Marijke Helwegen, leeftijd

Botoxje hier en een fillertje daar. De bekende Nederlanders van tegenwoordig doen er alles aan om nog zo lang mogelijk hip en happening te zijn. Of toch niet? Sommige frisse gezichten hebben die opsmuk namelijk niet nodig met hun jaloersmakende babyface!

10. Nienke Plas

Wij schatten: 28 jaar
Echte leeftijd: 34 jaar

Geen rimpeltje te bekennen en in topvorm! Nienke Plas heeft zich de afgelopen jaren bewezen als YouTube-ster, actrice, zangeres en theatermaakster. Stiekem zouden wij deze ster echt niet ouder schatten dan haar collega's Monica Geuze (25 jaar) en Kaj Gorgels (30 jaar). Maar toch is het zo. Nienke is de 30 al even gepasseerd, maar haar Indische roots en jeugdige manier van doen verraden haar niet. Wij daarentegen wel, sorry Nienke! 

Article continues after the ad

9. Patty Brard

Patty Brard

Wij schatten: 57 jaar
Echte leeftijd: 65 jaar

De altijd zo fleurige Patty Brard heeft als we haar biografie lezen al heel wat meegemaakt, maar aan haar gezicht is het niet te zien. Nu heeft zij net als Nienke Indische roots, maar we geloven ook dat ze haar adresjes wel kent voor een spuitje hier of daar. Als ze nu ook nog eens dat afgeslankte lichaam behoudt, kan ze volgens John de Mol vast nog een jaar of wat mee op tv. Wie zegt namelijk dat je met 65 jaar met pensioen moet?

8. Bibi Breijman

Wij schatten: 23 jaar
Echte leeftijd: 29 jaar

We leerden haar alweer tien jaar geleden kennen als Kaboutertje uit Oh Oh Cherso, maar kun je je voorstellen dat deze zangeres, 'vriendin van' en vlogster alweer bijna 30 is? Nou, wij niet. In het Perfecte Plaatje komt ze met haar speelsheid en jeugdige enthousiasme eerder over als iemand die pas net de schoolbanken leert kennen. Het is voor haar te hopen dat ze dit behoudt, want vele andere uit dit lijstje zullen daar (figuurlijk gezien) een moord voor plegen.

7. Emile Ratelband

Wij schatten: 62 jaar
Echte leeftijd: 71 jaar

"Tjakka!" Mediapersoonlijkheid Emile Ratelband ziet er niet alleen een aantal jaar jonger uit, maar zo voelt hij zich ook! Twee jaar geleden had deze positiviteitsgoeroe er namelijk alles voor over om zijn leeftijd 20 jaar naar beneden te halen. Helaas ging de rechtbank daar niet in mee én ook werd hij op Amerikaanse tv nog eens keihard uitgelachen. Maar ach, wie niet waagt, wie niet wint! Wij schatten hem alsnog ergens begin 60 #nospon natuurlijk.

6. Connie Witteman

Wij schatten: 58 jaar
Echte leeftijd: 69 jaar

Gooi botox, glitter en het 'jeugdige' socialmediaplatform Instagram in de blender en je hebt Connies recept gevonden voor de eeuwige jeugd! Deze zangeres scheurt dagelijks de dag door met wat positiviteit en dat doet haar duidelijk goed. Ze tovert namelijk niet alleen bij ons een grote glimlach op onze smoeltjes, maar ook haar witte tanden zijn niet te missen. Maar pas op, ze kan die tanden ook gebruiken om flink van zich af te bijten.

5. Stijn Fransen

Wij schatten: 20 jaar
Echte leeftijd: 30 jaar

Als de jeugdigheid aan iemand is blijven plakken, is het wel aan Stijn Fransen. Deze actrice speelde nog niet eens zo lang geleden een middelbare scholier in Spangas en een jonge fotografiestudente in GTST, maar zelf is ze die tijd allang gepasseerd. Ondanks haar korte en pittige kapsel zouden wij toch eerder denken dat ze begin twintig is. Eén voordeel: ze kan er hierdoor nog wel jaren mee door.

4. Marijke Helwegen

Marijke Helwegen, leeftijd

Wij schatten: 60 jaar
Echte leeftijd: 71 jaar

Er waren wat operaties voor nodig, maar Marijke Helwegen is er in geslaagd om iedereen om de tuin te leiden. Wie kan na het zien van de bovenstaande foto nou beweren dat ze 71 jaar is? Nou, wij in ieder geval niet. Door haar rimpelloze gezichtje en opvallende make-up gaan we toch eerder voor begin zestig hoor. Weet je in ieder geval zeker dat die operaties en spuitjes het geld waard waren!

3. Hassan Slaby 

Wij schatten: 21 jaar
Echte leeftijd: 33 jaar 

De nieuwe aanwinst van Goede Tijden, Slechte Tijden speelt een twintiger die aanpapt met een meisje van 15. Dat is al vrij gek, maar niet opzienbarend. Tot je je bedenkt dat de actrice echt 15 is en Hassan al 33, dan gaat er toch even iets mis. Aan zijn uiterlijke verschijning konden we dat echter niet afzien. Hij kan er net als Stijn Fransen (met wie hij veel heeft samengewerkt in Spangas) nog jaren mee door. 

2. Mari van de Ven

Wij schatten: 50 jaar
Echte leeftijd: 61 jaar

Mari van de Ven heeft al heel wat kikkers veranderd in prinsen en vergat daarbij ook duidelijk zichzelf niet. Hij weet hoe hij zich moet kleden, welke verzorging zijn wilderige haar verdient en zijn rimpelloze gezicht mag er dan ook zijn. Wij zouden hem alleen al daardoor een jaar of vijftig schatten, maar blijkbaar zitten we er nog wel even vanaf. Deze stylist heeft namelijk zijn zestigste verjaardag al mogen vieren.

1. Patricia PaayWij schatten: 60 jaar 
Echte leeftijd: 71 jaar 

Voordat we begonnen met dit lijstje was de nummer één al duidelijk: Patricia Paay! Deze dame stond tien jaar geleden nog te schitteren in de Playboy en dat jeugdige imago is ze nog altijd niet kwijt. We moeten toegeven dat ze daarbij vast wat hulp heeft gehad, maar je kunt beter vragen: wie tegenwoordig niet? Patricia Paay heeft het in vergelijking met veel van haar collega's wel lekker subtiel gehouden. Ze ging duidelijk niet voor de Barbie-look, gelukkig maar!