Dit is de beste film op tv vanavond: The Lord of the Rings: The Return of the King

Vanavond om 20:30 op Veronica

Dit is de beste film op tv vanavond: The Lord of the Rings: The Return of the King
De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met de Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen de opdracht te volbrengen in dit laatste, beslissende moment: in het hol van de leeuw de machtige 'Ene Ring' vernietigen.

Gondor calls for aid

In het laatste deel uit misschien wel de meest epische trilogie uit de literatuur én de filmgeschiedenis proberen Gandalf (Ian McKellen) en Aragorn (Viggo Mortensen) de hoofdstad van Gondor, Minas Tirith, te beschermen tegen de legers van Sauron die op het punt staan het mensenras uit te roeien. Maar zelfs met al hun moed en krachten zijn ze niet opgewassen tegen de vijand.

De Ring

Alle hoop is gevestigd op Frodo (Elijah Wood), de kleine hobbit die samen met Sam (Sean Astin) en Gollum (Andy Serkis) de Ring in de vuurzee van Mount Doom moet werpen, om daarmee de overheersing van Sauron te stoppen. Hoe dichter hij bij zijn doel komt, des te moeilijker wordt zijn taak. Want de Ring laat zich niet zomaar vernietigen.

Recensie

Terwijl de hobbits Wood en Astin met Gollem nog altijd op weg zijn om die ene Ring te vernietigen, verzamelt Sauron zijn legers om ze de genadeklap toe te brengen. Er wordt langzaam naar de climax toegewerkt. Of liever: de uitbarsting. De ontzagwekkende veldslag is een wervelwind van digitale effecten waar je mond van openvalt. Bij het Oscarfestijn kreeg de trilogie eindelijk waar het recht op had: het slot scoorde elf beeldjes! 
Je ziet The Lord of the Rings: The Return of the King vanavond om 20:30 op Veronica.
Datum
19 juni 2017
Auteur
Elaine Fleur
Bron
Veronica Magazine