That’s all folks. Seizoen 7 van Game of Thrones zit er alweer op en nu vragen we ons collectief af wat we met ons leven aanmoeten. Geen zorgen. Wij zetten 10 dingen voor je op een rij waardoor je toch nog aan je Thrones-fix komt.

Article continues after the ad

10. Deze vette achter de schermen-featurettes kijken

We trappen af met deze video’s, want als je ze nog niet gezien hebt, moet je dat nú gaan doen. De cast en crew leggen uit hoe ze bepaalde epische en bij tijd en wijle ongemakkelijke scènes (Dany en Jon anyone?) uit het afgelopen seizoen tot stand brachten. We zetten er alvast twee voor je klaar, de rest kun je checken op het YouTube-kanaal van Game of Thrones.

9. Een vergelijkbare serie checken

Ok, er is maar één Game of Thrones. Maar wellicht kun je met The Last Kingdom of Vikings ook je (krijgers)hart ophalen. Van de laatstgenoemde zijn inmiddels al vier seizoenen gemaakt.

8. Een winterslaap houden

Winter is here, dus waarom niet gewoon in je bed blijven liggen tot seizoen 8 van start gaat? Je hoeft er maar anderhalf jaar voor plat. Steunkousen zijn in dit geval een must.

7. Een paar van deze films kijken

Geloof het of niet; Game of Thrones-acteurs verlenen hun talenten af en toe ook aan films. Zo is Nikolaj Coster Waldau sinds vorige week te zien in de gevangenisthriller Shot Caller, speelt Emilia Clarke volgend jaar in de Star Wars: Han Solo-film, zijn Lena Heady en Iain ‘kapitein friendzone' Glen samen te zien in het drama The Flood en heeft Peter Dinklage naar verluidt een klein rolletje in Avengers: Infinity War.

6. Huilen in de foetushouding

Altijd een optie. Hou een kussen vast voor een maximaal resultaat.

5. Alles opnieuw kijken

Waarom niet? Game of Thrones is complex genoeg om nog een keer te kijken. Daarnaast is de serie goed voor zo’n 2 dagen, 18 uur en 59 minuten aan televisie. Dus als jij een paar dagen niks te doen hebt…

4. De Lore-video’s checken

Duik dieper Game of Thrones in! Altijd al willen weten hoe Robert’s Rebellion begon? Waar de Targaryens hun goudwitte lokken vandaan halen? Wie de First Men nou eigenlijk zijn? Dan is dit de moeite waard.

3. De boeken lezen

Kom op, geef lezen een kans. 

2. Game of Thrones-video’s kijken op YouTube

YouTube staat propvol informatieve en vermakelijke video’s van Game of Thrones-fans. Wist jij bijvoorbeeld dat er in de Engelse geschiedenis zich bij tijd en wijle Game of Thrones-actige taferelen hebben afgespeeld? Deze video zet de vergelijkingen op een rij.

En voor de mensen die op zoek zijn naar meer humor:

Ooit The Mountain tegen Conor McGregor zien vechten?

1. Op reis gaan

Heel veel van de exotische locaties die je ziet in Game of Thrones zijn ook in het echt te bezoeken. Een paar tips? Ierland voor de Starks onder ons, Dubrovnik in Kroatië voor de Lannister-fans, Spanje voor liefhebbers van House Martell en Targaryen en IJsland als je hoopt dat The White Walkers uiteindelijk zegevieren.