Tot onze enorm grote spijt zit het er bijna op voor Game of Thrones. Maar goed, tussen onze tranen - en speculaties over de troonopvolger - door we mogen natuurlijk ook dankbaar zijn voor alle mooie momenten die GoT ons gebracht heeft, zelfs als dat in iets mindere mate geldt voor seizoen 8… Om de serie te eren, zetten wij in ieder geval 10 partyfeitjes op een rijtje.

1. Ramsay Bolton was bijna gecast als Jon Snow

Game of Thrones kent een aantal heerlijke bad guys. De persoon aan wie we ongetwijfeld de meeste hekel hadden, was Ramsay Snow Bolton, gespeeld door Iwan Rheon. Grappig genoeg was Rheon echter bijna de held van het verhaal geweest! Hij deed namelijk ook auditie voor de rol van Jon Snow. Helaas voor hem deed Kit Harington het echter net iets beter.

Article continues after the ad

2. Sean Bean voetbalde met zijn eigen hoofd

Sean Bean kwam ook in Game of Thrones behoorlijk ellendig aan zijn einde. Zijn kop moest letterlijk rollen. Gelukkig zag de Ned Stark-acteur de lol er wel van in. Hij besloot namelijk een potje te voetballen met zijn eigen hoofd. We hadden ook niet anders verwacht van de man die altijd doodgaat.

3. George R.R. Martin had een cameo in de pilot

George R.R. Martin (a.k.a. de langzaamste schrijver ooit) had een cameo in de pilot van Game of Thrones. Hij speelde een van de gasten op de bruiloft van Khaleesi en Khal Drogo. Jammer genoeg zijn de beelden echter nergens terug te vinden… De hele scène sneuvelde namelijk in de montage, nadat de makers besloten om Tamzin Merchant te vervangen met Emilia Clarke.

4. Emilia Clarke en Lena Headey in Terminator

Wisten jullie dat zowel Emilia Clarke als Lena Heady in de huid van Sarah Connor zijn gekropen? Clarke deed dat naast Arnold Schwarzenegger in Terminator Genisys. Op haar beurt was Lena Headey te zien in de tv-serie Terminator: The Sarah Connor Chronicles.

5. Lena Headey gebruikte een body double

Kunnen jullie je nog herinneren hoe Cersei Lannister gedwongen werd om naakt door de straten van King's Landing te lopen? Lena Headey had daar vanwege haar emotionele aard echter zelf niet zo’n trek in. Ze was namelijk bang dat ze boos zou worden, terwijl ze niet dacht dat Cersei boos zou zijn. Om voor een kalm loopje te zorgen, zette ze liever een body double in.

6. Emilia Clarke werd getackeld door Jason Momoa

De ontmoeting tussen Emilia Clarke en Jason Momoa verliep op zijn zachtst gezegd nogal wild… Toen Momoa zijn tegenspeelster voor het eerst spotte, schreeuwde hij “Wifey”, zette hij een sprintje in en werkte hij haar tegen de vloer. 

7. Peter Dinklage wilde de rol van Tyrion eerst weigeren

In eerste instantie had Peter Dinklage helemaal niet zo’n zin om mee te spelen in een fantasy-serie. Hij zag een lange baard en puntschoenen voor zich. De makers wisten hem echter te overtuigen van de complexiteit van Tyrion Lannister. 

8. Lord Tywin bood zijn verontschuldigingen aan

Gelukkig is de acteur die Lord Tywin speelde in Game of Thrones in het echt een stuk aardiger. Deze Charles Dance kon zich zelfs zo niet herkennen in Tywin dat hij tussen de opnames door steeds zijn verontschuldigingen aanbood aan zijn ‘zoon’ Peter Dinklage.

9. Kit Harington deed auditie met een blauw oog

De avond voor zijn auditie als Jon Snow ging Kit Harington nog effe wat eten bij de McDonalds. Aldaar kreeg hij echter ruzie met een andere bezoeker, die hem een fikse klap verkocht. De acteur denkt echter zelf dat zijn blauwe oog alleen maar een pluspunt was bij de auditie!

10. Joffrey liet zich inspireren door Joaquin Phoenix

Jack Gleeson heeft zich voor zijn rol als King Joffrey laten inspireren door Joaquin Phoenix. Specifiek keek de GoT-acteur naar Phoenix zijn optreden in Gladiator. Keizer Commodus heeft namelijk een enorm goede zelfgenoegzame glimlach.