La La Land

Van luchtige familiefilms tot meesterwerken van topregisseurs: Ziggo Movies & Series XL heeft het allemaal. Wij zetten de tien beste Ziggo-films voor je op een rijtje!

Wil jij altijd op de hoogte zijn van de laatste kijktips? Luister dan onze wekelijkse podcast: Bankplakkers! Overal te luisteren, zoals op Spotify en Apple podcasts.

1. La La Land

La La Land werd niet alleen de beste musicalfilm van 2016; het is volgens velen zelfs de beste film van dat jaar! De film volgt actrice in spe Emma Stone en jazzmuzikant Ryan Gosling, die het beide proberen te maken in LA en ondertussen natuurlijk stapelverliefd op elkaar worden. Met La La Land werd het genre musicalfilms weer leven in geblazen. Het is dan ook niet voor niets een van onze favoriete musicalfilms ooit! La La Land is onderdeel van Ziggo Movies & Series.

 

Article continues after the ad

2. The Crime Boss

Stel je voor: je bent in een gevaarlijke, duistere wereld van de drugshandel beland waar geen plek meer is voor herkansingen. Hoe zou je je voelen? Het blijkt de realiteit van de twee laaggeplaatste drugskoeriers, Kyle en Swin uit de film The Crime Boss. In deze spannende actiethriller met Liam Hemsworth in de hoofdrol moet iedereen vrezen voor zijn of haar leven. Het is namelijk moorden óf vermoord worden. Benieuwd? Je ziet de film gewoon via Ziggo Movies & Series!

3. Captain Underpants: The First Epic Movie

Vroeger keken we massaal naar Shin-Chan in zijn onderbroek (althans, als je het mocht van je ouders), maar een nieuwe man in zijn ondergoed is opgestaan. In deze hilarische familiefilm Captain Underpants: The First Epic Movie volgen we het leven van de twee fantasierijke lolbroeken, Sjors en Harold. Als ze hun schoolhoofd hypnotiseren, denkt hij dat hij de overenthousiaste, maar niet al te snuggere Kapitein Onderbroek is. Maar deze grap loopt misschien iets uit de hand... Oeps!

 


4. Eighth Grade

Eighth Grade is een wonderschone film over het 13-jarige introverte meisje Kayla (Elsie Fisher). Die probeert de laatste weken van de achtste klas zo goed mogelijk door te komen. En dat is knap lastig: ze is onzeker, de band met haar vader kan beter, haar klasgenoten zijn populairder. Het zorgt voor een oprecht ontroerende film die precies de angst vangt die iedere tiener op enig moment gevoeld moet hebben. Doe ik het wel goed? Waar gaat het heen met mijn leven? En hoe ga ik de middelbare school ooit overleven? Het klinkt misschien heel zwaar en dat is het op momenten ook. Toch zit de film ook vol herkenbare, luchtige momentjes. 


5. Robin Williams: Come Inside My Mind

Deze docu is een aangrijpend portret van meesterkomiek en legendarisch acteur Robin Williams. Aan de hand van gesprekken met de Hollywoodsterren die hem kenden, zijn gezin en bijzondere archiefbeelden, krijgen we een beter beeld van wie Robin nu eigenlijk was. Een hele complexe man, zo blijkt. Iemand die contant worstelde met depressies, demonen en drugs. Robin Williams: Come Inside My Mind laat je niet snel los; een kenmerk van een geslaagde docu.

 

6. Chef

Regisseur Jon Favreau, bekend van o.a. The Mandalorian en The Lion King, regisseert zichzelf in Chef, een enorm smakelijke film door alle smeuïge gerechten die prachtig in beeld worden gebracht. Verder is het ook voornamelijk een aangrijpend familiedrama over een chef (Favreau) die zijn baan bij een restaurant opzegt en zijn creatieve vrijheid terugwint door een foodtruck te kopen. De cast is enorm goed. Naast Favreau zien we ook Scarlett Johansson, Robert Downey Jr., Dustin Hoffman en Sofia Vergara.
 


7. Faster 

Fans van Dwayne Johnson opgelet: de knappe acteur shinet namelijk samen met Billy Bob Thornton in deze actiethriller uit 2010. Het verhaal speelt zich grotendeels af in Californië waar Johnson, een oud-gevangene, zijn vermoorde broer wil wreken. Tijdens de zoektocht naar alle personages die hierbij betrokken waren, wordt hij achtervolgd door een bijna gepensioneerde politierechercheur en een egocentrische huurmoordenaar. Denk alleen maar niet dat Dwayne zich door iets of iemand laat tegenhouden! Je kijkt de film via Ziggo Movies & Series.

 

 

8. Leave No Trace

Klaar om een potje te janken? Ziggo biedt ons die mogelijkheid met het meeslepende en ontroerende Leave No Trace. We volgen een vader (Ben Foster) en zijn dochter (Thomasin McKenzie). Ze leven samen in een prachtig natuurgebied, amper contact makend met 'de echte wereld'. Wanneer ze na een klein foutje worden ontdekt, moeten ze noodgedwongen naar de bewoonde wereld verkassen. De relatie tussen vader en dochter wordt hier af en toe pijnlijk en confronterend neergezet. Logisch ook: de vader 'forceerde' een abnormaal leven op zijn kind. Maar dat houdt de film interessant en eerlijk.


9. Django Unchained

Quentin Tarantino's moderne meesterwerk Django Unchained is een parel in het Ziggo Movies & Series aanbod. We volgen de bevrijde slaaf Django (Jamie Foxx) die het samen met de Duitse bounty hunter Schultz (Christoph Waltz) opneemt tegen de brute slavenhandelaar Calvin Candie, een bijzondere rol van Leonardo DiCaprio. Op de plantage van Candie hoop Django zijn vrouw Broomhilda (Kerry Washington) te bevrijden. Uiteraard zit er een keihard Tarantino-sausje over het geheel. Dat betekent: messcherpe dialogen en liters bloed!


10. Spider-Man: Far from Home

Heb je zin in een echte superheldenfilm? Dan maken we je vast blij met Spider-Man: Far From Home. Deze film speelt zich af na de gebeurtenissen van Avengers: Endgame! Peter Parker (Tom Holland) gaat met zijn vrienden door Europa. Het lijkt een en al feest te worden en hij kijkt er dan ook naar uit om even geen Spider-man te zijn. Maar daar wordt jammer maar helaas al snel verandering in gebracht als hij wordt benaderd door Nick Fury (Samuel L. Jackson) voor een spannende missie. Hij moet het mysterie rondom verschillende aanvallen van elementaire wezen zien te ontrafelen. Hierbij ontmoet hij mede-superheld Mysterio (Jake Gyllenhaal).

 
 
Meer lezen over de Ziggo-catalogus? We zetten ook elke maand de beste series op Ziggo voor je op een rijtje. Daarnaast zetten we maandelijks voor je op een rijtje wat er aan het aanbod toegevoegd wordt. Ook leuk: we deden laatst onderzoek naar de beste comedyseries op Ziggo en gingen op zoek naar een aantal verborgen parels!