Twilight is sinds vorige week een decennium oud en dat moet gevierd worden! Na ons lijstje van 7 rip-offs die wanhopig probeerden Twilight na te apen, hier 10 feitjes over de vampierenreeks die zelfs de grootste fans zullen verbazen.

Article continues after the ad

Henward

Stephanie Meyer had Superman in spe Henry Cavill op het oog om Edward te spelen. Cavill was echter te oud toen het filmen begon. Jammer, want die emotieloze shovelface heeft de meesteracteur wel onder de knie.

Bellifer

Nog voordat ze doorbrak met The Hunger Games deed Lawrence auditie voor de rol van Bella.

Wat is deze?

Taylor Lautner had schijnbaar geen flauw idee wat Twilight was voordat hij auditie deed voor de rol van Jacob. You and us both, Tyler.

No Robbie

Pattinson liet aan Today weten dat ‘ie op het punt stond zijn acteercarrière voorgoed aan de wilgen te hangen. Totdat hij een dag later werd gecast als Edward.

Pattinson praat Amerikaans

R-Patz schrok nogal van de hype rondom de Vampierenreeks. Om fans tegemoet te komen sprak ‘ie ze soms aan met een Amerikaans accent.

Babynames

Isabella en Jacob waren in 2010 de populairste babynamen in de VS.

Haargeld

Twilight-studio Summit Entertainment probeerde te voorkomen dat Kristen Stewart haar haar eraf knipte voor The Runaways. Zelfs een flinke som geld wist de actrice niet te overtuigen. In Breaking Dawn: Part 1 draagt ze dan ook een pruik.

Romantisch

Robert Pattinson componeerde het liedje ‘Bella’s Lullaby’ deels zelf.

Let’s talk about seks

Door een seksscène kreeg Breaking Dawn: Part 1 in eerste instantie een R-Rating (17 jaar en ouder). Er werd een stuk van Edwards reet afgeknipt waardoor de film uiteindelijk door de keuring kon. Deze scène bespreken we ook in ons lijstje met 5 redenen waarom Twilight wel de perfecte love story is.

It’s in the eyes

Kristen Stewart moest in alle films contactlenzen dragen. Haar groene ogen matchten niet met Bella’s bruine kijkers.