Nu Disney/Marvel de rechten van alle FOX-superhelden (Deadpool, X-Men) bezit en de reguliere helden een beetje op raken, kan de MCU pas écht losgaan na Endgame. Deze helden en slechteriken zien we dan ook graag verschijnen!

1. Moon Knight

Voor wie Moon Knight niet kent: het is de Marvel-equivalent van Batman. Marc Spector – oud-huurling, miljonair en vol trauma’s – is taxichauffeur maar kruipt ’s nachts in zijn superheldenpak om bad guys te klappen. Met uiteraard een arsenaal aan toffe gadgets.           


Een Marvel-schrijver onthulde laatst dat hij Keanu Reeves graag ziet in de rol. Dat zou een perfecte match zijn. Moon Knight lijkt wel een beetje op John Wick. Film of serie? Dat maakt geen klap uit. Zorg nu maar dat Moon Knight er komt, Marvel! (en als deze niet lukt, zien we Keanu misschien wel in een andere Marvel-film)

Article continues after the ad

2. Fantastic Four

Alle eerdere pogingen om van superheldenfamilie Fantastic Four een goede filmfranchise te maken, mislukten meedogenloos. Genoeg reden om je vingers er nóóit meer aan te branden. Maar als iemand het kan, is het de MCU wel!


Deze vier ‘founding members’ spelen als sinds het begin der Marvel-comics een belangrijke rol in het grotere geheel. Reed Richards is daarnaast haast de slimste gast van allemaal. Ze in de MCU droppen, zou gewoon moeten werken. Die hele origin story kunnen we gewoon skippen. Iederéén weet hoe deze vier hun krachten kregen. Laat ze samenwerken met andere helden en misschien lukt het dan ein-de-lijk!
 

3. Dr. Doom

Bij de Fantastic Four hoort uiteraard ook hun aartsrivaal Dr. Doom. En bij Dr. Doom hoort ook een hele nieuwe setting: Latveria. Lat-watte? In de comics regeert de hyperintelligente magiër Victor von Doom met ijzeren hand over dit dictatoriale Oost-Europese land. Zijn gevaarlijk wachters, de Doom Bots, controleren de boel. Latveria zat al in eerdere F4-films, maar nooit écht prominent.


We moeten in de MCU nog kennismaken met Latveria. Dus laat die Fantastic Four-personages maar komen!
 

4. Wolverine

Dit is een no-brainer. Dát Wolverine ooit naar de MCU komt, lijkt ons een zekerheidje. De vraag is alleen: wanneer? Met Hugh Jackman nog vers in iedereens geheugen zal een MCU-Logan aan hoge verwachtingen moeten voldoen.
 


Vandaar dat zijn introductie waarschijnlijk nog wel een aantal jaar op zich laat wachten. Helemaal niet erg. En ook al zou Marvel nu al plannetjes smeden voor een Wolverine of X-Men-film, komt ‘ie toch pas op z’n vroegst in 2022 uit, schatten we. Overigens zien wij deze topacteurs wel zitten als nieuwe Wolverine.
 

5. Rest van de X-Men

Hoe zit het met de rest van de X-Men? Hier geldt natuurlijk dezelfde regel als bij Wolverine: we kennen de personages en hun acteurs al. Het zit nog te diep. Maar hoe tof zou het zijn om Charles, Beast en Magneto (aka de First Class-gang) in de MCU te hebben?!
 


Hopelijk speelt de mislukking die X-Men: Dark Phoenix voor velen was nog mee in Marvels besluitvorming. Wacht liever nog een hele poos en doe het dan wél goed. We kunnen echt nog wel even vooruit met ‘alleen’ Doctor Strange, Black Panther, Captain Marvel, Spider-Man én alle anderen die een Disney+-serie krijgen.  
 

6. Norman Osborn/Green Goblin

Thanos hing over de eerste reeks MCU-films heen als grote bad guy die iedereen in zijn greep hield. Met Endgame als zijn spetterende finale. Norman Osborn bezit dezelfde potentie. Een villain die nog een hele poos mee kan.
 


Uiteraard niet als kosmische slechterik, maar eerder als een slimme zakenman die alle helden op aarde het leven zuur kan maken. Een achter de schermen-baddie die beetje bij beetje meer macht vergaart en uiteindelijk verandert in de Green Goblin. Zou hij in Spider-Man: Far From Home al even opduiken, of laat de MCU hem nog langer links liggen?  
 

7. Miles Morales

Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018) was misschien wel de beste Spider-Man-film ooit. Dat kwam natuurlijk door die te gekke animatiestijl, de verschillende Spideys, maar natuurlijk vooral door Miles Morales – dé verfrissende Spider-Man uit een ander universum.
 


Het werkte perfect: hij is jong, onervaren, wilde zijn ouders en kwaadaardige oom niet teleurstellen, zijn krachten zijn nét even anders dan die van Peter Parker. Kortom: geweldig. In het filmpje hierboven zie je dat Miles’ oom (gespeeld door Donald Glover) al eens opdook in Spider-Man: Homecoming. Hij heeft het zelfs over zijn neefje!
 

8. Ms. Marvel

De allereerste Moslim-heldin op het witte doek? Dat leek een aantal jaren gelden misschien een no-go. Tegenwoordig is Kamala Khan (een superheldin met shapeshifting-krachten) een gevestigde naam in de comics. Als superfan van Carol Danvers heeft ze ook al een connectie met een MCU-personage.


Brie Larson ziet het ook wel zitten. Het zou prima kunnen: Captain Marvel kan haar soort van-naamgenoot als mentor te hulp schieten – net zoals in de comics!
 

9. Deadpool

Misschien wel de makkelijkste FOX-held voor de MCU: je kan Wade Wilson letterlijk overal kwijt. Het personage is zo absurd, je kunt zijn komst best verklaren met: ‘Oh, hij komt uit een andere dimensie’.
 


Het voordeel hieraan? Je behoudt Ryan Reynolds in de iconische rol. Het enige ‘probleem’: MCU-films zijn vrij braafjes vergeleken met Deadpools grofheid. Daar moeten de hoge bazen nog wat op verzinnen…
 

10. Venom

Huh, Venom zeg je? Ja! Ook al valt deze superheldenfilm (die sinds deze week op Netflix staat) niet binnen de MCU, wil dat nog niet zeggen dat het niet kan. Sony bracht Venom uit en ‘leent’ Spider-Man als het ware uit aan de MCU.
 


Tom Holland en Tom Hardy zouden zomaar eens in elkaars films kunnen opduiken. Spider-Man: Far From Home-regisseur Jon Watts ziet het namelijk wel zitten. Gezien de GIGANTISCHE populariteit van de twee franchises is een crossover op den duur onvermijdelijk. Vooral als ze allebei blijven groeien.