Hairspray
Hairspray

Terwijl de meeste gewone mensen dromen van een leven als filmster, willen sommige sterren juist liever een eenvoudig leven met een gewone baan. Hierbij tien voorbeelden:

1 - Hayden Christensen - van Jedi naar boer

Luke Skywalker wilde koste wat kost zijn bestaan als boerenjongen op Tatooine ontvluchten om op avontuur te gaan tussen de sterren. De man die zijn vader Anakin Skywalker speelde verruilde juist zijn sterrenleven voor een bestaan als boer. Toen zijn acteercarrière na Revenge of the Sith maar niet meer van de grond kwam besloot hij na een aantal flops maar voor een leven op de boerderij te gaan. En dat terwijl hij zo'n hekel heeft aan zand?! Sinds 2015 duikt Hayden echter weer met steeds grotere regelmaat in films op, dus zijn boerenbestaan was een kort leven beschoren.

 

2 - Nikki Blonsky - Nog steeds met 'hairspray' bezig als kapster en schoonheidsspecialiste

Met haar stralende hoofdrol als Tracey Turnblad in de goed ontvangen remake van de musicalfilm Hairspray maakte Nikki Blonsky in 2007 een droomdebuut. Toch hield ze het daarna snel voor gezien als actrice en besloot ze om als kapster en schoonheidsspecialiste aan de slag te gaan. Sinds 2017 doet ze soms toch weer mee aan film- en tv-produkties, dus wellicht zal zij toch weer voltijd haar geluk gaan beproeven als actrice.

Article continues after the ad


3 - Amanda Bynes - Mode-ontwerpster

Ook Amanda Bynes was te zien in diezelfde Hairspray-remake. Zij had als kindsterretje al haar eigen serie, en rond de tijd van Hairspray leek zij het te gaan maken als filmactrice. Na haar rol in Easy A uit 2010 raakte ze echter flink van het pad af. Hierna leek het einde oefening met haar filmcarrière. Uiteindelijk besloot ze dan maar te gaan studeren en schreef ze zich in bij California’s Fashion Institute of Design and Merchandising, in de hoop mode-ontwerpster te worden. Recentelijk heeft ze echter een comeback aangekondigd maar het is nog steeds stil rond Amanda.


4 - Jack Gleeson (King Joffrey uit Game of Thrones) - terug naar school!

Blijkbaar had Jack Gleeson snel genoeg door dat, na zijn rol als de super-sadistische King Joffrey in Game of Thrones, niemand hem ooit nog in een andere film of serie zou kunnen zien zonder aan die engerd te denken. Hij kondigde dan ook aan dat hij met acteren zou stoppen en besloot in plaats daarvan alsnog zijn laatste jaar middelbare school te doen, om daarna naar het Trinity College in Dublin te gaan waar hij filosofie en theologie ging studeren. Hij doet nog wel Comic-cons aan. Wij vinden alles best, zolang hij maar van de buis wegblijft!


5 - Danny Lloyd (dat jochie uit The Shining) - Biologieleraar

Als we toch bezig zijn met acteurs die er al in hun jonge jaren de brui aan gaven, dan mag Danny Lloyd uit The Shining niet ontbreken. Als zesjarige maakte hij indruk in deze tijdloze horrorklassieker uit 1980, maar daarna hield de kindster-in-de-dop het al meteen voor gezien met het acteren. In plaats daarvan werd hij biologieleraar. Zijn rol wordt in het volgend jaar te verschijnen vervolg Doctor Sleep overgenomen door Ewan McGregor.

 

6 - Sarah Michelle Gellar - eigenaresse van bakproductenbedrijf

Buffy the Vampire Slayer is tegenwoordig Buffy de Bakster. In 2015 is ze met een paar vrienden een eigen biologisch bakbedrijf begonnen genaamd Foodstirs. Ze doet er soms nog wel wat acteerwerk bij, maar het bakbedrijf gaat zo lekker dat hier bijna al haar aandacht op richt. Sarah Michelle’s man heeft ook de filmstudio ingeruild voor de keuken.

 

7 - Freddie Prinze jr - schrijver van kookboeken

Al sinds 2002 is Sarah Michelle Gellar getrouwd met Freddie Prinze jr. Het tweetal heeft ook heel romantisch twee Scooby Doo-films samen gemaakt, en daarvoor zaten ze al samen in I Know What You Did Last Summer. In 2010 had Freddie nog een grote rol in 24, maar sindsdien is hij het kalmer aan gaan doen. Hij spreekt nog wel stemmen in (onder meer voor Star Wars: Rebels) maar hij richt zich nu vooral op het schrijven van zijn eigen kookboeken. Zijn debuut Back to the Kitchen: 75 Delicious, Real Recipes (& True Stories) From a Food-Obsessed Actor werd een groot succes in 2016, en dat smaakt natuurlijk naar meer.

 

8 - Vanilla Ice - van rapper naar klusser

Na twee verhalen over sterren die koken is het nu tijd voor een nagerecht met vanille-ijs. Mogen we Vanilla Ice een acteur noemen omdat hij één keer in een film heeft gespeeld? Jahoor, want Cool As Ice is nog steeds één van de meest schrijnende gevallen van een film die wel zo ongelofelijk slecht is dat 'ie weer onbedoeld hilarisch wordt. Een cult-klassieker dus. Daarna was zijn carrière snel gesmolten en besloot de ijskoude rapper maar een winkel in crossfietsen te beginnen. In 2009 werd hij echter een “house flipper”; iemand die verloederde huizen opkoopt, en ze vervolgens zelf opknapt en met winst verkoopt. Dit werd natuurlijk wel breed uitgemeten in zijn eigen reality-serie The Vanilla Ice Project.


9 - Phoebe Cates - winkelier

Phoebe Cates werd met haar rol in Fast Times at Ridgemont High in één keer een tieneridool. Hieropvolgende rollen konden niet aan het succes van haar debuutrol tippen. Terwijl manlief Kevin Kline nog wel volop acteert heeft Phoebe alweer wat jaartjes haar eigen kledingwinkel in Manhattan genaamd Blue Tree.

 

10 Danica McKellar (Winnie uit The Wonder Years) - wiskundig genie

Vandaag nog hoorden we voor het eerst in lange tijd weer wat van Fred Savage uit The Wonder Years, toen hij opdook in de trailer voor de nieuwe Deadpool. Maar wat is er gebeurd met Winnie, het meisje waar hij al die jaren zo weg van was? Winnie werd gespeeld door Danica McKellar en zij is uitgegroeid tot een wiskundig genie aan de UCLA universiteit. Ze heeft zelfs meerdere boeken over wiskunde geschreven in de hoop andere meisjes enthousiast te krijgen voor de beta-vakken. Slim bekeken!