Luther

Drama

4 Seizoenen

2010 - 2013

Luther

Waar kijken?

nfx

Genres

Drama
Misdaad

Cast

Indira Varma

Facts

GB

more

Luther

John Luther is een detective voor de London Metropolitan Police. Hij werkt op de afdeling Serious and Serial Crime Unit en is extreem toegewijd. Hij gaat echter regelmatig zijn boekje te buiten om het tuig op te sporen en achter de tralies te gooien. Luther betaalt een hoge prijs voor zijn doorzettingsvermogen.

Seizoenen

Aflevering 1
nfx

Episode 1

Aflevering 1

Luther begint weer te werken na een traumatische arrestatie bij zijn vorige moordzaak. Zijn nieuwe zaak loopt echter uit de hand, wanneer zijn doelwit het op hem en zijn vrouw heeft gemunt.

Aflevering 2
nfx

Episode 2

Aflevering 2

Een moordenaar heeft het gemunt op politieagenten. Luther probeert op TV de aandacht van deze man te trekken. Alice Morgan bemoeit zich met zijn privéleven.

Aflevering 3
nfx

Episode 3

Aflevering 3

John Luther moet een satanische moordenaar zien op te pakken om een jonge moeder te redden.

Aflevering 4
nfx

Episode 4

Aflevering 4

Een seriemoordenaar vermoordt vrouwen en steelt hun sieraden. Luther moet onderzoeken waarom en de man vinden voor hij weer toeslaat.

Aflevering 5
nfx

Episode 5

Aflevering 5

Wanneer een rijk echtpaar gegijzeld wordt, moet Luther proberen een rampzalige gebeurtenis te voorkomen. Maar wat hij dan nog niet weet is dat het heel persoonlijk gaat worden.

Aflevering 6
nfx

Episode 6

Aflevering 6

Luther, verdacht van moord, gaat op de vlucht om te proberen zijn onschuld te bewijzen. Met de hulp van Alice gaat hij op zoek naar de echte moordenaar.