Stap in de schoenen van je filmhelden op deze iconische cinema-spots.

The Beach

Voel je voor even de jonge, goddelijke versie van Leonardo DiCaprio op Maya Bay in Thailand, hét adembenemende strand uit The Beach. Je moet nog wel even wachten: de Thaise overheid gooit het strand voor onbepaalde tijd dicht. Er komen namelijk véél te veel (ramp)toeristen waardoor de natuur in gevaar dreigt te komen. 

Kosten

Een vliegticket naar het nabijgelegen eiland Phuket kost je minimaal 534 euro.

    

Harry Potter

Natuurlijk: als je de meeste Harry Potter-locaties wij bezoeken, moet je gewoon een toertje boeken in de Warner Bros. Studio in Hertfordshire. Maar dat kost knaken. Gratis en voor niets klinkt beter, en dan kom je in Londen al een heel eind. Ga bijvoorbeeld naar King's Cross Station, met het beruchte platform 9 3/4. Ook vind je hier het hotel uit The Chamber of Secrets (St. Pancras Renaissance Hotel) én de pub The Leaky Couldron in Leadenhall Market, die stiekem een opticien is. 

Kosten

Een vliegticket naar Londen Heathrow kost je zo'n 120 euro.

    

Star Wars

Altijd al eens in Luke Skywalkers ouderlijk huisje op Tatooine willen pitten? Dat kan! Het is namelijk veranderd in een hotel in Tunesië, Sidi Driss genaamd. Je krijgt helaas geen blauwe melk bij je ontbijt... 

Kosten

Een kamer boeken kost je slechts 10 euro. Het vliegticket richting Tunesië is ietsje duurder: vanaf 270 euro.

    

The Lord of the Rings

Fuck tiny houses, de Hobbits waren eerst met hun mini-huisjes. Je kunt ze ook daadwerkelijk bezoeken. Sterker nog: de set in Matama, Nieuw-Zeeland is een walhala voor The Lord of the Rings-fans. 

Kosten

Vliegen richting Nieuw-Zeeland doe je vanaf 900 euro.

    

When Harry Met Sally

Oh boy, hoeveel mensen zouden hier - net als Sally - een orgasme hebben gefaket? Het meest iconische filmrestaurant ooit, 'Katz's Delicatessen', vind je gewoon op Manhattan in New York.  

    

Kosten

Een ticket naar JFK Airport boek je vanaf 300 euro. 

The Shining

The Overlook Hotel uit The Shining altijd al eens van dichtbij willen zien? Boek dan een kamer in de Timberline Lodge in Mount Hood, Oregon. De buitenkant van dit echte hotel werd in prachtige shots gebruikt als buitenkant van het Shining-hotel. Ga in de winter voor die extra creepy vibe.

    

Kosten

Het meest dichtbij kom je vanaf Portland Airport, een (redelijk) ticket koop je vanaf 600 euro.

127 Hours

Neem wel een gids mee als je deze rotswanden in Moab, Utah wil bezoeken. Het zijn namelijk dezelfde rode rotsen als in 127 Hours. En we weten allemaal wat er kan gebeuren als je vast komt te zitten tussen deze enorme dingen (chop chop, dag arm).

    

Kosten

Direct naar Moab vliegen is nogal duur, vanaf 3.000 euro (!). Even een andere airport zoeken, dus. 

Home Alone

Ergens in het kleine dorpje Winnetka, net boven Chicago, staat het Home Alone-huis. Als je ooit in de buurt bent: op 671 Lincoln Ave, om precies te zijn. Waan je voor heel even Kevin McCallister en voel de ultieme kitscherige Kerstsfeer!

Kosten

Zo rond de 400 euro vlieg je naar Chicago. 

Mamma Mia!

Als je graag naar het Mamma Mia!-eiland in Griekenland wil gaan, ben je niet de enige. Elke zomer komen er zo'n 150.000 Dancing Queens op af. Gelukkig heb je ruimte genoeg. Het eiland Skiathos telt meer dan 50 strandjes!

Kosten

Vrij goedkoop, een vliegticket heb je al vanaf 170 euro.

The Shawshank Redemption

De gevangenis die The Shawshank Redemption gebruikte, kun je gewoon bezoeken! Mansfield, Ohio is the place to be. Je ziet zelfs het kamertje van die corrupte directeur en kunt aan de slag in de werkplaats (niet dat je dat wil, natuurlijk). Iconischer kan bijna niet.

    

Kosten

Vliegen richting Ohio kan al vanaf 400 euro. 

Stan Lee R.I.P.
Stan Lee R.I.P.

Stan Lee is overleden. De bedenker van de Avengers, de X-Men, Spider-Man, de Hulk, de Fantastic Four en nog een heleboel andere wereldberoemde Marvel-personages is op 95-jarige leeftijd heengegaan. Ook al was Lee nog zo stokoud, toch komt zijn dood als een verrassing. De immer goedgeluimde geestelijk vader van zowat alle grote Marvel-helden dook immers nog steeds in cameo-rolletjes in vrijwel alle Marvel-films op.

 

 

Lee overleed maandag 12 november in het Mount Sinai ziekenhuis in Los Angeles, zo berichtte The Hollywood Reporter vroeg op de maandagavond. Niet veel later bevestigde zijn dochter het treurige nieuws tegenover persbureau Reuters.  

 

 

In samenwerking met tekenaar Jack Kirby bedacht Lee tal van iconische comic-helden. Vooral in het begin jaren zestig kende het duo een ongeëvenaarde creatieve periode toen ze in relatief korte tijd achter elkaar The Fantastic Four, Hulk, Iron Man, Thor, Silver Surfer en de X-Men lanceerden. Ook was hij jarenlang hoofdredacteur van Marvel Comics, waarbij hij al zijn teksten en columns aan de lezers steevast afsloot met zijn lijfkreet “Excelsior”.

 

 

Zijn laatste jaren kenmerkten zich helaas door een hoop gedoe in de privé-sfeer; na de dood van zijn vrouw Joan in juli 2017 begon hij ineens een rechtszaak tegen mede-directieleden van POW! Entertainment, een bedrijf dat hij in 2001 mede had opgericht. Hij klaagde zijn collega's aan voor een miljard dollar, en liet de zaak een paar weken later vallen. Ook was hij verwikkeld in een rechtszaak tegen zijn oud-zaakwaarnemer en had hij zelfs een straatverbod laten uitvaardigen tegen een assistent die hem belazerd had.

 

 

Stan Lee had nog geen cameo's opgenomen voor de drie volgend jaar te verschijnen Marvel-films Captain Marvel, Avengers 4 en Spider-Man: Far From Home. Het is niet bekend of hij al wel cameo's had opgenomen voor de bij Fox ondergebrachte Marvel-films X-Men: Dark Phoenix en The New Mutants. Zoniet, dan was zijn optreden in het onlangs verschenen Venom zijn laatste.

 

 

Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds
Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds

Toen bekend werd dat Ryan Reynolds de stem zou verzorgen van het gele Pokémon-beestje Pikachu in een live action Pokémon-film waren we vast niet de enigen die zich afvroegen of dat wat zou kunnen worden. Maar nu is hier de eerste trailer en het ziet er best wel te gek uit. Dit zagen we niet aankomen!?

 

 

Het wachten waard

Toen vorig jaar december bekend werd dat de vlotgebekte komiek de stem van Pikachu voor zijn rekening zou nemen schreven we nog “Wij kijken alvast uit naar het moment waarop de elektromuis z’n bakkes opentrekt en Deadpools sarcastische stem naar buiten komt”. Welnu, dat moment is hier en het was het wachten waard. Sinds Kevin Hart de stem verzorgde van het konijntje Snowball in The Secret Life of Pets hebben we niet meer zo'n uit duizenden herkenbare stem in combinatie met zo'n ogenschijnlijk onschuldig knuffelbeest meegemaakt. En afgaande op de reacties op Twitter zijn we zeker niet de enigen die enthousiast zijn.

 

 

Ryan Reynolds zelf stuurde de trailer met een hilarische tweet de wereld in, precies zoals we dat van hem gewend zijn:

 

Waar is Ash?

Pikachu's trouwe trainer Ash Ketchum duikt in deze film trouwens niet op, tot onze grote verontwaardiging. In plaats daarvan wordt de gele mini-detective aan een onervaren nieuwe trainer genaamd Tim Goodman gekoppeld. Die wordt gespeeld door Justice Smith, die we kennen als de getalenteerde rapper Ezekiel “Books” Figuereo uit de serie The Get Down en als de hysterische angsthaas uit Jurassic World: Fallen Kingdom.
 

 

Of een Pokemon met de stem van Deadpool ook een hele film lang leuk blijft weten we vanaf 8 mei, want dan vliegt Detective Pikachu de bioscopen in.