Teaser van HBO’s Fahrenheit 451 belooft veel goeds

Met Michael B. Jordan en Michael Shannon

Teaser van HBO’s Fahrenheit 451 belooft veel goeds
HBO heeft de eerste teaser vrijgegeven voor Fahrenheit 451: een gloednieuw scifi-drama met Black Panther-acteur Michael B. Jordan in de hoofdrol.

Fahrenheit 451

Het verhaal van Fahrenheit 451 speelt zich af in een dystopische maatschappij waar het lezen van boeken verboden is en waar de media (als een soort drug) enkel bedoeld is om het volk in toom te houden.
Centraal staat brandweerman Montag. Hij is onderdeel van een groep boekenverbranders aangestuurd door de regering. Langzaam maar zeker realiseert hij zich dat hij meer kapot maakt dan hem lief is en sluit-ie zich aan bij een verzetsgroep die cultuur en literatuur juist wil behouden.

Boek

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Ray Bradbury, die het schreef in de jaren 50 als aanklacht op boekenverbrandingen, massamedia, McCarthyisme en hoe makkelijk verteerbare content interesse in serieuze zaken vermindert. De titel slaat op het feit dat boekpapier verbrandt bij 451 Fahrenheit, oftewel 233 graden celcius. 

Trump

Naar alle waarschijnlijkheid zal de film iets meer toegespitst zijn op Trump en zijn wantrouwen naar conventionele media en journalistiek. Fahrenheit 451 voelt wat ons betreft relevanter aan dan ooit.
Interesseert het bovenstaande je allemaal geen fluit, dan kan het ook altijd nog leuke opvulling zijn voor het zwarte gat dat Game of Thrones heeft gecreëerd. 
Datum
12 januari 2018
Auteur
Bram Wilterdink
Bron
HBO | Dark Horizon