Inspiratie nodig voor kerstinkopen? Met deze macabere cadeaus kun je niet meer stuk bij die ene speciale horrorfreak in je leven (ook al ben je dat zelf)!

The Walking Dead Monopoly - Survival Edition

In The Walking Dead Monopoly probeer je de zombie-apocalyps te overleven door wapens, medicijnen en munitie te verzamelen. Tof detail zijn de pionnen, bestaande uit onder meer Ricks cowboyhoed, Negans honkbalknuppel en de katana van Michonne.

The Walking Dead Monopoly - Survival Edition is onder meer te koop bij Alternate.

More content below the advertising

Zombie peper-en-zoutstel

Fleur het kerstdiner op met dit gezellige peper-en-zoutstel in de vorm van een afgehakt zombiehoofd. De peper- en zoutvaatjes kun je handig kwijt in de oogkassen van het ondode creatuur. Geef toe, geen feestmaal is compleet zonder dit fraai gedetailleerde tafelornament!

Dit peper-en-zoutstel is te koop bij Amazon.

Horror Funko Pops

De Amerikaanse poppetjesfabrikant Funko heeft ook een enorme hoeveelheid horroriconen in zijn assortiment, variërend van Chucky en Pinhead tot Hannibal Lecter. Ook horrorclown Pennywise uit de hitfilm It mag niet ontbreken. Het papieren zeilbootje is bij de prijs inbegrepen!

Je koopt deze Funko Pop bij Bol.com.

Stephen King action figure

Over It gesproken, horrorkoning Stephen King schreef talloze bestsellers en stond aan de basis van tientallen films en televisieseries. Dankzij zijn gastrol in het twaalfde seizoen van The Simpsons is hij nu vereeuwigd als action-figure. Het perfecte accessoire voor in je boekenkast!

Het Stephen King action figure is te koop bij Amazon.com.

Freddy Krueger-handschoen

Wil je echt indruk maken op je favoriete horrorfan komende kerstmis? Dan zit je met deze replica van de handschoen uit A Nightmare on Elm Street gebakken! Wel even oppassen met die metalen messen aan je vingertoppen, want voor je het weet zit je met een bijzonder gênant verhaal bij de eerste hulp...

Deze Freddy Krueger-handschoen is verkrijgbaar bij Amazon.com.

Jason Voorhees-snoepschaal

Deze snoephouder in de vorm van Friday the 13th-moordenaar Jason Voorhees is net iets te cool om te laten liggen. Daarnaast is het een prima manier om te minderen met snoepen! Voor de fans van A Nightmare on Elm Street is er ook een variant verkrijgbaar met Freddy Krueger.

Deze snoepschaal is verkrijgbaar bij Fruugo.nl.

Zombiepantoffels

Geloof het niet, mensen boven de dertig kun je altijd blij maken met nieuwe pantoffels. Om te laten zien dat je toch tijd en energie hebt gestoken in het zoeken naar een origineel cadeau, kunnen we deze zombiepantoffels warm aanbevelen. Horrorfans zullen vooral de onsmakelijke details waarderen, waaronder een oog dat er half uithangt.

De zombiepantoffels worden verkocht via Thinkgeek.

Broodtrommel The Texas Chain Saw Massacre

Voor de horrorfan die altijd loopt te klagen dat griezelfilms vroeger beter waren, is er deze broodtrommel. Trouwens ook een prima aankoop als je tijdens je lunchpauze liever door je collega’s met rust wil worden gelaten!

Deze bijzondere broodtrommel is te koop via Amazon.

Friday the 13th-kersttrui

De hype van de prettig gestoorde kersttruien is inmiddels ook naar Nederland overgewaaid. Gelukkig maar, want er zitten vaak prachtige exemplaren tussen. Zo ook voor horrorfans! Onze favoriet is deze kersttrui, gemodelleerd naar de bloederige poster van Friday the 13th: The Final Chapter.

De Friday the 13th-kersttrui is te koop bij Mondo.

Geen horrorfans in de familie? We hebben ook de nodige cadeautips voor liefhebbers van Friends, Game of Thrones en Harry Potter!

More content below the advertising

Sterren die andere sterren nadoen: het blijft tof om te zien. Maar wie doet het best zijn collega’s na en is de absolute koning van de celebrity impressions? Deze bekendheden komen aardig in de buurt!

Tom Hiddleston

als IEDEREEN

Graham Nortons sofa is de perfecte plek om je vakgenoten na te doen. Tom Hiddleston doet er gewoon vier in één ruk: Owen Wilson, Christopher Walken, Al Pacino én Robert de Niro, die op dezelfde bank zit. Dan heb je ballen!
 

 

More content below the advertising

Benedict Cumberbatch

transformeert in Chewbacca

Alle Cumberbitches gleden bijna van de bank af toen ze dit zagen: hún Benedict transformeerde voor even in Chewie, met uiteraard een geniale Wookie-roar! Dit houdt ons nog wel even zoet totdat Chewbacca terugkeert in Star Wars: Episode IX (de opnames zitten er in ieder geval al op).
 

 

Leonardo DiCaprio

geeft ons Jack Nicholson

Er zijn al genoeg acteurs die Jack Nicholsons intonatie en manier van spreken geniaal na kunnen doen. Hét gezicht, met die karakteristieke wenkbrauwen, is een stukje moeilijker. Maar Leo flikt het gewoon! Kijk maar, vanaf 2:20.
 

 

Tom Cruise

doet Jack Nicholson

Weer een Nicholson-impression, zelfs twee! Tom Cruise werkte natuurlijk als eens samen met de acteerlegende in A Few Good Men. In die film doet Cruises personage die van Nicholson zelfs na. Kijk maar:
 

 

Jim Carrey

als Elvis Presley

Jim Carreys indrukwekkende acteercarrière is al fantastisch genoeg. Toch vond hij ergens nog tijd en transformeerde Jim al in elke denkbare acteur ooit (Clint Eastwood, Jack Nicholson, James Dean). Deze act, waarin ‘ie in Elvis verandert, blijft echter een topper.
 

 

Meerdere acteurs

doen Nicolas Cage

In deze compilatie wagen verschillende acteurs zich aan cultacteur Nic Cage. Simon Helberg uit The Big Bang Theory doet het verrassend goed. Helaas doet niemand de onnavolgbare NOT THE BEES!-scène…
 

 

Jay Pharoah

kan alles

Ex-SNL-ster Jay Pharoah kan half Hollywood nadoen. Hij gooit er de ene na de andere superster uit. Vooral zijn impressions van Denzel Washington, Jason Statham, Kevin Hart én Jay-Z zijn niet van deze aarde. Geweldig!
 

 

Jordan Peele

waarschuwt ons als Obama

Comedian, acteur én horrorregisseur Jordan Peele, bekend van Get Out en Us, ook wel bekend als nu al de engste film van 2019, doet een fantastische Obama. Toch kleeft er nog een eng randje aan deze impression: het is namelijk een waarschuwing voor de deepfake-techniek. Een manier om geloofwaardig nepnieuws de wereld in te slingeren.
 

 

Bill Hader

als Star Wars-personages!

Bill Hader kan werkelijk alles met zijn stem. In de late night-show van Conan O’Brien transformeert hij in een creperende Jabba the Hutt én een tauntaun die zijn laatste adem uitblaast. Beetje obscuur, maar wel fantastisch.
 

 

Kristen Wiig

impression-queen

Ho, wacht even: het is momenteel één groot sausage fest met al die gasten. Waar zijn de vrouwelijke impressions? Je hebt gelijk. En wie kunnen we beter laten zien dan Kristen Wiig? Deze geniale comédienne en SNL-legende haalt werkelijk alles uit de kast bij haar transformaties. Vooral Björk weet ze perfect neer te zetten. Maar er is nog véél meer:
 

 

Ross Marquand

is een impression-god

Wow! We hebben ‘m hoor, de koning van de impressions! The Walking Dead-acteur Ross Marquand (zijn personage Aaron belandde op onze TWD-lijst met beste personages) kan letterlijk elke acteur nadoen, zo lijkt het. Bekijk deze compilatie en je bent helemaal overtuigd:
 

 

Praten vrouwen net zoveel in films als mannen? Dit is niet een vraag waar we altijd stil bij staan wanneer we een film kijken. Onderzoek van The Geena Davis Institute on Gender in Media drukt ons met de neus op de feiten: mannen praten alleen maar meer in films ten opzichte van vrouwen! Hoewel we leven in een periode van vooruitgang en emancipatie is het met de filmindustrie belachelijk slecht gesteld op dit gebied. De nieuwe resultaten liegen er niet om bij de Oscar-winnaars voor Best Picture: meer dan de helft scoort bedroevend. 

More content below the advertising

Het Geena Davis instituut heeft onderzoek gedaan naar de representatie van vrouwenstemmen in films die een Oscar hebben gewonnen voor Best Picture. 122 films met de Best Picture award zijn geanalyseerd met vrij teleurstellend resultaat. Van de 5554 pratende personages was slechts 29.2% vrouwelijk. De verhouding van 3 mannen op 1 vrouw in films is hetzelfde als in 1946. Het concept emancipatie staat kennelijk niet in het woordenboek bij de makers van deze films. 

Bechdel Test

De test die uitgevoerd wordt om te kijken of een film aan de eisen van vrouwelijke representatie voldoet is een zogenaamde Bechdel Test die als volgt werkt: Een film moet minimaal 2 benoemde vrouwelijke personages hebben die een gesprek voeren over iets anders dan een man. Dit gesprek hoeft slechts één keer voor te komen in een film om te slagen.

Teleurstellend

Klinkt als een vereiste dat makkelijk haalbaar is, toch? Think again: blijkbaar niet. In de jaren ’30 hebben meer films deze test doorstaan dan in het huidige decennium! Films als Moonlight, Slumdog Millionaire en Gladiator falen deze test allemaal. Van alle films met een Oscar voor Best Picture sinds 1929 heeft slechts 49% de test gehaald: erg teleurstellend dus.