3 van de 10 beste disney plus series

Eerder zetten we al de allerbeste films die nu op Disney+ staan voor je op een rij. Maar hoe zit het eigenlijk met de series? Goed: er staan al best wat toppers op dit relatief nieuwe streamingplatform. Dit zijn de 10 beste Disney Plus series in willekeurige volgorde!

Benieuwd naar het beste van de andere streamingdiensten? Bekijk hier de beste series op Netflix, check hier de beste series van Ziggo en klik hier voor de beste series op Amazon Prime. Zo, dan gaan we nu kijken naar de beste Disney Plus series!

 

10. Muppets Now

De Muppets hun eerste Disney+ serie is gelijk een schot in de roos. Kermit en zijn bende maken een online show met ieder zijn eigen segment. Zo heeft Miss Piggy een lifestyle programma en mag de Zweedse Chef koken met beroemde koks in zijn eigen kookprogramma. Natuurlijk blijft het The Muppets en loopt alles gierend uit de klauwen.

Article continues after the ad

 

9. Star Wars: The Clone Wars

Begin vorig jaar kwam animatieserie Star Wars: The Clone Wars  – die zich afspeelt tussen de tweede en derde prequelfilms –   terug voor een zevende en tevens laatste seizoen. En dat werd ook wel tijd: er zat zo’n zeven jaar tussen! Ook het laatste seizoen, speciaal gemaakt voor Disney+, scoort op werkelijk alle fronten. Toffe lightsaber battles, flitsende Force powers én publieksfavorieten Ahsoka Tano en Darth Maul die in topvorm zijn. Hoe kunnen we dit niet een van de beste Disney Plus series vinden?

 

8. X-Men

Net als Spider-Man: The Animated Series, even verderop in deze lijst, is cultserie X-Men (1992-1997) een héérlijke trip down memory lane voor millennials. Ook voor jongeren die nog niet eerder keken, is het echter genieten van de super-kleurrijke personages, heerlijk oubollige animaties en de eeuwige strijd tussen Xavier en Magneto. En oké, ook die flauwe, tikkeltje achterhaalde dialogen zijn stiekem (nog altijd) best geinig. Nostalgie is geen dealbreaker om een van de beste Disney Plus series te worden.

 

7. Spider-Man: The Animated Series

De allerbeste Spider-Man-serie? Dat is natuurlijk Spider-Man: The Animated Series (1994-1998)! Het is dé cartoon waar veel millennials mee opgroeiden. In dit nostalgische pareltje volgen we Peter Parker en zijn superhelden-alter-ego Spider-Man. Actie, humor en romantiek; deze serie had werkelijk alles. Tel daarbij de bonte stoet aan heerlijk over-the-top bad guys op en het feest is helemaal compleet.

 

6. The Imagineering Story

De Disney+-documentaireserie The Imagineering Story is - zoals de naam al doet vermoeden - gericht op Walt Disney Imagineering. Dat betekent dat we in de afleveringen meer te weten komen over de geschiedenis en creatie van de Disney-pretparken en -attracties over de hele wereld. Ook hoor je meer over de weg die Walt Disney zelf aflegde om Disneyland en uiteindelijk Walt Disney World te openen.

 

5. The Wonderful World of Mickey Mouse

Een nieuwe tekenfilmserie van Mickey Mouse, exclusief voor Disney+. De avonturen zijn gebaseerd op de klassieke tekenfilms van Disney, en daardoor een stuk scherper en absurdistischer dan je normaal gewend bent van Mickey en zijn vrienden. Daardoor is The Wonderful World of Mickey Mouse niet alleen hilarisch voor kinderen maar ook hun ouders!

 

4. Gravity Falls

Gravity Falls liet met slechts twee seizoenen een onuitwisbare indruk achter op kids én volwassenen. Best knap! Deze serie mixt kinderlijke nieuwsgierigheid met volwassen thema’s. Waar draait het allemaal om? We volgen tweeling Dipper en Mabel Pines die een zomer moeten doorbrengen bij hun oudoom en zijn toeristenbedrijf. Maar… Gravity Falls in Oregon zit vol met mysterieuze inwoners en paranormale verschijnselen. Een van de beste Disney Plus series en niet alleen als je van griezelen houdt!

 

3. Cosmos: A Spacetime Odyssey

Cosmos: A Spacetime Odyssey is een wetenschappelijke docuserie. De serie wordt gezien als opvolger/remake van de eighties serie Cosmos: A Personal Voyage met Carl Sagan. Ditmaal zetten we onze koers naar de sterren voort met astrofysicus Neil deGrasse Tyson. In de dertiendelige baanbrekende serie reizen we dwars door onze kosmos, op zoek naar nieuwe werelden en oude sterren. Een van de beste Disney Plus series voor... nou ja, alle aardlingen als we eerlijk zijn. 

 

2. The Simpsons

Een show die al meer dan 30 seizoenen meegaat, moet natuurlijk wel opgenomen worden in de beste Disney Plus series. Tv-mammoet The Simpsons staat nog altijd als een huis. De animatieavonturen van de dysfunctionele familie Simpson (plus alle andere gestoorde inwoners van Springfield) vervelen gewoonweg niet. Daarbij komt nog dat je lekker vaak mag genieten van toffe celeb-gastrollen!

 

1. The Mandalorian

Als eerste echte Disney+ Original moest Star Wars-serie The Mandalorian meteen indruk maken. En dat is gelukt: de immer verdeelde Star Wars-fanbase was voor het eerst eens onverdeeld positief. We volgen een premiejager die vijf jaar na de val van het Empire zijn eenzame bestaan vult door te jagen op geld. Als het Force-wezentje The Child – aka ‘Baby Yoda’ – op zijn pad komt, is zijn leven echter nóóit meer hetzelfde. Als onze lijst van de beste Disney Plus series je niet bevalt, laat dan The Mandalorian dé reden voor je zijn om toch een abonnement te nemen. Geloof ons, je krijgt er geen spijt van!