Fotograaf
Belga Films
La La Land

Van luchtige familiefilms tot meesterwerken van topregisseurs: Ziggo Movies & Series XL heeft het allemaal. Wij zetten de tien beste Ziggo-films voor je op een rijtje!

1. La La Land

La La Land werd niet alleen de beste musicalfilm van 2016; het is volgens velen zelfs de beste film van dat jaar! De film volgt actrice in spe Emma Stone en jazzmuzikant Ryan Gosling, die het beide proberen te maken in LA en ondertussen natuurlijk stapelverliefd op elkaar worden. Met La La Land werd het genre musicalfilms weer leven in geblazen. Het is dan ook niet voor niets een van onze favoriete musicalfilms ooit! La La Land is onderdeel van Ziggo Movies & Series.

 

2. Snatch

In Guy Ritchie zijn beste film ooit zien we Brad Pitt in de hoofdrol! De acteur zet met zijn rol als een onverstaanbare zigeunerbokser zijn meest memorabele acteerprestatie tot dan toe neer. Omdat de plottwists elkaar hier in zo'n rap tempo opvolgen is Snatch ook typisch zo'n film waarvan je na afloop zo weer de helft vergeten bent, gewoon omdat 'ie zo snel is. Daardoor kun je 'm heerlijk om de paar jaar opnieuw kijken. Uiteraard doe je dat gewoon via Ziggo Movies & Series!

Article continues after the ad

 

3. The BFG

Roald Dahls The BFG, oftewel de Grote Vriendelijke Reus, is verfilmd door meesterregisseur Steven Spielberg. En daarmee hebben we één van de beste films op Ziggo Movies & Series te pakken. Deze hartverwarmende familiefilm draait om de ontluikende vriendschap tussen het Britse weesmeisje Sophie en de reus, die in tegenstelling tot zijn soortgenoten géén kids eet. Misschien een beetje overweldigend voor de allerkleinste koters, maar Spielberg maakt het nooit écht eng zodat je deze lekker met de hele fam kunt kijken.


4. Eighth Grade

Eighth Grade is een wonderschone film over het 13-jarige introverte meisje Kayla (Elsie Fisher). Die probeert de laatste weken van de achtste klas zo goed mogelijk door te komen. En dat is knap lastig: ze is onzeker, de band met haar vader kan beter, haar klasgenoten zijn populairder. Het zorgt voor een oprecht ontroerende film die precies de angst vangt die iedere tiener op enig moment gevoeld moet hebben. Doe ik het wel goed? Waar gaat het heen met mijn leven? En hoe ga ik de middelbare school ooit overleven? Het klinkt misschien heel zwaar en dat is het op momenten ook. Toch zit de film ook vol herkenbare, luchtige momentjes. 


5. Robin Williams: Come Inside My Mind

Deze docu is een aangrijpend portret van meesterkomiek en legendarisch acteur Robin Williams. Aan de hand van gesprekken met de Hollywoodsterren die hem kenden, zijn gezin en bijzondere archiefbeelden, krijgen we een beter beeld van wie Robin nu eigenlijk was. Een hele complexe man, zo blijkt. Iemand die contant worstelde met depressies, demonen en drugs. Robin Williams: Come Inside My Mind laat je niet snel los; een kenmerk van een geslaagde docu.

 

6. Venom

Oké, misschien niet de meest verfijnde superheldenfilm ever, maar Venom met Tom Hardy in de hoofdrol is gewoon een hele fijne achtbaanrit vol toffe superheldenactie en over the top-scènes. Dit gigantische kassucces laat zien hoe journalist Eddie Brock langzaam maar zeker wordt overgenomen door de ongeremde buitenaardse Venom-symbiote. Het verandert 'm in een krachtige killer, maar kan Eddie - die nogal worstelt met zijn nieuwe krachten - dit ook gebruiken om de 'slechte mensen' uit te roeien?


7. Children of Men

Children Of Men laat een mogelijke toekomst zien ná een dodelijke pandemie. Bijna alle landen bestaan niet meer, en iedereen wil Groot-Brittannië in omdat daar nog een overheid actief is. De regering zit daar trouwens niet op te wachten en executeert alle vluchtelingen die ze kunnen vinden. Na het lezen van de omschrijving snap je waarschijnlijk wel waarom Children of Men een van onze favoriete virusfilms is! Je kijkt de film via Ziggo Movies & Series.

 

8. Leave No Trace

Klaar om een potje te janken? Ziggo biedt ons die mogelijkheid met het meeslepende en ontroerende Leave No Trace. We volgen een vader (Ben Foster) en zijn dochter (Thomasin McKenzie). Ze leven samen in een prachtig natuurgebied, amper contact makend met 'de echte wereld'. Wanneer ze na een klein foutje worden ontdekt, moeten ze noodgedwongen naar de bewoonde wereld verkassen. De relatie tussen vader en dochter wordt hier af en toe pijnlijk en confronterend neergezet. Logisch ook: de vader 'forceerde' een abnormaal leven op zijn kind. Maar dat houdt de film interessant en eerlijk.


9. Django Unchained

Quentin Tarantino's moderne meesterwerk Django Unchained is een parel in het Ziggo Movies & Series aanbod. We volgen de bevrijde slaaf Django (Jamie Foxx) die het samen met de Duitse bounty hunter Schultz (Christoph Waltz) opneemt tegen de brute slavenhandelaar Calvin Candie, een bijzondere rol van Leonardo DiCaprio. Op de plantage van Candie hoop Django zijn vrouw Broomhilda (Kerry Washington) te bevrijden. Uiteraard zit er een keihard Tarantino-sausje over het geheel. Dat betekent: messcherpe dialogen en liters bloed!


10. Spider-Man: Into the Spider-Verse

De meest oogstrelende film op Ziggo Movies & Series! In Spider-Man: Into the Spider-Verse volgen we eens niet – zoals bijna altijd – alleen Peter Parker, maar juist de tiener Miles Morales, die door zijn leeftijd veel beter aansluit op de leefwereld van een wat jongere generatie. In deze experimenteel geanimeerde en mogelijk beste Spider-Man-film komen de werelden van verschillende Spideys op spectaculaire wijze samen. De onervaren, onzekere Miles weet in eerste instantie niet wat hij aan moet met zijn nieuwe superkrachten, maar met een zetje van een stel andere Spideys én good old Peter Parker (ja, hij is er toch bij) vindt Miles zijn weg.

 
Meer lezen over de Ziggo-catalogus? We zetten ook elke maand de beste series op Ziggo voor je op een rijtje. Daarnaast zetten we maandelijks voor je op een rijtje wat er aan het aanbod toegevoegd wordt. Ook leuk: we deden laatst onderzoek naar de beste comedyseries op Ziggo en gingen op zoek naar een aantal verborgen parels!