Stap in de schoenen van je filmhelden op deze iconische cinema-spots.

The Beach

Voel je voor even de jonge, goddelijke versie van Leonardo DiCaprio op Maya Bay in Thailand, hét adembenemende strand uit The Beach. Je moet nog wel even wachten: de Thaise overheid gooit het strand voor onbepaalde tijd dicht. Er komen namelijk véél te veel (ramp)toeristen waardoor de natuur in gevaar dreigt te komen. 

Kosten

Een vliegticket naar het nabijgelegen eiland Phuket kost je minimaal 534 euro.

    

Harry Potter

Natuurlijk: als je de meeste Harry Potter-locaties wij bezoeken, moet je gewoon een toertje boeken in de Warner Bros. Studio in Hertfordshire. Maar dat kost knaken. Gratis en voor niets klinkt beter, en dan kom je in Londen al een heel eind. Ga bijvoorbeeld naar King's Cross Station, met het beruchte platform 9 3/4. Ook vind je hier het hotel uit The Chamber of Secrets (St. Pancras Renaissance Hotel) én de pub The Leaky Couldron in Leadenhall Market, die stiekem een opticien is. 

Kosten

Een vliegticket naar Londen Heathrow kost je zo'n 120 euro.

    

Star Wars

Altijd al eens in Luke Skywalkers ouderlijk huisje op Tatooine willen pitten? Dat kan! Het is namelijk veranderd in een hotel in Tunesië, Sidi Driss genaamd. Je krijgt helaas geen blauwe melk bij je ontbijt... 

Kosten

Een kamer boeken kost je slechts 10 euro. Het vliegticket richting Tunesië is ietsje duurder: vanaf 270 euro.

    

The Lord of the Rings

Fuck tiny houses, de Hobbits waren eerst met hun mini-huisjes. Je kunt ze ook daadwerkelijk bezoeken. Sterker nog: de set in Matama, Nieuw-Zeeland is een walhala voor The Lord of the Rings-fans. 

Kosten

Vliegen richting Nieuw-Zeeland doe je vanaf 900 euro.

    

When Harry Met Sally

Oh boy, hoeveel mensen zouden hier - net als Sally - een orgasme hebben gefaket? Het meest iconische filmrestaurant ooit, 'Katz's Delicatessen', vind je gewoon op Manhattan in New York.  

    

Kosten

Een ticket naar JFK Airport boek je vanaf 300 euro. 

The Shining

The Overlook Hotel uit The Shining altijd al eens van dichtbij willen zien? Boek dan een kamer in de Timberline Lodge in Mount Hood, Oregon. De buitenkant van dit echte hotel werd in prachtige shots gebruikt als buitenkant van het Shining-hotel. Ga in de winter voor die extra creepy vibe.

    

Kosten

Het meest dichtbij kom je vanaf Portland Airport, een (redelijk) ticket koop je vanaf 600 euro.

127 Hours

Neem wel een gids mee als je deze rotswanden in Moab, Utah wil bezoeken. Het zijn namelijk dezelfde rode rotsen als in 127 Hours. En we weten allemaal wat er kan gebeuren als je vast komt te zitten tussen deze enorme dingen (chop chop, dag arm).

    

Kosten

Direct naar Moab vliegen is nogal duur, vanaf 3.000 euro (!). Even een andere airport zoeken, dus. 

Home Alone

Ergens in het kleine dorpje Winnetka, net boven Chicago, staat het Home Alone-huis. Als je ooit in de buurt bent: op 671 Lincoln Ave, om precies te zijn. Waan je voor heel even Kevin McCallister en voel de ultieme kitscherige Kerstsfeer!

Kosten

Zo rond de 400 euro vlieg je naar Chicago. 

Mamma Mia!

Als je graag naar het Mamma Mia!-eiland in Griekenland wil gaan, ben je niet de enige. Elke zomer komen er zo'n 150.000 Dancing Queens op af. Gelukkig heb je ruimte genoeg. Het eiland Skiathos telt meer dan 50 strandjes!

Kosten

Vrij goedkoop, een vliegticket heb je al vanaf 170 euro.

The Shawshank Redemption

De gevangenis die The Shawshank Redemption gebruikte, kun je gewoon bezoeken! Mansfield, Ohio is the place to be. Je ziet zelfs het kamertje van die corrupte directeur en kunt aan de slag in de werkplaats (niet dat je dat wil, natuurlijk). Iconischer kan bijna niet.

    

Kosten

Vliegen richting Ohio kan al vanaf 400 euro. 

Bij de Amerikaanse supermarktketen Walmart kunnen klanten tegenwoordig online al hun boodschappen bestellen, waarna je ze alleen nog even op hoeft te pikken (ze doen daar blijkbaar nog niet aan bezorgen). Om deze nieuwe service te promoten heeft de winkelketen nu een best wel briljante commercial laten maken, waarin auto's uit allerlei filmklassiekers komen shoppen bij Walmart.

 

Van The Dark Knight tot Knight Rider

In de gauwigheid zien we hier eerst de Batmobiel uit The Dark Knight voorbijkomen, gevolgd door de Ecto 1 van de Ghostbusters en de legendarische pratende Pontiac KITT uit Knight Rider. Maar daar begint het pas, want hierna zien we ook nog hoe de hondenkopwagen uit Dumb & Dumber, het kleurrijke busje uit Scooby Doo, een met babyraptors gevulde Jurassic Park-jeep, en de Flintstones-mobiel hun boodschappen bij Walmart komen halen.

 

Net als je denkt dat het budget onderhand op moest zijn (alleen al aan auteursrechten moet dit potje klauwen vol geld gekost hebben, en dan hebben we het nog niet eens over de CGI gehad) zien we daar ook nog de vliegende DeLorean uit Back to the Future 2 en Autobot Bumblebee aankomen. En dan hebben we er misschien nog een paar gemist ook. Het is dat Walmart geen vestigingen in de Benelux heeft, maar anders waren wij na dit spotje meteen overgeschakeld van de Appie naar deze filmnerd-vriendelijke keten.

 

Heel Holland Bakt-kandidate Maroeska Metz lijkt steeds meer ergernis op te wekken bij tv-kijkend Nederland. Rond de seizoenstart begin december werd al duidelijk dat deze wel erg opvallend getalenteerde kandidate een eigen kookboek heeft geschreven én een eigen cateringbedrijf heeft. Toen voorspelden we al dat dit relletje wel eens uit de hand zou kunnen gaan lopen, en nu is het zover. Nu Maroeska voor de derde week op rij gewonnen heeft lijkt de heisa rond haar persoon het k̶o̶o̶k̶p̶u̶n̶t̶  bakpunt te hebben bereikt. Maar dat zorgt dan wel weer voor leuke tweets.

 

 

 

 

 

Tarte Tatin? Tarte Chagrin zul je bedoelen!

Volgens Omroep Max is koken niet hetzelfde als bakken, en kan mevrouw Metz daarom gewoon meedoen aan de voor amateurbakkers bedoelde show. Die vlieger lijkt echter niet helemaal op te gaan. De opdracht waarmee de 60-jarige kookboek-auteur gisteren won was een tarte tatin. Meerdere twitteraars wezen erop dat op Maroeska's eigen site nota bene een filmpje staat waarop ze haarfijn uitlegt hoe je dit bakt.

 

Sommige kijkers beginnen zo pissed off te worden dat ze het inmiddels al op de man beginnen te spelen, en ook Maroeska's voorkomen bekritiseren:

 

 

Een grove Twitteraar heeft het zo gehad met Maroeska dat hij haar in één adem noemt met de door-en-door slechte King Joffrey uit Game of Thrones?!
 

 

Omroep Max blijft vooralsnog vierkant achter Maroeska staan, maar daarmee neemt de omroep wel een risico. Heel Holland Bakt is immers hun grote kijkcijferkanon met meer dan drie miljoen kijkers. Alleen Wie is de Mol weet een vergelijkbaar aantal Nederlanders aan de buis gekluisterd te houden. Nu kijkers online beginnen te mopperen dat de lol er nu voor hen af is wordt het interessant om te zien of de kijkcijfers van Heel Holland Bakt gaan teruglopen. Binnen een paar weken zullen we merken of dit ook het geval is.