Een vermakelijke comedyfilm kan iedereen wel waarderen en geloof ons, deze titels gaan je niet teleurstellen! Sterker nog, deze moet je gezien hebben.

Article continues after the ad

The 40 Year Old Virgin

Met The 40 Year Old Virgin maakte Judd Apatow een film die nog steeds met kop en schouders boven alle slappe aftreksels uitsteekt.

Borat

Bizar, politiek incorrect en grof, maar vlijmscherp. Borat is niet alleen hilarisch, de film werpt een kritische blik op de Amerikaanse maatschappij.

The Blues Brothers

In de categorie musicalcomedy’s staat wat ons betreft The Blues Brothers nog steeds met stip op 1. Geweldige grappen en dito muziek.

The Big Lebowski

Een ultra droge klassieker van de Coen-brothers. Scherpe dialogen en fantastisch acteerwerk van Jeff Bridges en John Goodman.

Step Brothers

Step Brothers, over twee super kinderachtige stiefbroers die elkaar haten, werd matig ontvangen, maar is inmiddels uitgegroeid tot een cultklassieker.

Groundhog Day

Groundhog Day is dé must-see comedyklassieker uit de jaren 90. Een vindingrijke film met een mooie boodschap.

Team America: World Police

Een parodie op de populaire poppenserie Thunderbirds, die niets of niemand ontziet. Origineel, kritisch en bizar grappig.

Ghostbusters

Een ‘80s-klassieker met Bill Murray en Dan Akroyd. Wie kent ‘m niet? Ghostbusters is hilarisch en (voor die tijd) baanbrekend.

Deadpool

Hoewel Deadpool in essentie een superheldenfilm is, heeft de film humor hoog in het vaandel en dat pakt ontzettend goed uit.

Hot Fuzz

Een puur Britse comedy van Baby Driver-regisseur Edgar Wright. Je kent de film misschien niet, maar geloof ons: dit is verplichte comedy-kost.