Fotograaf
Disney+
De beste series op Disney+

Eerder zetten we al de allerbeste films die nu op Disney+ staan voor je op een rij. Maar hoe zit het eigenlijk met de series? Heel goed: zeker nu de extra categorie Star is toegevoegd puilt de streamingdienst uit van de toppers. Dit zijn de beste series op Disney+ in willekeurige volgorde!

Wil jij altijd op de hoogte zijn van de laatste kijktips? Luister dan onze wekelijkse podcast: Bankplakkers! Overal te luisteren, zoals op Spotify en Apple podcasts.

Benieuwd naar het beste van de andere streamingdiensten? Bekijk hier de beste series op Netflix, check hier de beste series van Ziggo en klik hier voor de beste series op Amazon Prime. Zo, dan gaan we nu kijken naar de beste series op Disney+!

 

Article continues after the ad

10. Scrubs

We trappen de lijst met de beste series op Disney+ af met Scrubs. We volgen arts in opleiding JD (Zach Braff), die samen met zijn bestie Turk (Donald Faison) in het Sacred Heart Hospital werkt. Zijn relatie met Elliot (Sarah Chalke) en Turks relatie met verpleegster Carla (Judy Reyes) zijn hoogtepunten, maar er is zóveel meer wat deze show geweldig maakt. De meest trieste momenten die je ooit gaat zien in een ziekenhuisserie, een fantastische supporting cast, de heerlijk absurde dagdromen van JD, songkeuzes die je recht in je hart raken... en zoveel meer. Ga kijken!

 

9. Grey's Anatomy

Die andere grote ziekenhuisserie waar we niet omheen kunnen in de lijst met de beste series op Disney+ is Grey's Anatomy. De hitshow startte in 2005 en is inmiddels het langstlopende ziekenhuisdrama. De belevenissen van Meredith Grey (Ellen Pompeo) en haar vele collega’s in het Grey Sloan Memorial Hospital houden miljoenen fans al zestien jaar bezig. Van sommige scènes krijgen we nog steeds hartkloppingen! De serie heeft ook alles. Van stomende romantiek tot keiharde dood-scènes en nog veel meer memorabele momenten. Seizoen 17 is momenteel in volle gang en hopelijk dendert de Grey's-trein nog jaaaaaren door.


8. Modern Family

Vorig jaar kwam een van de beste moderne sitcoms aller tijden en tegelijkertijd ook één van de beste series op Disney+, Modern Family, helaas ten einde. Gelukkig kunnen we álle seizoenen nog zo vaak als mogelijk helemaal kapot-bingen. En dat zullen we af en toe nodig hebben. De families Dunphy, Pritchett en Tucker - inclusief al hun onvolmaaktheden - kwamen in de meest hilarische situaties terecht, maar lieten net zo vaak de tranen van onze wangen biggelen. Ook bleef de kwaliteit 11 seizoenen lang helemaal top - best wel knap.

 

7. The Walking Dead

Zombie-horrorserie The Walking Dead heeft zichzelf al meerdere keren opnieuw uitgevonden en verdient een plek op deze de beste series op Disney+ lijst. De show hopt van locatie naar locatie, neemt af en toe een vaste standplaats in en schuift ook geregeld met de bad guys en hoofdpersonages. Gedurfd en af en toe een tikkie chaotisch, maar toch is The Walking Dead een van de beste series van de laatste jaren. Zinderende spanning, bloederige confrontaties, personages die zichzelf op een fantastische manier ontwikkelen en héél veel zombies. Maar dan ook echt heel veel.

 

6. WandaVision

Als allereerste MCU-original-serie op Disney+ stelt WandaVision absoluut niet teleur. Het superheldenkoppel Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) en Vision (Paul Bettany) is in een soort gekke alternatieve wereld beland en het mysterie-gehalte schiet werkelijk waar helemaal door - op een goede manier. Je weet de helft van de tijd niet waar je precies naar kijkt, maar je krijgt steeds meer (vage) info. De acteerprestaties van Elizabeth en Paul zijn verbluffend goed, zeker ook in die cheesy sitcom-settings van vroeger. Ook de oprecht creepy momenten tussendoor, gemixt met vleugjes superheldenactie, bliezen ons van de stoel.

 

5. The Wonderful World of Mickey Mouse

Een nieuwe tekenfilmserie van Mickey Mouse, exclusief voor Disney+. De avonturen zijn gebaseerd op de klassieke tekenfilms van Disney, en daardoor een stuk scherper en absurdistischer dan je normaal gewend bent van Mickey en zijn vrienden. Daardoor is The Wonderful World of Mickey Mouse niet alleen hilarisch voor kinderen maar ook hun ouders!

 

4. Gravity Falls

Gravity Falls liet met slechts twee seizoenen een onuitwisbare indruk achter op kids én volwassenen. Best knap! Deze serie mixt kinderlijke nieuwsgierigheid met volwassen thema’s. Waar draait het allemaal om? We volgen tweeling Dipper en Mabel Pines die een zomer moeten doorbrengen bij hun oudoom en zijn toeristenbedrijf. Maar… Gravity Falls in Oregon zit vol met mysterieuze inwoners en paranormale verschijnselen. Een van de beste series op Disney+ en niet alleen als je van griezelen houdt!

 

3. Cosmos: A Spacetime Odyssey

Cosmos: A Spacetime Odyssey is een wetenschappelijke docuserie. De serie wordt gezien als opvolger/remake van de eighties serie Cosmos: A Personal Voyage met Carl Sagan. Ditmaal zetten we onze koers naar de sterren voort met astrofysicus Neil deGrasse Tyson. In de dertiendelige baanbrekende serie reizen we dwars door onze kosmos, op zoek naar nieuwe werelden en oude sterren. Een van de beste series op Disney+ voor... nou ja, alle aardlingen als we eerlijk zijn. 

 

2. The Simpsons

Een show die al meer dan 30 seizoenen meegaat, moet natuurlijk wel opgenomen worden in de beste Disney Plus series. Tv-mammoet The Simpsons staat nog altijd als een huis. De animatieavonturen van de dysfunctionele familie Simpson (plus alle andere gestoorde inwoners van Springfield) vervelen gewoonweg niet. Daarbij komt nog dat je lekker vaak mag genieten van toffe celeb-gastrollen!

 

1. The Mandalorian

Als eerste echte Disney+ Original moest Star Wars-serie The Mandalorian meteen indruk maken. En dat is gelukt: de immer verdeelde Star Wars-fanbase was voor het eerst eens onverdeeld positief. We volgen een premiejager die vijf jaar na de val van het Empire zijn eenzame bestaan vult door te jagen op geld. Als het Force-wezentje The Child – aka ‘Baby Yoda’ – op zijn pad komt, is zijn leven echter nóóit meer hetzelfde. Als onze lijst van de beste series op Disney+ je niet bevalt, laat dan The Mandalorian dé reden voor je zijn om toch een abonnement te nemen. Geloof ons, je krijgt er geen spijt van!