The Crown

Drama

1 Seizoenen

2016

The Crown

Waar kijken?

Genres

Drama
Misdaad

Cast

Facts

GB

more

The Crown

Het leven van prinses Elizabeth verandert in een keer wanneer ze gekroond wordt tot koningin van Engeland. Niet iedereen vindt haar geschikt voor zo een belangrijke functie en ze wordt tegengewerkt van allerlei kanten.

Seizoenen

Aflevering 1

Wolferton Splash

Aflevering 1

De jonge prinses Elizabeth trouwt met prins Philip. De gezondheid van koning George VI verslechtert en Winston Churchill wordt voor de tweede keer tot premier gekozen.

Aflevering 2

Hyde Park Corner

Aflevering 2

Koning George is te ziek om te reizen. Elizabeth en Philip bezoeken Commonwealth-landen op vier continenten. Partijleiders proberen Churchill te ondermijnen.

Aflevering 3

Windsor

Aflevering 3

Nu Elizabeth een nieuwe rol krijgt, tracht Philip enige macht te behouden. Churchill wil de kroning uitstellen. De in ongenade gevallen broer van koning George arriveert.

Aflevering 4

Act of God

Aflevering 4

Als dichte rook Londen dagenlang platlegt en een ernstig gevaar voor de gezondheid vormt, maakt Churchills passiviteit hem kwetsbaar voor zijn politieke vijanden.

Aflevering 5

Smoke and Mirrors

Aflevering 5

Elizabeth verwerpt het protocol en stelt Philip aan om haar kroning te coördineren, maar zijn ideeën leiden tot conflicten. De hertog van Windsor keert terug naar Londen.

Aflevering 6

Gelignite

Aflevering 6

Margaret en Peter komen naar Elizabeth met een verzoek. als een koninklijk schandaal op het punt staat openbaarheid te worden in de kranten, grijpt de koningin-moeder in.

Aflevering 7

Scientia Potentia Est

Aflevering 7

Terwijl de sovjets de waterstofbom testen, kampen Churchill en Eden met gezondheidsproblemen. Elizabeth is boos over haar ontoereikende opleiding en huurt een leraar in.

Aflevering 8

Pride & Joy

Aflevering 8

Elizabeth en Philip gaat op een uitputtende wereldreis. Margaret neemt een deel van de officiële taken van haar zus over en probeert de boel te verlevendigen.

Aflevering 9

Assassins

Aflevering 9

Als de spanning oploopt tussen Philip en Elizabeth brengt ze tijd door met haar oude vriend Porchey. Churchills portret wordt geschilderd voor zijn 80e verjaardag.

Aflevering 10

Gloriana

Aflevering 10

Margaret en Peter worden herenigd, maar er staat nog een obstakel in de weg. Elizabeth wordt verscheurd tussen haar plicht als koningin en haar liefde voor haar zus.