De tijden van nachtenlang bingen, erwtensoep, Mariah Carey met een rode muts op en de Elfstedenteleurstelling zijn voorbij. Iedereen is uit z’n winterslaap gekomen door het mooie weer want… het festivalseizoen is weer begonnen! Maar voor het geval je dat nog niet zeker weet, volgen hier 10 herkenbare tekenen.

Uitgedoste paradijsvogels op zaterdag

Vogels trekken in de zomer terug naar het noorden, mensen doen dat niet. De meesten zijn er de hele winter gewoon gebleven. Er is wel een ander bijzonder natuurverschijnsel dat zich in de zomer voordoet: elke zaterdag zie je namelijk opvallend veel bijzonder uitgedoste mensen op straat. Superfashionable, of misschien wel met een Pikachupak aan. Het kan niet te gek! Deze vreemde vogels zijn op weg naar een festival, vandaar. 

Article continues after the ad

Brakke zombies op zondag

Gek genoeg zien deze paradijsvogels er op zondag ineens uit als zombies. Paradijszombies, dat dan weer wel.

Groepchats

Plots word je bij allemaal groepchats toegevoegd. De groepchats van het afgelopen festivalseizoen beginnen ook weer te leven. ‘ZININPINKPOP2018’ wordt ‘ZININPINKPOP2019’ en het geratel over timetables en tickets kan weer van start.

Lege bankrekening

Je bankrekening is eigenlijk permanent leeg. Je hebt geen idee hoe dat komt. Je betaalde ten slotte slechts 3 muntjes voor die hamburger op dat festival afgelopen weekend. Vergeet niet dat de festivalmuntjeswisselkoers over het algemeen niet zo vriendelijk is voor je portemonnee. Maar ach, geld moet rollen. 

De soundtrack van je leven verandert

De zielige ballad van Lady Gaga & Bradley Cooper wordt vervangen door een lekkere tune van Armin van Buuren. Alles in de wereld krijgt een beetje meer kleur.

Man en vrouw genieten van muziek op een festival

Muntjes overal

Op zaterdag geef je ongeveer al je loon uit aan muntjes. Tegen het einde van het festival ben je te dronken om te realiseren dat je er nog wat over hebt. Dat resulteert na een paar weken in een bijzondere situatie in je broekzakken, huis, jaszakken, rugtas en hamsterhok. Er zijn muntjes, overal!

Elk merk op aarde wil meedoen

Werkelijk elk merk op aarde wil iets met het festivalseizoen. Of het nou kledingcollecties, gekke cocktails of mobiel internet is, ze gooien er gewoon een festivalsausje overheen.

Krampachtig Weeronline bekijken

Of het nou 3 graden en bewolkt is of 5 graden en regenachtig, in de winter interesseert het weer eigenlijk niemand. Het is toch wel dramatisch slecht. In de zomer daarentegen, kun je 25 graden met zon treffen, of een fikse onweersbui. Het weerbericht is ineens interessant. Als je merkt dat je vaker Weeronline kijkt dan normaal, dan weet je dat het festivalseizoen is begonnen.

#FOMO

Er zijn zo’n 1000 festivals per jaar in Nederland, soms tientallen per weekend. Het is overal gezellig, maar je kunt nou eenmaal niet overal naartoe gaan. Dat levert soms de nodige FOMO (Fear Of Missing Out) op. 

Meisje lacht en danst op festival

Je voelt je festifantastisch

Je kunt ook voelen dat het festivalseizoen weer is begonnen. Tijdens dit seizoen is iedereen op z’n best!

Zelf nu ook zin gekregen in een festivalletje? Superguide heeft kaartjes met korting voor je in de aanbieding! Check hieronder alle info en tickets voor: Central ParkFestival Strand en Gelderpop.