Had het maar bij acteren gehouden.

Vandaag nog zagen we Michiel Huisman in de vette trailer van de nieuwe Netflix-serie The Haunting of Hill House. Wat is 'ie goed bezig! Maar toch moeten we nog steeds ons best doen om zijn verschrikkelijke hitje ‘1 + 1 + 2’ te vergeten, ook al is het dan al 17 jaar oud. Hier samen met Michiel nog een stel acteurs die het beter bij acteren hadden kunnen houden.

Michiel Huisman

Tegenwoordig zijn we allemaal apetrots op deze stoere Nederlander die de ene na de andere vette rol aan de haak slaat in Hollywood. En hoe friggin' badass was hij wel niet als Daario Naharis in Game of Thrones? Toch doen we hard ons best te vergeten dat hij in zijn begindagen als soapie zijn eigen bandje Fontane had, want het tenenkrommend foute hitje ‘1 + 1 + 2’ is maar moeilijk uit je hoofd te krijgen. Wij zeggen 1 + 1 is Nee.

Bruce Willis

Zelf vinden we eigenlijk dat de Bruce Willis-uitvoering van de oude Drifters-hit Under the Boardwalk uit 1987 best meevalt. Hij heeft dan ook de Temptations op achtergrondzang. Maar niet iedereen is zo mild in zijn oordeel! Tijdens de Roast of Bruce Willis werd zijn muzikale uitstapje onlangs nog flink met de grond gelijk gemaakt.

Steven Seagal

Tegenwoordig is deze aikido-grootmeester vooral bezig de politieke verstandhoudingen tussen Amerika en Rusland te verbeteren, als hij niet druk is met het schrijven van volslagen van de pot gerukte boeken vol buitenissige complottheorieën. Maar vroeger speelde deze actieheld niet alleen in straight-to-video knokfilms, maar ook op zijn gitaar. Sterker nog, de Steven Seagal Blues Band is zelfs nu nog te boeken via zijn site. Eerlijk gezegd klinkt het best oké, alleen na alle beschuldigingen van seksuele intimidatie klinkt zijn uitvoering van de nogal hitsige bluesklassieker Hoochie Coochie Man ineens wel heel erg fout.

Russell Crowe

Wie Les Misérables heeft gezien weet dat Russell Crowe geen geweldige zanger is. Zijn bandje 30 Odd Foot of Grunts is dan ook een mooi voorbeeld van een act die geen platencontract gekregen zou hebben als de frontman niet toevallig een meervoudige Oscarwinnaar was.

Mr. T

Medio jaren tachtig veranderde alles wat de mannen van het A-Team aanraakten in goud. En Mr. T was de meest populaire van het stel. Geen wonder dat iemand op het idee kwam de man achter B.A. Baracus een single op te laten nemen. Ook al heeft het houterige ‘Treat your mother right’ nog zo'n goede boodschap, dat kon niet voorkomen dat het onbedoeld een hilarische culthit werd.

Eddie Murphy

Als je het bovenstaande pareltje van Mr. T in zijn geheel op YouTube beluisterd hebt, dan is er een goeie kans dat 'ie daarna meteen overging in deze hit van Eddie Murphy. Goed, hij haalt die hoge tonen nou niet geheel moeiteloos, maar toch is het een catchy nummer. Het is dan ook geschreven en geproduceerd door discokoning Rick James.

Joaquin Phoenix

In 2009 verraste Joaquin Phoeix de wereld met de mededeling dat hij zijn acteercarrière ging verruilen voor een loopbaan als rapper. Uiteindelijk bleek het gelukkig allemaal een hoax, want het was voor de nepdocumentaire I'm Still Here. Maar wat hij aan rapkunsten liet horen was wel erbarmelijk slecht. 

David Hasselhoff

Van alle acteurs in dit rijtje heeft “The Hoff” zonder meer de meest succesvolle muziekcarrière. Dit jaar nog deed hij een uitgebreide maandlange tournee door Duitsland, waar hij meerdere zalen aandeed van formaatje Ahoy of Ziggodome. Onze oosterburen zijn dan ook helemaal idolaat van “Der David”. Zijn grootste wapenfeit is natuurlijk de hit ‘Looking for Freedom’, waarmee hij in Duitsland maanden op 1 stond. Ook zong hij het nummer tijdens Oud en Nieuw in 1989 op de restanten van de Berlijnse Muur ten overstaan van 200.000 uitzinnige Oost-Duitsers. Wat een held. Zijn cover van ‘Hooked On A Feeling’ is echter ook een must-see. The Hoff zelf riep het dit jaar nog uit tot “The worst video ever made”, en wie zijn wie om dat te betwisten?

William Shatner

De muzikale fratsen van Captain Kirk gaan werkelijk “boldly where no man has gone before”. Hij vergrijpt zich op ongehoorde wijze aan allerlei klassiekers. Die zingt hij vervolgens niet eens echt, hij leest alleen de teksten al overacterend voor. Met zijn uitvoering van Bohemian Rhapsody maakt dit Star Trek-ikoon het wel het aller bontst.

Christian Bale

Tot slot eentje in de buitencategorie: Christian Bale heeft zelf nooit bewust een muziekcarrière nagestreefd. Maar toen zijn grove scheldkanonnade tegen een crewlid op de set van Terminator Salvation uitlekte, besloot de Amerikaanse muziekproducer RevoLucian er een al net zo lompe techno-beat onder te zetten. Een aanstekelijke clubhit was geboren. En nu allemaal meezingen: “What don't you fucking understand?”

Bij de Amerikaanse supermarktketen Walmart kunnen klanten tegenwoordig online al hun boodschappen bestellen, waarna je ze alleen nog even op hoeft te pikken (ze doen daar blijkbaar nog niet aan bezorgen). Om deze nieuwe service te promoten heeft de winkelketen nu een best wel briljante commercial laten maken, waarin auto's uit allerlei filmklassiekers komen shoppen bij Walmart.

 

Van The Dark Knight tot Knight Rider

In de gauwigheid zien we hier eerst de Batmobiel uit The Dark Knight voorbijkomen, gevolgd door de Ecto 1 van de Ghostbusters en de legendarische pratende Pontiac KITT uit Knight Rider. Maar daar begint het pas, want hierna zien we ook nog hoe de hondenkopwagen uit Dumb & Dumber, het kleurrijke busje uit Scooby Doo, een met babyraptors gevulde Jurassic Park-jeep, en de Flintstones-mobiel hun boodschappen bij Walmart komen halen.

 

Net als je denkt dat het budget onderhand op moest zijn (alleen al aan auteursrechten moet dit potje klauwen vol geld gekost hebben, en dan hebben we het nog niet eens over de CGI gehad) zien we daar ook nog de vliegende DeLorean uit Back to the Future 2 en Autobot Bumblebee aankomen. En dan hebben we er misschien nog een paar gemist ook. Het is dat Walmart geen vestigingen in de Benelux heeft, maar anders waren wij na dit spotje meteen overgeschakeld van de Appie naar deze filmnerd-vriendelijke keten.

 

Heel Holland Bakt-kandidate Maroeska Metz lijkt steeds meer ergernis op te wekken bij tv-kijkend Nederland. Rond de seizoenstart begin december werd al duidelijk dat deze wel erg opvallend getalenteerde kandidate een eigen kookboek heeft geschreven én een eigen cateringbedrijf heeft. Toen voorspelden we al dat dit relletje wel eens uit de hand zou kunnen gaan lopen, en nu is het zover. Nu Maroeska voor de derde week op rij gewonnen heeft lijkt de heisa rond haar persoon het k̶o̶o̶k̶p̶u̶n̶t̶  bakpunt te hebben bereikt. Maar dat zorgt dan wel weer voor leuke tweets.

 

 

 

 

 

Tarte Tatin? Tarte Chagrin zul je bedoelen!

Volgens Omroep Max is koken niet hetzelfde als bakken, en kan mevrouw Metz daarom gewoon meedoen aan de voor amateurbakkers bedoelde show. Die vlieger lijkt echter niet helemaal op te gaan. De opdracht waarmee de 60-jarige kookboek-auteur gisteren won was een tarte tatin. Meerdere twitteraars wezen erop dat op Maroeska's eigen site nota bene een filmpje staat waarop ze haarfijn uitlegt hoe je dit bakt.

 

Sommige kijkers beginnen zo pissed off te worden dat ze het inmiddels al op de man beginnen te spelen, en ook Maroeska's voorkomen bekritiseren:

 

 

Een grove Twitteraar heeft het zo gehad met Maroeska dat hij haar in één adem noemt met de door-en-door slechte King Joffrey uit Game of Thrones?!
 

 

Omroep Max blijft vooralsnog vierkant achter Maroeska staan, maar daarmee neemt de omroep wel een risico. Heel Holland Bakt is immers hun grote kijkcijferkanon met meer dan drie miljoen kijkers. Alleen Wie is de Mol weet een vergelijkbaar aantal Nederlanders aan de buis gekluisterd te houden. Nu kijkers online beginnen te mopperen dat de lol er nu voor hen af is wordt het interessant om te zien of de kijkcijfers van Heel Holland Bakt gaan teruglopen. Binnen een paar weken zullen we merken of dit ook het geval is.