Groepsfoto Wie is de Mol WIDM 2020

Natuurlijk zetten we wekelijks de nieuwste hints en theorieën over Wie is de Mol? voor je op een rijtje. Met de finale in zicht is het echter de hoogste tijd om eens in te zoomen op de twee overgebleven potentiële saboteurs. Dit is waarom zij de Mol zijn!

Is Nikkie de Jager de Mol?

1. De Mol in Spiegelbeeld

We vinden Nikkie de Jager (ook wel bekend als YouTube-koningin NikkieTutorials) al vanaf de allereerste aflevering verdacht. Denk nog maar even terug aan de eerste opdracht van dit WIDM-seizoen, waarbij de kandidaten naar spiegels met hun eigen citaten moesten zoeken. Als je de quote van Nikkie omdraait, is het woord 'Mol' te lezen. Extra opvallend is natuurlijk dat de opdracht 'Spiegelbeeld' heette. Sowieso zagen we dit jaar trouwens wel heel veel spiegels voorbij komen... En dat is in het geval van deze make-up-koningin natuurlijk erg opvallend! Zelfs gisteren nog, toen de kandidaten hun laatste kans kregen om meer over de identiteit van de Mol te weten te komen.

 

2. Opvallende sieradenkeuze

Ook opvallend is dat Nikkie in verschillende afleveringen bijzondere sieraden droeg. Tijdens de laseropdracht was er een belangrijke rol weggelegd voor kistjes met sloten. Oplettende kijkers zagen dat Nikkie in de tussentijdse interviews een ketting droeg met hangsloten. Ook in aflevering drie - waarin de kandidaten echt aan de slag moesten met hangsloten - droeg Nikkie deze ketting weer... Ten slotte noemen we aflevering zes, waarin Nikkie en Tygo zichzelf moesten bevrijden uit drie kettingen. Op dat moment droeg de YouTube-heldin heel toepasselijk een schakelketting!

Article continues after the ad

 

3. Snelheid bleek de sleutel

Nikkie vloog de bus bijna uit om tijdens de opdracht waarbij de kandidaten in duo's routes moesten volgen als één van de eerste een envelop te kunnen bemachtigen… én met succes! De beautygoeroe kreeg zo de kans om een prachtig helikopterritje te maken met Tygo Gernandt aan haar zijde. Deze wending in de show kon natuurlijk alleen slagen als Nikkie en Tygo op tijd op de juiste plek aanwezig waren. En wie kan daar dan nu beter voor zorgen dan de Mol?

Nikkie de Jager uit 20 Jaar Wie is de Mol? WIDM 2020

 

4. Hoe weet ze van Rob?

Denk even terug aan de opdracht waarbij de kandidaten op een plein een koffertje met geld moesten volgen, terwijl er ook oud-Mollen rondliepen die gespot moesten worden. Nikkie meende ene "Rob" gezien te hebben, waarschijnlijk doelend op Rob Dekay. Maar hoe kon de populaire vlogger eigenlijk weten dat Rob ooit de Mol is geweest? Ten tijde van de opnames van 20 Jaar Wie is de Mol? was het seizoen waarin Rob Dekay de Mol bleek namelijk helemaal nog niet uitgezonden!

rob dekay wie is de mol? widm 2020

 

5. Selectief geheugenverlies

Tijdens de opdracht ‘Stuk voor stuk’ moesten de kandidaten de opdrachten uit de vorige afleveringen van Wie is de Mol? 2020 in de juiste volgorde leggen. Klinkt simpel, maar de opdrachten werden helaas vertegenwoordigd door loodzware houten blokken. Tot overmaat van ramp bleek dat niet iedereen een goed geheugen had! Ook hier maakte Nikkie zich verdacht. De stelligheid waarmee ze de verkeerde volgorde verdedigde was opmerkelijk te noemen... En van tillen moest ze ook verdacht weinig weten!

 

Is Jeroen Kijk in de Vegte de Mol?

6. Geld uit de pot houden

Ook Jeroen Kijk in de Vegte zou zomaar eens de Mol kunnen zijn! Neem aflevering zes waarin Jeroen, Ron, Patrick en Peggy aanmeerden op Elba. Nog maar krap aan wal begon Jeroen al te roepen dat ze echt alleen op zoek moesten naar aanwijzingen. Met andere woorden: laat het geld maar liggen. En dat is frappant aangezien Elba nog kleiner bleek dan onze Waddeneilanden en ze uren de tijd kregen voor de opdracht… Was dit de ultieme poging van de Mol om te voorkomen dat er geld in de pot belandde?

Jeroen Kijk in de Vegte

 

7. Verwarring scheppen

Wat sowieso eigenlijk best wel opvallend is, is dat Jeroen nog steeds in het spel zit! Hij liet eerder namelijk weten op 17 november thuisgekomen te zijn van 'vakantie'. Destijds namen we aan dat dit betekende dat hij er tijdens de dubbele executie uit zou vliegen… Nu zijn we er echter van overtuigd dat Jeroen die tweet gewoon ter verwarring de wereld in stuurde. Het is Wie is de Mol? - niets is wat het lijkt, weet je nog? Trust nobody... Ook Jeroen dus niet!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Heel goed bewijs dat @jeroenkidv waarschijnlijk niet de mol is! 🔎⠀ ⠀ Het ticket naar Elba had als vertrekdatum 15 november 2019. Op 17 november twitterde Jeroen dat hij terug was van ‘vakantie’ en dat hij weer te horen was op de radio. Dit betekent dat hij 1 dag na Elba naar huis is gegaan en dus niet de mol kan zijn 🤔😱⠀ ⠀ #widm #moltalk #widm20 #widmol2020 #italie #wieisdemol #wieisdemol2020 #wieisdemol20 #widm2020 #widmhints #hintsentheorieën #molstagram #mol #molloot #followthemoney #widm20 #kandidaten #widm2020 #wieisdemol2020 #molloot #geld #tunnelvisie #mol #nietsiswathetlijkt #avrotros #podcast #molboekje #jubileumseizoen #jubileum #2020 #wieisdemol #moltalk #wieisdemolhints #trustnobody #demol #widmhints #molloten #molloot

Een bericht gedeeld door Felix - Wie is de Mol? 🔎 (@felixwidm) op

 

8. De oranje broek

Kijk maar eens naar de foto hieronder. Molloten zijn ervan overtuigd dat de Mol zich stiekem achter presentator Rik van de Westelaken opstelde in dit promo-shot. De vervaagde persoon in de achtergrond lijkt een oranje broek te dragen. En zoals het account in de vervolgfoto's laat zien: we hebben dit seizoen twee kandidaten gezien met zo'n opvallende oranje broek. Jeroen én Peggy... En aangezien Peggy gisteren naar huis werd gestuurd, kunnen we maar één conclusie trekken!

 

9. Verdenking afschuiven

Tijdens de opdracht met de hangsloten in aflevering drie kreeg Jeroen een gescheurd briefje van honderd euro van Tygo aangereikt, die hij keurig in zijn zak stopte… Helaas wist het briefje alleen nooit de pot te bereiken. Jeroen biechtte zijn zonde later op aan Ellie Lust, onder het mom om haar vertrouwen te wekken om een bondje te kunnen sluiten. En laat dat nou precies zijn waar de Mol het meeste baat bij heeft: de verdenking volledig van zich af schuiven...

 

10. Dat handschrift!

De belangrijkste hint uit de uitzending van gisteravond was natuurlijk het handschrift op de spiegels. We weten nu zeker dat de Mol alle quotes van de kandidaten uit de eerste aflevering heeft opgeschreven. Een oplettende Molloot heeft het handschrift van Jeroen vergeleken met de tekst op de spiegels en zie hier: er lijkt een overduidelijke match! 

 

Is Tygo Gernandt de Mol?

11. Niets is wat het lijkt

Oké, we sluiten nog steeds niet helemaal uit dat Rik een vreemd spelletje met ons brein speelt en dat het toch Tygo blijkt te zijn die ons wekenlang heeft voorgelogen! Je kunt namelijk nog wel altijd je punten inzetten op de acteur... 

 

Wie is de Mol? Jeroen of Nikkie (of Tygo)? Volgende week volgt het verlossende antwoord! De finale van WIDM wordt op 28 oktober live uitgezonden en zal ook in verschillende bioscopen van Pathé en Euroscoop te zien zijn.