Tegenover alle opgebloeide filmsetromances staan de tegenspelers die elkaars bloed wel kunnen drinken. Ze verdienen bakken met geld, dus hoor je ze niet klagen. Tenminste, niet altijd. Deze acteurs klapten wél uit de school.

Article continues after the ad

Met de billen bloot

Om maar meteen wat dromen in duigen te gooien: de billenkoekenblockbuster Fifty Shades of Grey had net zo goed The Sound of Silence kunnen heten. Erg spraakzaam op de set zijn hoofdrolspelers Jamie Dornan en Dakota Johnson namelijk niet. Door hun ijzige verstandhouding wordt tijdens interviews soms alleen het hoognodige gezegd en de twee blikken glazig de camera in wanneer er kiekjes op de rode loper gemaakt moeten worden. Liefdevol is anders.

Bromance van niets

Geen romance, maar een ijzersterke bromance. Althans, die schijn houden R2-D2 en zijn goudkleurige vriend C-P30 met verve op in Star Wars. Kenny Baker verklaart in een interview dat Anthony Daniels met ‘niemand overweg kon’. Door hem voelde de grootse kleine acteur (hij overleed in 2016 op 112 centimeter hoogte) zich ‘pas echt nietig’. Ook Daniels is niet mild over zijn oud-tegenspeler. ‘Hij heeft niet eens tekst, ik had net zo goed een emmer als tegenspeler kunnen hebben.’ Geen gouden hart, da’s duidelijk.  

Rijke stinkerds

Ook Johnny Depp en Angelina Jolie zijn in de actieflop The Tourist geen topcombi. Als het even kan, sluit hij zich op in zijn trailer om maar niet te hoeven dealen met Jolie - die volgens hem ‘zo vol is van zichzelf’. Andersom zijn er ook wat ergernissen. Zo klaagt Jolie over Depps gebrek aan lichamelijke conditie en zijn slechte hygiëne. Het zou niet de eerste keer zijn dat een gebrek aan hygiëne de reden is waarom Jolie de handdoek in de ring gooit… 

Pijnlijk dankwoord

Gillian Anderson en David Duchovny hadden elkaar het liefst in een baan om de aarde gestuurd tijdens het filmen van negen(!) seizoenen X-files. Duchovny bedankt zijn tegenspeelster nog netjes wanneer hij in 1997 een Golden Globe voor Beste Acteur wint. Wanneer Anderson even later het beeldje voor Beste Actrice op mag halen ‘vergeet’ ze hem gewoon te noemen. Backstab!

Exit Murray

Dat bekvechten je ook je baan kan kosten, ondervindt Bill Murray, die privé-detective John Bosley speelt in de film Charlie’s Angels. Murray gaat te ver wanneer hij plotseling een scène laat stilleggen. De reden: hij vindt dat Lucy Liu nul acteertalent heeft. ‘What the hell dóe jij hier?’, raast hij op de set. Murray werd het gat van de deur gewezen. See ya never.