Little Mermaid banned cover
Little Mermaid banned cover

Onlangs lieten we je al een aantal grapjes voor volwassenen zien uit Pixar-films, maar ook moederbedrijf Disney zelf is niet vies van een ondeugend geintje op zijn tijd. Hierbij dus ook nog eens een aantal grappen voor volwassenen uit die oh-zo-familievriendelijke Disney-films, en ook weer een paar van Pixar.

10. Beren in San Francisco?
In Inside Out hebben de emoties Fear, Anger en Disgust het erover dat er geen beren zijn in San Francisco. Hierop merkt Anger op dat hij anders wel degelijk eens een hele harige kerel daar zag, die precies leek op een beer. San Francisco staat bekend als een stad met een grote homo-gemeenschap, en ‘bear’ is natuurlijk ook een uitdrukking voor uit de kluiten gewassen homo's met baarden.

9. Groupie-Cars die flashen in Cars 2
Waar ‘flashing’ normaal verwijst naar dames die hun shirt optillen om hun koplampen te laten zien, tonen groupies Mia en Tia daadwerkelijk hun koplampen aan hun idool Lightning McQueen.

8. De huwelijksnacht-grap in Aladdin
Aladdin kreeg na het bioscoopsucces ook nog twee videovervolgen. En in de derde uit de serie, Aladdin and the King of Thieves uit 1996, zat een best wel pikante grap verscholen. Als een olifant flink om zich heen stampt tijdens het huwelijk van Aladdin en Jasmine merkt Robin Williams in zijn rol als The Genie op dat de grond pas hoort te schudden tijdens de huwelijksnacht, niet ervoor.

Article continues after the ad

7. Kronk en zijn tent uit Keizer Cuzco
The Emperor's New Groove is hier uitgebracht als Keizer Cuzco. In deze film die zich afspeelt in Zuid-Amerika maken we onder meer kennis met de onnozele Kronk. Als hij gaat kamperen zet Kronk ook zijn eigen tentje op, dat net over zijn kruis heen past. Een tent opzetten heet in het Engels ‘Pitching a tent’, en dat is ook een uitdrukking voor een harde plasser hebben. Driemaal raden waar deze tent in de buurt van Kronk’s edele delen naar verwijst?

6. De High-Five voor Pongo in 101 Dalmatiërs
Ook in oudere Disney-films zitten ondeugende grapjes verscholen. Zo krijgt Pongo in 101 Dalmatiërs uit 1961 een high five-achtig pootje van Roger Radcliffe wanneer die erachter komt dat deze dekhengst bij zijn Perdy maar liefst 15 jongen heeft verwekt. Goed gedaan Pongo!

5. De duinen van The Lion King
The Lion King zit vol met exotische Afrikaanse landschappen, maar op een gegeven moment vliegt Zazu toch wel over een paar hele eigenaardige welgevormde duinen heen.

4. De schaduw van Peter Pan
Als Peter Pan een dansje doet en we zijn schaduw op de muur zien, komt het onderste stukje van zijn pakje onder zijn kruis uit. Maar als je naar zijn schaduw kijkt lijkt het ineens alsof daar heel wat anders bungelt.

3. Toen Narcissus zichzelf ontdekte in Hercules
In Hercules roept Hermes op een gegeven moment tegen Zeus: “De laatste keer toen ik zoveel liefde in een kamer zag was toen Narcissus zichzelf ontdekte”. Nu kan dit refereren aan de ijdeltuit Narcissus die voor het eerst zichzelf in een spiegel zag, maar “jezelf ontdekken” kan ook naar een andere activiteit verwijzen, die meestal in de puberteit voor het eerst plaatsvindt.

2. De bobbel op het hoofd van de Centaur uit Hercules
Als de Centaur in Hercules een lelijke smak maakt en op zijn hoofd landt heeft hij een joekel van een buil op zijn hoofd. Sterker nog, hij heeft een hele grote buil met twee bobbels eronder. Dat lijkt toch meer op een lichaamsdeel wat een stuk verder naar beneden zit, niet?

1. Little Mermaid, Big Boner
De priester in De Kleine Zeemeermin lijkt wel heel veel zin te hebben in de huwelijksvoltrekking?! Volgens de animators is die bobbel in zijn broek echter gewoon een van zijn knieën. Natuurlijk, dat zie je toch zo?

Bonus: de ongescensureerde VHS-hoes van The Little Mermaid
Toen De Kleine Zeemeermin voor het eerst op video uitkwam stond er een prachtig gouden onderwaterkasteel op de achtergrond afgebeeld. Maar pal in het midden prijkt een nogal apart gevormde toren, die trots omhoog prijkt. Volgens boze geruchten was de afbeelding gemaakt door een rancuneuze werknemer die net ontslagen was, maar wellicht was het gewoon een pikant geintje wat er met opzet in gestopt was. Zodra Disney het in de gaten kreeg werd de hoes uit de schappen gehaald. Heb je er nog eentje thuis liggen? Goed bewaren, want het is een kostbaar collectors-item!

Hou je van Disney? Wij rankten alle Disney-prinsessen van vervelend tot awesome.