Zootopia, 101 Dalmatians, Ratatouille

Disney-films zorgden al voor onrealistische verwachtingen wanneer het aankwam op ons haar en liefdesleven, maar vergeet de beesten niet! De vrolijke metgezellen kunnen negen van de tien keer praten; dat lukt met de echte beestjes niet, maar toch willen we ze door Disney!

10. Kameleon – Tangled (2010)

Pascal stond als kleine groene cheerleader Rapunzel aan te moedigen om de toren te verlaten, en zo’n mental coach kan iedereen wel gebruiken. Denk aan al die klussen die je klaart, terwijl een enthousiaste kameleon je de hemel in juicht. Binnen vijf jaar zit jij op de stoel van de baas.

 

9. Clownvis – Finding Nemo (2003)

Een vis is niet direct het meest spannende huisdier – je kunt ‘m niet eens aaien. Groot voordeel is wel dat je gordijnen niet aan stukken gescheurd worden en vissen altijd enthousiast naar je blubben als je langsloopt. Met zo’n clownvis uit Finding Nemo heb je ook direct een blikvanger in de kamer staan.

 

8. Dalmatiër – 101 Dalmatians (1961)

Honden in het algemeen zijn natuurlijk hartstikke leuk, maar als we mogen kiezen willen we een dalmatiër. Niet om er een kekke kledinglijn van te maken, maar als trouwe vriend die er ook nog eens geweldig uitziet. Zo trek je (of eigenlijk de dalmatiër) toch altijd de aandacht bij het uitlaten.

Article continues after the ad

 

7. Beer – The Jungle Book (1967)

Baloo zingt het zelf in The Jungle Book: als je van beren leren kan, is dat iets wat je echt proberen moet. Wat wij vooral van Baloo hebben geleerd is dat we ons niet zo druk moeten maken. Meer dan een bord lekker eten en een middagdutje heeft een mens niet nodig. Wij zien onszelf al ontspannen liggen op zijn buik.

 

6. Leeuw – The Lion King (1994)

Oké, praktisch is een leeuw niet... want waar laat je zo’n beest? Maar Simba heeft ons hart veroverd en nu willen we ook over boomstammen paraderen en de longen uit ons lijf zingen. En niemand die je in het bijzijn van een leeuw daar om durft uit te lachen.

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

 

5. Rat – Ratatouille (2007)

Een rat is leuk en aardig, maar dankzij Ratatouille nemen we met een huis-tuin-en-keuken-rat geen genoegen. Hij moet wel een aardig moppie kunnen koken. We zien onszelf met rat op het hoofd al in de keuken staan, om zonder enige moeite een sterrenmaaltijd in elkaar te draaien. Nooit meer kleffe afhaalmaaltijden! Heb je geen idee wat je moet koken? Inspiratie haal je ook uit Disney-films.

 

4. Aap – Aladdin (1992)

Een vriend die je altijd in de problemen brengt is misschien niet heel handig, maar er gebeurt in ieder geval wel wat! Als we Aladdin mogen geloven zit je met een aap nooit lang zonder avontuur. Hopelijk krijg je bij de aap ook een vliegend tapijt mee om snel weg te vluchten van alle rampen die het beestje veroorzaakt.

 

3. Luiaard – Zootopia (2016)

Huisdieren zijn er natuurlijk om mee te knuffelen en met een luiaard om je nek heb je die altijd bij de hand. We snappen dat dit niet realistisch is, maar dat is het haar van een Disney-prinses ook niet dus laat ons.

 

2. Wasbeer – Pocahontas (1995)

Het schijnt dat wasberen in Noord-Amerika voor overlast zorgen door vuilnisbakken overhoop te halen, maar wij willen door Meekoo uit Pocahontas graag zo’n beest als huisdier. Lekker heel de dag kattenkwaad uithalen en frambozen eten. Wij zien het wel voor ons. Gelukkig zijn ze ook gesignaleerd in Limburg, dus je kunt er een met de auto halen. De Limburgers zullen blij zijn!

 

1. Olifant – Dumbo (1941)

Dikke kans dat je moet verhuizen om ‘m kwijt te kunnen, maar je moet wat over hebben voor een olifant als huisdier. Dumbo stal ons hart en nu willen we op de rug van een olifant naar ons werk vliegen. Ja, we stellen wel eisen; de olifant moet kunnen vliegen. Anders gaan we toch voor de roze olifant.

 

Bonus: Sneeuwpop - Frozen (2013)

Technisch gezien is een sneeuwpop natuurlijk geen dier, maar stiekem is Olaf het enige wezen wat we écht als ‘huisdier’ willen. Altijd positief, megalief en een tikkie dom waardoor jij mooi uit de verf komt. Iedereen wint!

 

Zin in nóg meer Disney? Hier vind je alle nieuwe titels op Disney+