Deze maand is het 30 jaar geleden dat Child’s Play in de bioscopen verscheen. Speciaal voor Chucky’s verjaardag hebben we onze favoriete feitjes over de filmreeks voor je op een rijtje gezet!

De voor een Oscar genomineerde cultacteur Brad Dourif (Deadwood) spreekt de stem in van Chucky. Het had echter weinig gescheeld of John Lithgow was aan de haal gegaan met die rol. Je kent hem uit series als 3rd Rock from the Sun en Dexter!

 

More content below the advertising

Child’s Play zou in eerste instantie Batteries Not Included heten. Toen bekend werd dat niemand minder dan Steven Spielberg al werkte aan een film met deze titel, werd daar snel van afgezien.

Chucky had aanvankelijk zijn eigen themesong, maar uiteindelijk werd dit plan afgeschoten. En na het horen van het eindresultaat kunnen we ons daar best iets bij voorstellen...

 

In Bride of Chucky zit een dikke knipoog naar andere beroemde horrorschurken. Wanneer vroeg in de film een politiekluis wordt geopend, zien we daar het masker van Jason, de handschoen van Freddy, het masker van Michael Myers en de kettingzaag van Leatherface.

In Seed of Chucky wordt een lookalike van Britney Spears omgebracht. De managers van de popprinses konden er niet bepaald om lachen. Onder druk van een dreigende rechtszaak, werd door de makers dan ook een bizarre disclaimer toegevoegd aan de tv-spotjes voor dit vervolg: “Britney Spears zit niet in deze film.”

 

Rapper Redman speelt in Seed of Chucky een sleazy regisseur die de Child’s Play-moorden wil verfilmen. Deze rol was eigenlijk geschreven voor Quentin Tarantino, maar de regisseur van hits als Pulp Fiction en Django Unchained bedankte helaas voor de eer.

In de prima vervolgen Curse of Chucky en Cult of Chucky neemt de kniehoge killer het op tegen Nica, een jonge vrouw met een dwarslaesie. Zij wordt gespeeld door Fiona Dourif. Inderdaad, de dochter van de man die in alle Child’s Play-films de stem van Chucky inspreekt!

In aanloop naar de dvd-release van Curse of Chucky verschenen een aantal promovideo’s waarin Chucky verschijnt in andere horrorfilms. Met behulp van wat slim knip- en plakwerk duikt de psychotische pop onder meer op in Psycho, The Purge en Drag me to Hell.

 

Chucky wordt tot leven gewekt dankzij het onvergetelijke ontwerp van special effects-goeroe Kevin Yagher en acteur Brad Dourif. Ondanks dat hun samenwerking al teruggaat tot 1988, ontmoetten ze elkaar pas voor het eerst in mei van dit jaar. Dat gebeurde op, hoe kan het ook anders, een horrorconferentie!

 

Momenteel zijn er een remake en een televisieserie van Child’s Play in de maak. Maar als het aan Don Mancini, de bedenker van Chucky, ligt blijft het daar niet bij. Hij wil namelijk dolgraag een crossover zien tussen Child’s Play en A Nightmare on Elm Street. Hierin zou Chucky het moeten opnemen tegen Freddy. “De grootste uitdaging is om de auteursrechten van de studio’s op orde te krijgen, maar het is zeker niet onhaalbaar”, vertelde Mancini vorig jaar over zijn ‘droomproject’.