Sommige acteurs doen alles voor een rol. Screen Rant zette een tiental sterren op een rijtje die tot het gaatje gingen om zich het unieke talent van hun personage eigen te maken.

Article continues after the ad

Alles op alles

Natuurlijk zijn er zoveel acteurs die alles geven voor een rol. Leonardo DiCaprio bijvoorbeeld, hij zette tijdens de opnamen van The Revenant alles op alles om eindelijk die Oscar in de wacht te slepen. In dit rijtje gaat het echter over specifieke skills die acteurs en actrices moesten aanleren om een rol te kunnen bemachtigen.

Natalie Portman

Natalie Portman voor Black Swan bijvoorbeeld. Ze trok de (stoute) balletschoenen aan en werkte keihard om danseres Nina Sayers in Black Swan te kunnen portretteren. Met resultaat. Niet alleen de bioscopen liepen vol, Portman werd ook nog eens beloond met een Oscar voor Beste Actrice.

Nog meer sterren

Van Channing Tatum wisten we al dat hij kon dansen, maar tapdansen (in Hail, Caesar) was nieuw voor hem. En wat denk je van koorddansen? Joseph Gordon-Levitt leerde van de enige echte meester, voor zijn rol in The Walk. Robert Downey Jr. leerde vioolspelen (en werd genomineerd voor een Oscar) en Adrien Brody vertrok naar Europa om de piano te kunnen bespelen. En hoe: voor zijn rol in The Pianist nam hij een Oscar mee naar huis. Wie er nog meer op het lijstje staan? Dat zie je in bovenstaande video.

Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Wat vind jij van Superguide.nl? Vul onze enquête in!