Pennywise in It: Chapter Two

Internationaal gezien is Amazon Prime Video een behoorlijk grote Netflix-concurrent. In Nederland kennen we de streamingdienst pas sinds kort, maar wat is er allemaal op te zien? We zetten de 10 beste Amazon Prime Video films voor je op een rij!

10. It: Chapter Two

Het vervolg op de moderne horrorklassieker It zorgt voor je griezelfix op Amazon Prime Video. De leden van de 'loser's club' dachten dat ze afgerekend hadden met de kwaadaardige clown Pennywise, maar hij heeft nog een paar vreselijke verrassingen voor de (inmiddels volwassen) buitenbeentjes in petto. Een van de beste Amazon Prime Video films, vooral als je bang bent voor clowns!


9. Booksmart

De heerlijke coming of age-film Booksmart is een verfrissende comedy, sowieso een van de beste die Amazon Prime Video te bieden heeft. We volgen de besties Amy and Molly, echte studiebollen. Ze gingen weinig naar van die typische high school-feestjes en komen tot de conclusie dat ze dat... eigenlijk best jammer vinden. De vriendinnen besluiten om voor het einde van hun studie even HELEMAAL LOS TE GAAN, en komen vervolgens zichzelf een beetje tegen.


8. Borat: Subsequent Moviefilm

Sacha Baron Cohens bekendste typetje Borat maakt een very niiice comeback op Amazon Prime Video met Borat: Subsequent Moviefilm. Cohen kan tegenwoordig niet eens op straat lopen met zijn grijze pak en foute pornosnor zonder herkend te worden door Amerikanen die met hem op de foto willen, maar daar heeft 'ie iets op gevonden: een vermomming én de introductie van zijn dochter, Tutar (Maria Bakalova). Zij zorgt mogelijk voor nog meer chaos dan Borat. Met zijn absurde humor weet Cohen de pijnpunten van een maatschappij op een confronterende manier bloot te leggen en uiteraard zitter er ook weer real life-schandalen in. Lees hier onze uitgebreide review.

 

7. Joker

Een van de beste Amazon Prime Video films en de tweede met een enge clown in de hoofdrol! Joaquin Phoenix levert een meesterlijke tour de force als Arthur Fleck: een gekwelde man die zijn wereld totaal ziet instorten. Als hij de wereld niet op een positieve manier kan veranderen, dan maar op een negatieve manier! Deze 'karakterstudie' van Batmans beroemdste vijand deed veel stof opwaaien en Phoenix ontving terecht de Oscar voor Beste Acteur.

Article continues after the ad

 

6. Jurassic Park

Eigenlijk behoeft een film als Jurassic Park geen verdere uitleg, want het is niet alleen een van de beste Amazon Prime Video films, het is een van de beste films PUNT! We kunnen deze ruimte daarom beter benutten door jullie te vertellen dat je niet alleen deze film terugvindt op Amazon Prime Video, maar ook opvolgers The Lost World, Jurassic Park III en Fallen Kingdom. Dat betekent een lekker weekendje bingen in afwachting van het nieuwste deel, waarvoor eindelijk ALLE oude hoofdrolspelers terugkeren! Dat is nog niet alles: waar iedereen dacht dat de Jurassic World-films een trilogie zouden vormen, kan de serie nog een stuk langer doorgaan.

 

5. Harry Potter-franchise

Ook voor de Harry Potter-saga kun je terecht op Amazon Prime Video. Wat zeggen we: zelfs de meest recente toevoeging aan de Wizarding World (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald) maakt zijn opwachting op de streamingdienst. Maar goed, ondanks dat wij ons er niets bij voor kunnen stellen, schijnen sommige mensen inmiddels een beetje Harry Potter-moe te zijn… Voor hen stelden we dit toplijstje met alternatieven samen!

 

4. 1917

Dit oorlogsepos van Sam Mendes gaat over twee Britse soldaten die het 'Niemandsland' worden ingestuurd, om hun collega's te waarschuwen voor een Duitse hinderlaag. Will Schofield (George MacKay) en Tom Blake (Dean Charles Chapman) worstelen zich door de modder, het bloed en de Duitse loopgraven om hun kameraden te redden. Door technisch vernuft en slimme trucage lijkt het alsof de spannende reis in twéé takes geschoten is. 1917 is één van de beste films van 2019 en won drie Oscars.

 

3. Back to the Future

YES! Ook onze favoriete jaren 80 comedy heeft een plekje in het aanbod van Amazon Prime Video veroverd. We hebben het natuurlijk over Back to the Future. De tijdreisavonturen van Marty McFly (Michael J. Fox) en Doc Brown (Christopher Lloyd) blijven nou eenmaal enorm spannend én grappig. Wil je deel 2 en deel 3 ook weer eens zien? Uiteraard heeft de streamingdienst ook deze opvolgers voor je klaarstaan. Een tijdloze klassieker en een van de beste Amazon Prime Video films!

 

2. Saving Private Ryan

Tom Hanks en Steven Spielberg vormen een waar dreamteam. We noemen bijvoorbeeld Catch Me If You Can en The Terminal. De film die echter wel een plekje móést krijgen, is natuurlijk Saving Private Ryan. Deze oorlogsfilms is namelijk een van de beste films van de aardigste acteur ooit! Nog meer van Tom Hanks zien? Dan ben je vast blij dat Amazon Prime Video bijvoorbeeld ook Cast Away, Forrest Gump, The Green Mile en Captain Phillips in het aanbod opgenomen heeft.

 

1. The Godfather

Er kan er echter maar één de beste zijn! En volgens ons is dat het epische meesterwerk van Francis Ford Coppola: The Godfather. De trilogie biedt een spannend en mooi inkijkje in het wel en wee van een Siciliaanse maffiafamilie in Amerika. Aangezien Don Vito Corleone ouder wordt, draagt hij de leiding over zijn clandestiene dynastie over aan zijn zoon Michael Corleone, die daar in eerste instantie helemaal niet zo happig op is. Een van de beste films ooit gemaakt en zonder twijfel een van de beste Amazon Prime Video films.

 

Heb je nog geen Amazon Prime Video maar wil je toch een fijne film kijken? Ook voor de andere streamingdiensten zetten we maandelijks op een rijtje wat de hoogtepunten uit het aanbod zijn. Dat doen we onder meer voor Disney Plus, Ziggo Movies & Series XL en Netflix.