania Kross en Tim Douwsma en zingen de longen uit hun lijf in een bloedheet pak? Het is opnieuw aan Gerard Joling, Buddy Vedder, Carlo Boszhard en 'smaakmaakster' Loretta Schrijver om achter de identiteit van de zingende dieren te komen. 


1. Jubileumseizoen Wie is de Mol? (5 september)

Het is nog even af te wachten of we in januari weer kunnen genieten van een gloednieuw seizoen, maar gelukkig komt de jubileumreeks van Wie is de Mol? dat bestaat uit acht afleveringen als geroepen. Het wordt er dan ook eentje voor in de geschiedenisboeken, want diverse oud-gedienden krijgen een nieuwe kans om de identiteit van de Mol te ontrafelen. Helaas weten we nog niet wie er deelnemen, maar wij zetten alvast in op Nikkie de Jager, Ron Boszhard, Diederik Jekel en Gijs Staverman. 

WIDM, Rik van de Westelaken, AVROTROS

Veel kijkplezier!