Minions

Animatie

2015

104 minuten

Minions

Waar kijken?

itnpth

Regie

Pierre CoffinKyle Balda

Acteurs

Sandra BullockJon HammAllison JanneyMichael Keaton

Facts

US

more

Minions

Het verhaal van de Minions begint miljoenen jaren geleden, als een Minion niet meer is dan een eencellig geel organisme. Door de jaren heen ëvolueren ze tot hulpjes van de meest verschrikkelijke slechteriken, van T. Rex tot Napoleon. Helaas zijn ze niet zo succesvol in het uitvoeren van hun taak en raken ze werkloos.

 Eén Minion, genaamd Kevin, heeft een idee: samen met de rebelse Stuart en de schattige Bob gaat hij op zoek naar een nieuwe slechterik om te assisteren. De drie vrienden raken verzeild in een spannend avontuur dat hen naar een geschikte nieuwe meester leidt: ’s werelds eerste vrouwelijke superschurk Scarlet Overkill. Kevin, Stuart en Bob reizen van het ijskoude Antarctica naar New York in de jaren ‘60. Uiteindelijk belandt het vrolijke gele trio in Londen, waar zij hun grootste uitdaging aangaan: het redden van alle Minions.

Recensie

Na twee Despicable Me-films waren we helemaal weg van die kleine gele schurkenhulpjes met hun maniakale passie voor bananen. De verwachtingen waren daarom hooggespannen toen ze promoveerden tot titelheld en we zijn blij te kunnen zeggen dat ze ons een hele film laten lachen. Het helpt wel dat de makers zo slim zijn geweest om het bij een strakke anderhalf uur te houden en alle belangrijke vragen te beantwoorden. Zo komen we er eindelijk achter waar de minions vandaan komen, wat hun verschillende karaktereigenschappen zijn, en natuurlijk: hoe ze Gru ooit hebben ontmoet. O ja: en wat er gebeurt als ze een superschurk met girlpower – en de stem van Sandra Bullock – tegenkomen. - Veronica Magazine nr. 26, 2015 - (RvK)