3 van de 10 beste Ziggo films

Van luchtige familiefilms tot meesterwerken van regisseurs als Steven Spielberg en Quentin Tarantino: Ziggo Movies & Series XL heeft het allemaal. Wij zetten de tien beste Ziggo-films voor je op een rijtje!

10. La La Land

La La Land werd niet alleen de beste musicalfilm van 2016; het is volgens velen zelfs de beste film van dat jaar! De film volgt actrice in spé Emma Stone en jazzmuzikant Ryan Gosling, die het beide proberen te maken in LA en ondertussen natuurlijk stapelverliefd op elkaar worden. Met La La Land werd het genre musicalfilms weer leven in geblazen. Het is dan ook niet voor niets een van onze favoriete musicalfilms ooit! La La Land is onderdeel van Ziggo Movies & Series.

La La Land

 

Article continues after the ad

9. Snatch

In Guy Ritchie zijn beste film ooit zien we Brad Pitt in de hoofdrol! De acteur zet met zijn rol als een onverstaanbare zigeunerbokser zijn meest memorabele acteerprestatie tot dan toe neer. Omdat de plottwists elkaar hier in zo'n rap tempo opvolgen is Snatch ook typisch zo'n film waarvan je na afloop zo weer de helft vergeten bent, gewoon omdat 'ie zo snel is. Daardoor kun je 'm heerlijk om de paar jaar opnieuw kijken. Uiteraard doe je dat gewoon via Ziggo Movies & Series!

Snatch

 

8. The Bourne Identitity

In deze flitsende actiethriller speelt Matt Damon de rol van Jason Bourne, een professionele killer met geheugenverlies. Ondanks dat hij niet meer weet wie hij is, is hij zijn vaardigheden nog niet verleerd. Gelukkig maar, want Bourne ontdekt al snel dat zijn oude werkgever de jacht op hem heeft geopend! De vervolgen The Bourne Supremacy, The Bourne Ultimatum (wat ons betreft het beste deel in de reeks) en The Bourne Legacy vind je ook terug op Ziggo Movies & Series.

Matt Damon als Jason Bourne

 

7. De Marathon

De werknemers van een autogarage ontdekken dat hun baas tot zijn nek in de schulden zit. Om te voorkomen dat hun bedrijf failliet raakt, zullen de collega’s snel op zoek moeten naar andere inkomstenbronnen. Zij besluiten sponsorgeld in te zamelen door mee te doen aan de Marathon van Rotterdam. Maar dan moeten de uitgezakte automonteurs wel eerst in conditie raken… Deze onweerstaanbare feelgood-film van eigen bodem was een regelrechte kaskraker in de bioscopen! Je vindt 'm gelukkig terug bij Ziggo Movies & Series.

 

6. Sin City

Cultregisseur Robert Rodriguez (Planet Terror, Machete) leverde met Sin City misschien wel de beste film uit zijn carrière af. In deze snoeiharde stripverfilming volgen we een aantal mensen die proberen te overleven in de achterbuurten van het door misdaad en corruptie geplaagde stadje uit de titel. De geweldige cast, het grimmige geweld en de oogstrelende zwart-witfotografie maken dit film noir-feestje compleet! Sin City kun je nu checken via Ziggo Movies & Series.

 

5. Children of Men

Children Of Men laat een mogelijke toekomst zien ná een dodelijke pandemie. Bijna alle landen bestaan niet meer, en iedereen wil Groot-Brittannië in omdat daar nog een overheid actief is. De regering zit daar trouwens niet op te wachten en executeert alle vluchtelingen die ze kunnen vinden. Na het lezen van de omschrijving snap je waarschijnlijk wel waarom Children of Men een van onze favoriete virusfilms is! Je kijkt de film via Ziggo Movies & Series.

Children of Men

 

4. The Hateful Eight

Een bont gezelschap van premiejagers, outlaws en andere schietgrage cowboys zoekt tijdens een storm beschutting in een afgelegen boshutje. Terwijl buiten de sneeuw tegen de boomstammen raast, loopt de spanning tussen de cowboys steeds hoger op. Zoals we van Quentin Tarantino gewend zijn, zit The Hateful Eight vol swingende dialogen, subliem acteerwerk en bloederige geweldsuitbarstingen. Dat geldt trouwens ook voor Kill Bill: Vol. 1 en Vol. 2 van Tarantino. Gelukkig kun je dat meesterlijke tweeluik van Tarantino ook bekijken via Ziggo Movies & Series!

 

3. John Wick

John Wick leidt sinds de dood van zijn echtgenote een teruggetrokken bestaan. Maar als een stel doorgesnoven gangsters zijn hondje doden, zint de voormalige huurmoordenaar op wraak. Dankzij de titelrol van Keanu Reeves en de adembenemende actiescènes groeide John Wick al snel uit tot een van de meest geliefde wraakfilms van deze eeuw. Het iets minder geslaagde vervolg is ook te zien via Ziggo Movies & Series. 

Keanu Reeves

 

2. Boyhood

In Boyhood volgen we Mason, die voor de ogen van de kijkers opgroeit. Elke fase van zijn jeugd maken we mee: van zijn kleuterjaren, via de puberteit tot het betreden van de universiteit. Ook de verschillende levensfases van zijn familieleden komen aan bod, zodat we zien hoe de onderlinge banden tussen hen en Mason zich ontwikkelen. Dit prachtige portret is niets minder dan een meesterwerk! Boyhood zelf zien? Dat doe je via Ziggo Movies & Series.

Boyhood

 

1. Jurassic Park

In deze tijdloze avonturenfilm van Steven Spielberg opent een miljardair op een afgelegen eiland een pretpark vol gekloonde dinosaurussen. Maar wanneer de eerste bezoekers arriveren, blijkt al snel dat de dinosauriërs niet bepaald de ideale huisdieren zijn! Na Jurassic Park kun je bij Ziggo Movies & Series XL ook genieten van Jurassic Park: The Lost World, Jurassic Park III en Jurassic World!

Meer lezen over de Ziggo-catalogus? We zetten ook elke maand de beste series op Ziggo voor je op een rijtje. Daarnaast zetten we maandelijks voor je op een rijtje wat er aan het aanbod toegevoegd wordt. Ook leuk: we deden laatst onderzoek naar de beste comedyseries op Ziggo en gingen op zoek naar een aantal verborgen parels!